pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
3 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:18

''ÜÇLÜ PARALEL PİST OPERASYONUYLA ÇIĞIR AÇACAĞIZ''

İGA CEO’su Selahattin Bilgen, Avrupa’da ilk olacak üçlü paralel pist operasyonuyla çığır açmaya devam edeceklerini söyledi.

 ÜÇLÜ PARALEL PİST OPERASYONUYLA ÇIĞIR AÇACAĞIZ

İGA CEO’su Selahattin Bilgen, 34. ACI Europe Yıllık Kongresi ve Genel Kurulu 2024 etkinliğinde yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün burada, şehrimizde düzenlenen 34. ACI Europe Yıllık Kongresi ve Genel Kurulu 2024 etkinliğinin resmi açılışında sizlere hoş geldiniz demekten büyük gurur duyuyorum. İGA İstanbul Havalimanı CEO'su olarak, Avrupa havalimanları ve havacılığı için en önemli konferansın burada, İstanbul'da başlaması vesilesiyle sektörün seçkin profesyonelleriyle dolu bu salonu selamlamaktan mutluluk duyuyorum.

Zengin kültürel dokusuyla İstanbul, çağlar boyunca ev sahipliği yaptığı tüm medeniyetler için özel bir yer olmuştur. Havalimanımızın yardımıyla bu muhteşem metropolü dünyanın geri kalanına tanıtma fırsatına sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz.

Önümüzdeki birkaç gün boyunca siyasi, ekonomik, toplumsal ve teknolojik konularda havacılığın geleceğine yönelik bilgi, deneyim ve vizyonlarımızı paylaşmak üzere bir araya geleceğiz. Havacılık sektörü, insanları, kültürleri ve toplumları birbirine bağlayan ve aynı zamanda uluslararası ticareti teşvik eden küresel ekonominin temel taşıdır. Türk havacılığı ve özellikle İGA İstanbul Havalimanı son yıllarda kayda değer bir büyümeye tanıklık etti ve turizm Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal gelişiminde ayrılmaz bir rol oynadı.

Kuruluşumuzdan bu yana, havalimanımız hızla büyümeye devam etti. Son teknolojiye sahip tesisleri ve sürdürülebilirlik, yolcu memuniyeti ve operasyonel mükemmellik alanlarında inovatif girişimleriyle dünyanın önde gelen havacılık merkezlerinden biri haline geldi.

Avrupa'nın ilk üçlü paralel pist operasyonuyla çığır açmaya devam edecek

Avrupa ve Asya'nın kesişme noktasındaki stratejik konumumuz ve 316 destinasyonda 100'den fazla havayolu ile çalışma başarımız, küresel ölçekteki etkimizi vurguluyor. Şu anda üç ana pist ve iki yedek pist ile yılda 90 milyon yolcuyu ağırlayabilen İGA İstanbul Havalimanı, yakın gelecekte Avrupa'nın ilk üçlü paralel pist operasyonuyla çığır açmaya devam edecek.

Elbette ki hızla büyümemizi sürdürürken çevresel etkilerimiz konusunda da son derece hassas davranmaya devam ediyoruz. İGA İstanbul Havalimanı'nın sürdürülebilir çözümlere yönelik küresel talebe uyum sağlayarak yeşil enerjiyi benimseme konusunda önemli ilerleme kaydetmiş olmasından büyük gurur duyuyoruz.

Eskişehir GES Projesi'ne 212 milyon Euro'luk önemli bir yatırım yapılıyor ve Eskişehir ilinde 3.000.000 metrekarelik geniş bir alanda 199,32 MWe lisanssız GES (Güneş Enerjisi Santrali) kurarak, dünyanın tamamen yenilenebilir kaynaklarla çalışan ilk havalimanı olmayı hedefliyoruz. Bu tarz daha birçok stratejik girişimle, sektörün temiz enerjiye geçişinde öncü konumumuzu sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Bugün burada sizlerle bir araya gelmekten ve sektörümüzün başarılarını birlikte kutlarken aynı zamanda havacılığın karşı karşıya olduğu zorlukları ele alacak ve bunların üstesinden gelmeye yönelik planlar oluşturacak önemli tartışmalara katılmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.

İstanbul'un bu ilham verici tartışmalar için mükemmel bir zemin oluşturduğuna inanıyorum ve havacılık sektörünün önünde müreffeh bir gelecek için çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

 
UÇUŞ AĞIMIZ 131 ÜLKEDE 346 NOKTAYA ULAŞTI
 
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UÇUŞ AĞIMIZ 131 ÜLKEDE 346 NOKTAYA ULAŞTI
Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI Europe ) Genel Kurulu’nda ...
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda bu akşam saat 22.00’de oynanacak ...
DOĞRUDAN BAĞLANTI’DA AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE
Avrupa Havalimanları Konseyi açıkladı: İGA İstanbul Havalimanı ‘doğrudan ...
 
ÖNEMLİ ZİRVE ÖNCESİ BOĞAZ SELFİSİ
İGA, Avrupa’nın en önemli havalimanı etkinliklerinden “Avrupa Havalimanları ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA YENİ YOLCU REKORU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı'mızda ...
BOEING’E KARŞI SUÇ DUYURUSU HAZIRLIĞI
ABD Adalet Bakanlığı’nın, Boeing’in 737 Max uçaklarının 2018 ve 2019 yıllarında ...
 
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
İsrailli "El Al" havayolu şirketine ait bir uçak dün Antalya'ya acil iniş ...
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
Antalya Havalimanı dün (29 Haziran 2024), 209 bin 540 yolcu ile yılın rekor yolcu sayısına ulaştı
AJET’TE RÖTAR VE İPTAL PROTESTOLARI
Ajet’in son günlerde uzun rötarlar ve sefer iptalleri yaşaması yolcuların ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası