pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KARA LİSTEYE ALINDI
KARA LİSTEYE ALINDI
DİLAN TATLISES'TEN POLİSE: ''YERLER SENİ KOÇUM''
DİLAN TATLISES'TEN POLİSE: ''YERLER SENİ KOÇUM''
DİLAN TATLISES HOSTESE BÖYLE SALDIRDI
DİLAN TATLISES HOSTESE BÖYLE SALDIRDI
TATLISES'İN KIZI THY HOSTESİ İLE KAVGA ETTİ
TATLISES'İN KIZI THY HOSTESİ İLE KAVGA ETTİ
2 Eylül 2024 Pazartesi - 20:18

ASELSAN BALKANLAR OFİSİ AÇILDI

Ülkemizin en güzide savunma sanayi kuruluşlarından ASELSAN, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Balkanlar Ofisi’ni hizmete açtı.

ASELSAN BALKANLAR OFİSİ AÇILDI

ASELSAN’ın Üsküp’teki ofisinin açılış törenine Kuzey Makedonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Azim Nuredin, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile davetliler katıldı.

Protokol üyelerince kurdele kesiminin ardından, davetlilere ASELSAN Balkanlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ASELSAN'ın Balkanlar'a hizmet edecek olan ofisinin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk savunma sanayisinin son yıllarda önemli aşamalar kaydettiği anlatan Görgün, "Dost ve müttefik ülkelerle birlikte de sürdürülebilir gelişimini devam ettiriyor. Geçtiğimiz hafta Uzak Doğu'da bir başka şirketimizin ofisini açmıştık. Bugün Balkanlar'da ASELSAN'ın ofisini açıyoruz. Burada yapılacak hizmetlerin, verilecek servislerin kalitesini, sürekliliğini artırmak için ihtiyaç duyulduğunda çok yakında hemen Balkanlar olarak ifade ettiğimiz bu bölgedeki her yere bir iki saat içinde ulaşabilecek bir lokasyonda bu ofis açılmış oldu. İnşallah biz tüm gelişmişliklerimizi, tüm fırsatlarımızı dost ve müttefik ülkelerle paylaşmaya, birlikte çalışmaya özen gösteriyoruz." diye konuştu.

ASELSAN Genel Müdürü Akyol da Savunma Sanayii Başkanlığının liderliğinde Türkiye'de savunma sanayisinde ciddi atılım olduğunu, ASELSAN'ın da bu sektörün önemli oyuncularından biri konumunda bulunduğunu vurguladı.

ASELSAN'ın bu yıl dünyanın en hızlı büyüyen 10 savunma sanayi şirketinden biri olduğunu dile getiren Akyol, "Dünya savunma sanayi sıralamasında 47'nci sıradan 42'nci sıraya çıktık. Tüm bu yolculuğumuzda uluslararası işbirlikleriyle bu yetkinliklerimizi dost ve kardeş ülkelerle buluşturmayı da ana hedef olarak kendimize koyduk. Bugün ASELSAN Balkanlar, Üsküp'te hem tarihi mirasımızın ve bağlarımızın, kültürel bağlarımızın olduğu bir yerde hem de dost ve müttefik ülkelerin tamamına hizmet edebilecek bir anlayışla açılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Bu anlayışla kullanıcılarına yakından hizmet vermek, yerelden onlara destek sağlamak, yetkinliklerini de dost ve kardeş ülkelerle paylaşabilmek amacıyla bu uluslararası yapılanmaları geliştirdiklerini ifade eden Akyol, ASELSAN Balkanlar Ofisinin bölgeye ve ülkeye fayda getireceğine, iş birliklerini artıracağına inandığını kaydetti.

Destek veren Kuzey Makedonya ve Balkanlar'daki tüm paydaşlara teşekkür eden Akyol, Balkanlar'daki tüm ülkelerin, ASELSAN Balkanlar Ofisinin görev alanında olacağını sözlerine ekledi.

 
SUNEXPRESS’TEN ‘ARIZA’ AÇIKLAMASI
 
AVRUPA'DA YENİ SIVI KURALI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HÜRJET AKDENİZ’İ AŞTI
TUSAŞ tarafından üretilen Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET, Akdeniz’i aşarak Mısır’a ulaştı!
ANKA III’TEN MÜHİMMATLI İLK UÇUŞ!
TUSAŞ tarafından üretilen İnsansız Savaş Uçağı Anka III, mühimmatla ilk uçuşu yaptı.
TUSAŞ’IN ACI KAYBI
Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) acı bir haberle sarsıldı. TUSAŞ Strateji ...
 
MSB’DEN S-400 İDDİALARINA YANIT
Son dakika… Milli Savunma Bakanlığı, S-400 iddialarına yanıt verdi: “TSK'nın ...
DENİZLERİN DERİNLERİNDE ASELSAN İLKLERİ
ASELSAN, Yeni Tip Denizaltı Projesi ile askeri haberleşme sistemleri alanındaki ...
KAAN ÇİN BASININDA
TUSAŞ’ın ürettiği Milli Muharip Uçak KAAN, dünyada adından söz ettirmeye ...
 
TÜRKİYE KUANTUM TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRME MERKEZİ KURULUYOR
Türkiye'nin güvenliğini ve üstünlüğünü sağlayacak kuantum teknolojilerini ...
ANKA III İNİŞ TAKIMLARINI HAVADA KAPADI
28 Aralık 2023 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ANKA III, ...
ATMACA UM'DAN TAM İSABET
Roketsan'ın geliştirdiği yerli ve milli seyir füzesi ATMACA UM testlerinde ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası