pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
4 Temmuz 2024 Perşembe - 13:25

THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ

Türk Hava Yolları, Dört Boeing 777 kargo uçağı daha sipariş etti. Yeni siparişle birlikte Türk Hava Yolları, 777 kargo uçağı filosunu üçe katlayacak ve kargo kaldırma kapasitesine 408 metrik ton ekleyecek.

THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ

12 ADET BOEING 777 KARGO UÇAĞI

Boeing ve Türk Hava Yolları, havayolu şirketinin küresel hava kargo pazarındaki konumunu daha da güçlendirecek olan dört adet 777 kargo uçağı siparişi konusunda anlaştı.Bu siparişle birlikte THY, 12 adet 777 kargo uçağı işletiyor olacak.

Türk Hava Yolları Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk, "Kargo filomuzu genişletmeye yönelik bu yeni yatırımımız, hava kargo hizmetleri için artan küresel talebi karşılama konusundaki kararlılığımızın göstergesidir. Boeing 777 kargo uçaklarının filomuza katılması operasyonel kabiliyetlerimizi arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize sunduğumuz benzersiz hizmet ve verimlilikle lider konumumuzu korurken, dünya çapında hava kargo sektörünün zirvesine ulaşmaya yönelik stratejik vizyonumuzun da önemli bir adımı olacaktır." dedi.

NELER SAĞLAYACAK?

THY’nin bu ek 777 kargo uçağı alımı, e-ticaretin hızla büyümesi ve dünya genelinde verimli ve güvenilir taşımacılık ihtiyacı nedeniyle artan kargo hizmetleri talebini karşılamasına yardımcı olacak. Yeni kargo uçakları, THY’nin kargo operasyonlarını optimize etmesini, maliyetleri düşürmesini ve teslimatlarını dünya çapında tüm varış noktalarına zamanında ulaştırmasını sağlayacak.

Boeing Avrasya Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Righi, "Boeing 777 kargo uçaklarının şirketin filosuna dahil olmasıyla birlikte, THY’nin kargo operasyonlarının genişlemesini desteklemekten ve THY ile uzun yıllara dayanan ortaklığımızı sürdürmekten gurur duyuyoruz. 777 kargo uçağının yük taşıma kapasitesi, menzil ve esneklik kabiliyetleri ile THY’nin operasyonel verimliliğini en üst düzeye çıkarırken olağanüstü düzeyde müşteri hizmetleri sunmasını sağlayacak." dedi.

Boeing 777 kargo uçağı, 102 metrik ton (112 ton) azami yük taşıma kapasitesi ve 9.200 kilometre (4.970 deniz mili) menzili ile dünyanın en kabiliyetli çift motorlu kargo uçağı olma özelliğine sahip.

265'ten fazla teslimatla 777 kargo uçağı, Boeing'in tüm zamanların en çok satan kargo uçağı konumunda. Kargo uçaklarında sektör lideri olan Boeing, yeni üretim ve dönüştürülmüş uçaklar da dahil olmak üzere dünya çapındaki özel kargo uçağı kapasitesinin %90'ından fazlasının tedarikçisi konumunda.

THY, kargo uçaklarının yanı sıra 777-300ER (Extended Range), Yeni Nesil 737, 737 MAX ve 787 Dreamliner'dan oluşan Boeing uçak filosu işletmekte.

 
ÇELEBİ HAVACILIK’TA ÜST DÜZEY ATAMA
 
BİLGEN: HEDEFİMİZ YILI 110 HAVAYOLU İLE BİTİRMEK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇELEBİ HAVACILIK’TA ÜST DÜZEY ATAMA
Çelebi Havacılık Holding’in İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı ...
TÜRK HAVA YOLLARI TAZMİNAT ALACAK
Türk Hava Yolları, filosunda yer alan Airbus A320/321 Neo uçaklarındaki ...
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
Ankara Esenboğa Havalimanı, Pegasus’un Dublin’den gerçekleştirdiği ilk ...
 
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
Bu sözler Avrupa’daki havalimanlarının operasyonel mükemmelliği için çalışan ...
''ÜÇLÜ PARALEL PİST OPERASYONUYLA ÇIĞIR AÇACAĞIZ''
İGA CEO’su Selahattin Bilgen, Avrupa’da ilk olacak üçlü paralel pist operasyonuyla ...
UÇUŞ AĞIMIZ 131 ÜLKEDE 346 NOKTAYA ULAŞTI
Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI Europe ) Genel Kurulu’nda ...
 
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda bu akşam saat 22.00’de oynanacak ...
DOĞRUDAN BAĞLANTI’DA AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE
Avrupa Havalimanları Konseyi açıkladı: İGA İstanbul Havalimanı ‘doğrudan ...
ÖNEMLİ ZİRVE ÖNCESİ BOĞAZ SELFİSİ
İGA, Avrupa’nın en önemli havalimanı etkinliklerinden “Avrupa Havalimanları ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası