pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
KARA LİSTEYE ALINDI
KARA LİSTEYE ALINDI
DİLAN TATLISES'TEN POLİSE: ''YERLER SENİ KOÇUM''
DİLAN TATLISES'TEN POLİSE: ''YERLER SENİ KOÇUM''
DİLAN TATLISES HOSTESE BÖYLE SALDIRDI
DİLAN TATLISES HOSTESE BÖYLE SALDIRDI
TATLISES'İN KIZI THY HOSTESİ İLE KAVGA ETTİ
TATLISES'İN KIZI THY HOSTESİ İLE KAVGA ETTİ
29 Ağustos 2024 Perşembe - 19:15

MSB’DEN S-400 İDDİALARINA YANIT

Son dakika… Milli Savunma Bakanlığı, S-400 iddialarına yanıt verdi: “TSK'nın envanterinde bulunuyor”.

MSB’DEN S-400 İDDİALARINA YANIT

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakanlık kaynakları, S-400 ve Türkiye'nin ABD ile Akdeniz'de geçiş eğitimleri yapmasının 'İsrail'e destek yönünde olduğu' iddialarına da yanıt verdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 65 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

MSB'den 30 Ağustos'a özel hazırlık

Tuğamiral Aktürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin, şunları kaydetti:

Etkinlikler kapsamında, Ankara'da geçit töreni, Deniz Kuvvetlerimizin yüzer unsurları tarafından 22 limanda halka açık liman ziyaretleri, Ankara'da Türk Yıldızları, İstanbul'da SOLOTÜRK ekiplerimizin gösteri uçuşu ile Eskişehir'de muharip uçak geçişi, Armoni Mızıkası ve Mehteran Birlik Komutanlıklarınca Afyonkarahisar ve Ankara'da konserler icra edilecektir. Ayrıca, Bando Komutanlıklarımız tarafından 26 Ağustos'ta başlayan ve birçok ilimizde gerçekleştirilen bando konserleri 9 Eylül'e kadar devam edecek, Askeri Müzelerimiz ise 30 Ağustos'ta halkımız tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir. Tüm halkımızı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününün coşku ve heyecanını birlikte yaşamaya davet ediyoruz.

'S-400 Hava Savunma Sistemi, TSK envanterinde bulunuyor'

???????Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son dönemde bazı haberlerde, 'S-400 Hava Savunma Sistemi'nin kullanılmaması şartıyla F-35 satışının gerçekleşebileceğine' ilişkin iddialara cevap veren kaynaklar, "Ülkemizin hava savunma ihtiyacına yönelik sistem gereksinimi devam etmektedir. Bu kapsamda S-400 Hava Savunma Sistemi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterinde bulunmaktadır. Mevcut durumda bu konuyla ilgili yeni bir gelişme bulunmamaktadır" değerlendirmesini yaptı.

'İsrail'e destek' iddialarına yanıt

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, TCG Anadolu ve TCG Gökova'nın ABD Donanmasına ait USS Wasp gemisiyle gerçekleştirdiği eğitimlerin bazı basın organları tarafından 'İsrail'e destek' gibi haberleştirilmesine ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

TCG Anadolu ve TCG Gökova ABD Donanma unsurları USS Wasp ve USS Oak Hill ile 13-17 Ağustos'ta Akdeniz'de geçiş eğitimleri icra etmiştir. Geçiş eğitimleri bölgemizde bulunan dost ve müttefik ülke unsurları ile ortak çalışabilirliğin artırılması maksadıyla yapılan fırsat eğitimleridir ve diğer dost-müttefik ülke gemileriyle de yapılmaktadır. Bunlar rutin ve kapsamı itibarıyla kısıtlı eğitimlerdir. Yani tatbikat değildir, iddia edildiği gibi bir yıl önceden planlanmamıştır. Tatbikat ile geçiş eğitimi arasında çok büyük fark vardır. Tatbikatlar belli bir senaryo çerçevesinde icra edilen çok sayıda ve çeşitli unsurun katıldığı faaliyetlerdir ve amacı vardır. Geçiş eğitimleri ise sadece gemilerin orada bulunmasından fırsatla ortaya çıkan sadece usullerin denendiği, ortak çalışabilirlik ve dostluğu geliştirmek dışında farklı bir amacı olmayan eğitimlerdir. Bu eğitimlere farklı anlamlar yüklemek yanlıştır. İcra edilen benzer diğer birçok rutin faaliyette de olduğu gibi, ABD tarafının da paylaşacağı dikkate alınarak, bu faaliyet ile ilgili bir paylaşım yapılmamış, faaliyet üzerinden bir mesaj verme ihtiyacı da duyulmamıştır. Ne İsrail’e faydası ne de Filistin'e zararı olan bu eğitim faaliyetini kapsam ve bağlamından koparıp farklı yerlere çekmek doğru değildir. Daha önce defalarca ifade edildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistin halkının zararına o olacak herhangi bir faaliyetin içerisinde olması mümkün değildir.

'Suriye konusunda duruşumuz net'

Bakanlık kaynakları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın son yaptığı açıklamalara ilişkin sorular üzerine şunları anlattı:

Türkiye'nin Suriye'deki mevcudiyeti, Suriye topraklarının bölünmesine ve orada bir terör koridorunun oluşturulmasına engel olmaktadır. Türkiye olarak, istikrarsızlıklarla uğraşan ve terör örgütlerinin cirit attığı değil demokratik ve müreffeh bir Suriye görmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme ve diyalog konusunda her düzeyde hazır olduğumuzu bizzat ifade ettiler. Sayın Bakanımızın Suriye ile görüşme konusunda daha önce yapmış olduğu açıklamanın etki bulduğu anlaşılıyor. Bizim Suriye konusunda duruşumuz nettir.

Katar-Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın bünyesinde Deniz ve Hava Unsur Komutanlığı teşkil edilmesine yönelik sorulara yanıt veren kaynaklar, Katar'da daimi konuşlanmaya olanak sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayi ile Katar Topraklarında TSK’nın Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşması'nın 15 Haziran 2015'te yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Bu kapsamda, Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığına deniz ve hava unsurlarının da dahil edilmesi kararından sonra 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin Katar'a intikalinin 5 Ağustos'ta tamamlandığını bildiren kaynaklar, "Bahse konu filomuz Katar'da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet yürütecektir. Ayrıca Deniz Unsur Komutanlığında görev yapacak TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerimiz Katar'a intikal ettirilmektedir" diye konuştu.

 
ENKAZ 17 YIL SONRA BULUNDU!
 
ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DENİZLERİN DERİNLERİNDE ASELSAN İLKLERİ
ASELSAN, Yeni Tip Denizaltı Projesi ile askeri haberleşme sistemleri alanındaki ...
KAAN ÇİN BASININDA
TUSAŞ’ın ürettiği Milli Muharip Uçak KAAN, dünyada adından söz ettirmeye ...
TÜRKİYE KUANTUM TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRME MERKEZİ KURULUYOR
Türkiye'nin güvenliğini ve üstünlüğünü sağlayacak kuantum teknolojilerini ...
 
ANKA III İNİŞ TAKIMLARINI HAVADA KAPADI
28 Aralık 2023 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ANKA III, ...
ATMACA UM'DAN TAM İSABET
Roketsan'ın geliştirdiği yerli ve milli seyir füzesi ATMACA UM testlerinde ...
MAVİ VATAN’IN YENİ KORUYUCUSU GÖKSUR
Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Türkiye’nin Katmanlı ...
 
HÜRJET’TEN 100. SORTİ
TUSAŞ tarafından üretilen ve ilk uçuşunu 25 Nisan 2023’te gerçekleştiren ...
AKSUNGUR’DAN 100'ÜNCÜ UÇUŞ
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava ...
TUSAŞ 100’NCÜ HELİKOPTERİ TESLİM ETTİ
Türk Havacılık Uzay Sanayi TUSAŞ, bir yerli T70 Genel Maksat Helikopterini ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası