pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
5 Temmuz 2024 Cuma - 13:34

İGA İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA’NIN ‘EN İYİ HAVALİMANI’

İGA İstanbul Havalimanı, ACI Europe tarafından “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” ödülüne layık görüldü. 34. Avrupa Havalimanları Konseyi Yıllık Genel Kongresi’ndeki ödül töreninde konuşan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, “Türkiye havacılık ve turizm sektörlerinin geleceğini iyileştirmeye kararlıkla devam edeceğiz.” dedi.

İGA İSTANBUL HAVALİMANI AVRUPA’NIN ‘EN İYİ HAVALİMANI’

Dünya havacılık sektörünün lider kuruluşlarından İGA İstanbul Havalimanı, Avrupa’daki havalimanlarının operasyonel mükemmelliği için çalışan ACI Europe (Avrupa Havalimanları Konseyi) tarafından “40 milyon yolcu” üzerinde kategorisinde “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” ödülüne layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı ödülü, aynı puana sahip, geçen yılın birincisi olan Roma Fiumicino Havalimanı ile paylaştı.

İGA İstanbul Havalimanı’nın ödülü, ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec tarafından İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen’e takdim edildi. “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” ödülünün, mükemmelliği hedeflemeye devam etmek için ilham kaynağı olacağını belirten Bilgen şöyle konuştu:

“Havalimanındaki misafirlerimizin sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, inovasyon ve teknolojik ilerleme alanlarında beklentilerinin üzerine çıkmak için her zaman yeni yollar arıyoruz. Türkiye havacılık ve turizm sektörlerinin geleceğini iyileştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

Avrupa Havalimanları Konseyi Yıllık Genel Kongresi, 2025 yılında Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı ev sahipliğinde Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenecek. Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı yetkilileri, İstanbul’daki ‘devir teslim’ töreninde bayrağı İGA İstanbul Havalimanı Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan’dan teslim aldılar.

İGA İstanbul Havalimanı 2026’da ACI World’ü ağırlayacak

İGA İstanbul Havalimanı’nın 1- 4 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yaptığı “Avrupa Havalimanları Konseyi Yıllık Genel Kongresi”ne dünyadan sektörün önde gelen CEO ve üst düzey yöneticileri ile 500’ü aşkın havalimanı profesyoneli katıldı. Açılış konuşmalarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen ve ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec’in yaptığı Kongre’de, Avrupa’daki havacılık sektörünün mevcut durumu, karşılaştığı zorluklar ve gelecek beklentileri, sektörün ekonomik durumuna ilişkin içgörüler ve önümüzdeki yıl için politikalar tartışıldı.

Öte yandan havacılık sektörüne uluslararası alanda liderlik eden İGA İstanbul Havalimanı’nın, 2026 yılında ACI World “Müşteri Deneyimi Zirvesi”ne (Customer Experience Summit) ev sahipliği yapacağı açıklandı. Selahattin Bilgen ve ACI World Genel Direktörü ve CEO’su Luis Felipe de Oliviera’nın katıldığı Zirve’ye ilişkin imza töreni, “34. Avrupa Havalimanları Konseyi Yıllık Genel Kongresi”nin son gününde düzenlendi.

 
BİLGEN: HEDEFİMİZ YILI 110 HAVAYOLU İLE BİTİRMEK
 
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BİLGEN: HEDEFİMİZ YILI 110 HAVAYOLU İLE BİTİRMEK
İGA CEO’su Selahattin Bilgen, şu anda 106 havayolunun İstanbul Havalimanı’na ...
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
Türk Hava Yolları, Dört Boeing 777 kargo uçağı daha sipariş etti. Yeni ...
ÇELEBİ HAVACILIK’TA ÜST DÜZEY ATAMA
Çelebi Havacılık Holding’in İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı ...
 
TÜRK HAVA YOLLARI TAZMİNAT ALACAK
Türk Hava Yolları, filosunda yer alan Airbus A320/321 Neo uçaklarındaki ...
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
Ankara Esenboğa Havalimanı, Pegasus’un Dublin’den gerçekleştirdiği ilk ...
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
Bu sözler Avrupa’daki havalimanlarının operasyonel mükemmelliği için çalışan ...
 
''ÜÇLÜ PARALEL PİST OPERASYONUYLA ÇIĞIR AÇACAĞIZ''
İGA CEO’su Selahattin Bilgen, Avrupa’da ilk olacak üçlü paralel pist operasyonuyla ...
UÇUŞ AĞIMIZ 131 ÜLKEDE 346 NOKTAYA ULAŞTI
Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI Europe ) Genel Kurulu’nda ...
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda bu akşam saat 22.00’de oynanacak ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası