pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 16:57

‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’

Bu sözler Avrupa’daki havalimanlarının operasyonel mükemmelliği için çalışan Avrupa Havalimanları Konseyi Genel Direktörü Olivier Jankovec’e ait. Jankovec, 3’lü paralel pist operasyonu ile ilgili,” Kesinlikle önemli, çok dikkatle izlediğimiz bir süreç bu. Avrupa’daki tüm havalimanlarının gözü burada olacak. Avrupa’da ilk olacak. Minimum yatırımla daha fazla uçuş kapasitesi sağlayacaksınız. Çok ses getireceğine inanıyorum. Çok daha hızlı ve etkin hizmetler vereceksiniz, gözümüz üzerinizde" dedi

‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’

Avrupa Havalimanları Konseyi 34. Yıllık Genel Kongresi’nde ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec iles birlikte basın toplantısı düzenleyen İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, "3’lü paralel operasyon sürecini tamamladığımızda Avrupa tarihinde bir ilk olacak. Avrupa’da hiçbir havalimanında eşzamanlı üç tane piste iniş ve kalkış yapılmıyor. Bunun ilk örneğini sektöre kazandırıyor olmamız bizim için büyük bir prestij olacak" dedi.

“Sektörün genel pozisyonu bir nevi burada netleşmiş oluyor”

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen ve ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec birlikte basın toplantısı düzenledi. Bilgen, "ACI, havalimanlarının yöneticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı. Bu yapının Genel Kurulu’nu bugün İstanbul’da gerçekleştiriyoruz. Havacılığın önemli paydaşları ve liderleri İstanbul’da buluştu. ACI Europe’un temsilcilerinin yanı sıra ACI World ve ACI America’daki temsilciler de bazı toplantılara iştirak ettiler. Görüşmelerin ve kurumların önemi aslında sektörün geleceğinin buralarda belirleniyor olmasıdır. Hem regülasyon hem de teknolojik takip edilecek trendler alanında pek çok şeyi burada konuşuyoruz. Sürdürülebilirlik ve geleceği konuşuyoruz. Sektörün genel pozisyonu bir nevi burada netleşmiş oluyor. İGA İstanbul Havalimanı olarak ACI Avrupa’da yönetim kurulu üyesiyiz. Önümüzdeki yılbaşı itibariyle de ACI World’de üyeliğimiz başlıyor. Dolayısıyla bu yapıların içinde biz de söz sahibi olduğumuzu ve sektörün geleceğiyle ilgili alınan kararlarda ülkemizin de bu sürecin içinde yer aldığını söylemek mutluluk verici. Bir yandan da sektör liderleri burada buluşuyor. Onlara havalimanımızı ve İstanbul’umuzu daha iyi tanıtmış oluyoruz. Buradaki başarıları aslında yerinde görmek onları ciddi anlamda etkiledi. Biz genel olarak memnunuz, katılım da geçmiş zamanlara oranla oldukça fazla. Ziyarete gelenlerimiz de memnuniyetlerini iletiyorlar" ifadelerini kullandı.

"Avrupa’da hiçbir havalimanında eşzamanlı üç tane piste iniş ve kalkış yapılmıyor"

3’lü paralel operasyonla ilgili bilgi veren Bilgen, "Havacılık sektöründe ülkemizde ciddi bir atılım var. Yolcu ve uçuş sayılarında her geçen gün artışlar yaşanıyor. Burada İstanbul Havalimanı’nın devreye alınması çok kritik bir eşikti. Çok önemli bir yatırım. Yapının sağlanması anlamında önemli bir boşluğu dolduruyor. Geleceğe yönelik büyüme planlarıyla da aslında sektörün öngörülebilirliği ve dünyadaki payımızın artarak devam etmesi açısından önemli bir altyapı sağlıyor. Tabii bu yapılarda bir yandan daha verimli çalışmak, bir yandan dünyadaki en iyi uygulamalar neyse o uygulamaları gerçekleştirmek bazen de en iyi uygulamayı kendinizin geliştirmesi gerekiyor. 3’lü paralel operasyon bunlardan bir tanesi. İstanbul Havalimanı projesi tasarlanırken aslında paralel pistlerin birbirinden bağımsız olarak çalışabileceği, dolayısıyla hava trafiğinin ve yerdeki hareketlerin en maksimum verimlilikte sürdürülebileceği bir planlama yapıldı. Bunun devreye alınabilmesi için ileri seviye hava tasarım çalışmaları ve bunların planlanması da gerekiyor. Bu anlamda da 3’lü paralel operasyonla ilgili Devlet Hava Meydanlarımızın önderliğinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları, İGA ve Eurocontrol’ün de katkı verdiği bir çalışma grubuyla bu süreç devam ediyor. 3’lü paralel operasyon sürecini tamamladığımızda bu Avrupa tarihinde bir ilk olacak. Avrupa’da hiçbir havalimanında eşzamanlı üç tane piste iniş ve kalkış yapılmıyor. Bunun ilk örneğini bizim sektöre kazandırıyor olmamız hem genel anlamda bizim için büyük bir prestij olacak, bir yandan da taksi sürelerinin biraz daha kısaltılması, uçakların yerde geçirdiği zamanın daha verimli hale getirilmesi, uçakların yanaşacağı köprünün, ineceği pistin birbiriyle daha sekronize şekilde belirlenmesi anlamında ciddi verimlilikleri beraberinde getirecek. Bu hepimiz için çok önemli. Yakından takip ediyoruz, süreci hızlandırmak için de tüm paydaşlar sıkı bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

‘İstanbul Havalimanı 4 yıldır üst üste Avrupa’da en fazla uçuş yapılan havalimanı’

İGA İstanbul Havalimanı’nın 4 yıldır en fazla uçuş yapılan havalimanı olduğunu söyleyen Bilgen, "İstanbul Havalimanı’nın açılmasından sonra bizim hem stratejik olarak coğrafi konumumuzun sağladığı avantaj hem de Türk Hava Yolları’nın ve bizim yaptığımız ciddi yatırımlarımızın verimlilik artışları havacılıktaki payımızı her geçen gün artırıyor. Bu da Avrupa’da birçok alanda liderlik getirdi. İstanbul Havalimanı 4 yıldır üst üste Avrupa’da en fazla uçuş yapılan havalimanı özelliğini elinde bulunduruyor. Günlük rekorlar olarak da 2023 yılında bir günde bin 690 uçuşla Avrupa’da uçuş rekoru kırmıştık. Geçen yaz Temmuz ayında 264 bini aşan günlük yolcu sayısıyla yolcu rekoru kırmıştık. Bu yıl Haziran sonunda 268 bini geçen günlük yolcu sayısıyla rekorumuzu tazelemiş olduk. İleriye dönük baktığımızda yeni rekorların arka arkaya gelmesi İstanbul Havalimanı’nın bu rekoru elinde bulundurması artık normal karşılanıyor. Gururluyuz. Avrupa tarihinin rekorlarını İstanbul’un elinde bulundurması bizim için önemli" diye konuştu.

İstanbul Havalimanı Dünya Lideri Olmaya Aday

ACI Europe Genel Direktörü Olivier Jankovec de, “İstanbul’a gelmek çok önem arz ediyor bizim için. İstanbul Havalimanı ‘doğrudan bağlantı’da Avrupa’nın zirvesinde. İstanbul’a gelmeden önce sonucunu bilmediğim bir rapordu. Türkiye gerçekten öyle bir piyasa ki, Avrupa’nın tamamına baktığımızda ortalamanın çok üstünde bir tablo arz ediyor. Türkiye havacılığında büyüme yüzde 24’ün üzerine çıkmış durumda. En iyi performanslardan birini sergilemiş. İstanbul Havalimanı en iyi konumunu muhafaza ediyor. Bağlantı verme konusunda Avrupa’nın bir numarası. İstanbul Havalimanı sadece Avrupa lideri olmaya değil, pek çok açıdan Dünya lideri olmaya aday. Sürekli yatırımı sürdüren bir yapıya sahip. Global havacılık sektörü doğuya doğru kayıyor. Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde bunu gördük. Körfez ülkeleri, Suudi Arabistan arkasından geliyor,  Hindistan… İstanbul’un lokasyonu mükemmel, ülkenin jeopolitik konumu… İstanbul Havalimanı doğrudan bağlantılılıkta, Asya-Pasifik bölgesinde yüzde 22’lik bir artış kaydetti. İstanbul bunun parçası oldu” dedi.

‘Tüm Avrupa’nın Gözü Üzerinizde’

Yankoveç, 3’lü paralel pist operasyonu konusunda ise şunları söyledi:

“Kesinlikle önemli, çok dikkatle izlediğimiz bir süreç bu. Avrupa’daki tüm havalimanlarının gözü burada olacak. Avrupa’da ilk olacak. Minimum yatırımla daha fazla uçuş kapasitesi sağlayacaksınız. Çok ses getireceğine inanıyorum. Çok daha hızlı ve etkin hizmetler vereceksiniz, gözümüz üzerinde”.

Yankoveç, Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin gerilimi ışığında havacılık sektörünün nasıl etkilendiği ile ilgili bir soru üzerine, “Bir kaos çağında yaşıyoruz BM Genel Sekreterinin dediği gibi. Hava bağlantısının sürmesi her zaman önem taşıyor. Bunu pandemide gördük. Türkiye çok sıcak noktalara yakın konumda ama ben bunun Türkiye üzerinde çok etkisi olacağını düşünmüyorum. Hatta bir fırsat oluşturabileceğini düşünüyorum. Türkiye ve İstanbul bundan fayda sağladı mı? Sağladı. Özellikle hava trafiği açısından amacımız Avrupa havacılık topluluğunu desteklemek” değerlendirmesini yaptı.

 
''ÜÇLÜ PARALEL PİST OPERASYONUYLA ÇIĞIR AÇACAĞIZ''
 
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''ÜÇLÜ PARALEL PİST OPERASYONUYLA ÇIĞIR AÇACAĞIZ''
İGA CEO’su Selahattin Bilgen, Avrupa’da ilk olacak üçlü paralel pist operasyonuyla ...
UÇUŞ AĞIMIZ 131 ÜLKEDE 346 NOKTAYA ULAŞTI
Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI Europe ) Genel Kurulu’nda ...
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda bu akşam saat 22.00’de oynanacak ...
 
DOĞRUDAN BAĞLANTI’DA AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE
Avrupa Havalimanları Konseyi açıkladı: İGA İstanbul Havalimanı ‘doğrudan ...
ÖNEMLİ ZİRVE ÖNCESİ BOĞAZ SELFİSİ
İGA, Avrupa’nın en önemli havalimanı etkinliklerinden “Avrupa Havalimanları ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA YENİ YOLCU REKORU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı'mızda ...
 
BOEING’E KARŞI SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI
ABD Adalet Bakanlığı’nın, Boeing’in 737 Max uçaklarının 2018 ve 2019 yıllarında ...
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
İsrailli "El Al" havayolu şirketine ait bir uçak dün Antalya'ya acil iniş ...
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
Antalya Havalimanı dün (29 Haziran 2024), 209 bin 540 yolcu ile yılın rekor yolcu sayısına ulaştı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası