pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KARA LİSTEYE ALINDI
KARA LİSTEYE ALINDI
DİLAN TATLISES'TEN POLİSE: ''YERLER SENİ KOÇUM''
DİLAN TATLISES'TEN POLİSE: ''YERLER SENİ KOÇUM''
DİLAN TATLISES HOSTESE BÖYLE SALDIRDI
DİLAN TATLISES HOSTESE BÖYLE SALDIRDI
TATLISES'İN KIZI THY HOSTESİ İLE KAVGA ETTİ
TATLISES'İN KIZI THY HOSTESİ İLE KAVGA ETTİ
12 Eylül 2024 Perşembe - 10:34

ASELSAN AKADEMİ DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

ASELSAN Akademi ile üniversite ve sanayi iş birliği modeline farklı bir boyut kazandıran ASELSAN, dünyaya örnek olacak bir modele imza atıyor. Akademisyenlerin tecrübesiyle çalışanların araştırma heyecanını buluşturan ASELSAN, geleceğin teknolojileri arasında sayılan yıkıcı, dönüştürücü ve oyun değiştirici alanlarda çalışmaları geliştirmeye odaklandı.

ASELSAN AKADEMİ DÜNYAYA ÖRNEK OLUYOR

140 ÇALIŞAN DAHA MEZUN OLDU

Dördüncü nesil üniversite olarak adlandırılan ASELSAN Akademi yeni mezunlarını verdi. 104 şirket çalışanının daha mezun olmasıyla birlikte, ASELSAN Akademi’yi başarıyla tamamlayanların sayısı 425’e ulaştı.

ASELSAN Akademi 2023-2024 Mezuniyet Töreni, ASELSAN Gölbaşı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Başarıyla devam eden program, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) paydaşlığı ile sürdürülüyor.

Mezuniyet törenine Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, ODTÜ Rektörü ve ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol katıldı. Törende 2023-2024 akademik yılı içinde eğitimini tamamlayan 6’sı doktora, 98’i yüksek lisans olmak üzere 104 mezuna mezuniyet anısı olarak madalya takdim edildi. Törende, her anabilim dalı özelinde birinci olan tez çalışması sahipleri ödüllendirildi.

Prof. Dr. Karataş: Dünyaya örnek olmalı

SSB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Karataş, konuşmasında ASELSAN’ın büyümesinden ve gelişmesinden gurur duyduklarını belirterek, şunları söyledi:
“2016 yılında ASELSAN Akademi düşüncesinin tohumları atılmıştı. ASELSAN Akademi çok önemli bir proje olarak dikkat çekiyor. ASELSAN Akademi’yi kurulduğu günlerde dördüncü nesil üniversite olarak tanımlamıştık. Bunun çok önemli bir vizyon olduğunu düşünüyorum. Bizde Savunma Sanayii Akademi’yi beşinci nesil akademi olarak tanımlamaya çalışıyoruz. ASELSAN Akademi, sadece lisansüstü eğitim vermiyor, üç eksende değişimi yönetiyor. ASELSAN Akademi’de kurumsal akademinin alçısını oluşturan bütün bileşenleri görüyorum. Bu akademinin dünyada örnek alınması gerekiyor. Sadece yapılan projeler değil, çok fazla fikrin üretim merkezi olarak çalışıyor. ASELSAN Akademi sadece teknik değil, etik ve sosyal yetkinlikler bağlamında önemli kazanımlar sağlayacak.”

ODTÜ Rektörü: İkinci akademi modeli yok

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Yozgatlıgil de konuşmasında, “ASELSAN Akademi önemli bir iş birliği modelini kapsıyor. Böyle bir başarıya sahip olan ikinci bir akademi modeli yok. Bundan sonra da ASELSAN Akademi’nin başarılı sürecinin devam etmesi yönünde tüm desteği vereceğiz. Nice örnek iş birliği modelleriyle ASELSAN’ın, Milli Teknoloji Hamlesine katkısını artırarak sürdüreceğinden şüphem yok. Böyle bir modelin parçası olduğumuz için mutluyuz” dedi.

ASELSAN Genel Müdürü Akyol, ASELSAN Akademi ile dünyada ilk defa üniversite ve sanayinin en güçlü yanlarını buluşturan yenilikçi bir model oluşturulduğunu kaydetti. ASELSAN ile üniversiteler arasında kurulan organik bağa dikkat çeken Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü:

Akyol: KUANTAL Modelini geliştiriyoruz

“ASELSAN Akademi’den bugün 104 mezunumuzu uğurluyoruz. Böylece bugüne kadar 425 mezun vermiş olacağız, 625 de öğrencimiz var. Yakında beşinci üniversitemiz olan Hacettepe Üniversitesi’ni bu güzel faaliyete ekleyeceğiz. ASELSAN olarak üniversitelerle her alanda yakın çalışmaya özen gösteriyoruz. Bugün ASELSAN’ın kendi içinde 11 Ar-Ge merkezi var. 27 üniversiteyle 74 Ar-Ge projesi yürütüyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini geliştiriyoruz. KUANTAL’da kurduğumuz bir model var. TOBB ETÜ’deki ASELSAN Kuantum Laboratuvarında akademisyenlerin tecrübesiyle çalışanlarımızın araştırma heyecanını buluşturuyoruz. Geleceğin teknolojisi dediğimiz yıkıcı, dönüştürücü, oyun değiştirici alanlarda gelecekteki güvencemiz olacak çalışmaları, bu modelle geliştirerek başarmak istiyoruz. Büyük ve iddialı hedefleri olan ASELSAN’ın, toplumdaki güveni de dalga dalga yayılıyor. Yurt dışından dönüş programımız olan Next Big Move to Türkiye’ye bu yılın ilk sekiz ayında 506 kişi başvurdu. Bu tarihimizde aldığımız en yüksek başvurunun iki katına denk geliyor. ASELSAN Akademi ile katma değeri yüksek teknolojilerin geliştirilmesi sürecini yeni bir boyuta taşıyoruz. ASELSAN Akademi, dördüncü nesil üniversite modelinin en başarılı örneğini oluşturuyor. Program kapsamında ASELSAN personelinin akademik yetkinliğinin artmasıyla savunma sanayi alanında kritik teknolojilerin millileştirilmesine hız kazandırıyoruz. ASELSAN Akademi’nin 2030 yılında dünyanın en büyük 30 savunma sanayi şirketi sıralamasına girme hedefimizin en önemli taşıyıcısı olacağını düşünüyorum.”

2017 yılında hayata geçirildi

ASELSAN Akademi, YÖK ile 1 Ağustos 2017 yılında imzalanan protokolle hayata geçirildi. Program kapsamında, uygulamalı teknolojik proje ortamı sağlanıyor. ASELSAN Akademi ile tecrübeli üniversite öğretim üyeleri, doğrudan endüstrinin projelerine dahil olabiliyor. Savunma sanayi ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmeye katkı sağlamak için faaliyetlerini sürdüren Savunma Sanayii Akademi ile ASELSAN’ın projelerine katkı sunan ASELSAN Akademi, ortak hedefler doğrultusunda birlikte çalışmalar yürütüyor.

 
THY’NİN BİR SONRAKİ DURAĞI SİDNEY
 
TEI’DEN EĞİTİME DESTEK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NORVEÇ TÜRKİYE’YE KISITLAMALARI KALDIRDI
NATO üyesi Norveç 5 yıl sonra geri adım attı. Türkiye'ye uygulanan savunma ...
CANİK TÜM GÜCÜYLE 'SAHA’YA ÇIKIYOR
CANiK’in bağlı bulunduğu SYS Grup şirketleri, dünyanın en önemli savunma ...
STM’DEN MAVİ VATAN İÇİN YENİ ‘HAMLE’
STM ve Bahçeşehir Üniversitesi, oşinografik araştırmalarda ve askeri platformlarda ...
 
ASELSAN’DAN YÜKSEK BÜYÜME PERFORMANSI
ASELSAN, enflasyon muhasebesi uygulanmış 2024 yılı ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıkladı.
HÜRJET MISIR PİRAMİTLERİ ÜZERİNDE
Türk Havacılık Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) jet eğitim uçağı HÜRJET, Uluslararası ...
TUSAŞ ÜRÜNLERİ ÜRDÜN SOFEX2024 FUARINDA
Türk Havacılık Uzay Sanayi TUSAŞ, Ürdün’de düzenlenen SOFEX2024 Fuarı’nda ...
 
TÜRKİYE’NİN EN ÇEKİCİ İŞVERENİ ASELSAN
ASELSAN, Universum En Çekici İşverenler Araştırması sonuçlarına göre alanında ...
HÜRJET AFRİKA KITASINI SELAMLAYACAK
HÜRJET Jet Eğitim Uçağı, Mısır Uluslararasi Havacılık Fuarında Afrika Kıtasını selamlayacak.
ASELSAN BALKANLAR OFİSİ AÇILDI
Ülkemizin en güzide savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN, Kuzey Makedonya’nın ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası