pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
GÜSOD YÖNETİMİNDEN ANITKABİR ZİYARETİ
GÜSOD YÖNETİMİNDEN ANITKABİR ZİYARETİ
30 Haziran 2024 Pazar - 10:25

BİLGEN: HAVA TRAFİĞİNİN MERKEZİ İSTANBUL OLUYOR

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen Londra basınına konuştu: “Hava trafiğinin merkezi İstanbul oluyor”

BİLGEN: HAVA TRAFİĞİNİN MERKEZİ İSTANBUL OLUYOR

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, İngiltere’nin önde gelen basın kuruluşlarıyla buluştu. Havacılık sektöründeki küresel rekabete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgen, hava trafiğinin ‘ağırlık merkezinin’ Londra’dan İstanbul’a kaydığının altını çizdi.

Avrupa’nın en yoğun, dünyanın en büyük havalimanlarından İGA İstanbul Havalimanı, küresel havacılıktaki liderliğini daha da güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. İngiltere’nin önde gelen yayın kuruluşlarından City A.M. gazetesi editörü Guy Taylor’ın sorularını yanıtlayan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, küresel havacılık sektöründeki rekabete ve İstanbul Havalimanı’nın bu rekabetteki rolüne yönelik görüşlerini paylaştı.

Bilgen, İGA İstanbul Havalimanı’na kıyasla ‘sınırlı kapasite’ye sahip Londra’daki Heathrow Havalimanı’nın daha fazla gelir elde edebilmek için havalimanı ücretlerini artırmak zorunda kalabileceğini belirtti. İGA İstanbul Havalimanı CEO’su, Heathrow Havalimanı’nın 3. pist yatırımı için adım atmadığı takdirde doğudaki küresel aktarma merkezi vasfına sahip rakiplerinin gerisinde kalabileceğini ifade etti.

Selahattin Bilgen şöyle konuştu: “Heathrow Havalimanı’nın üçüncü pist yatırımını hayata geçirmediği takdirde büyümesinin sınırlanacağı düşüncesine katılıyorum. Bu da havalimanı ücretlerinin artmasına neden olabilir. Çünkü bir havalimanı, operasyonel anlamda etkili çalışmadığı oranda havalimanı ücretlerini artırmak zorunda kalıyor. Heathrow şu an rakiplerinden çok daha pahalı; o nedenle sınırlı kapasitesini en iyi şekilde kullanmak zorunda.”

Bilgen şöyle devam etti: “İGA İstanbul Havalimanı olarak, Avrupa’da uçuş trafiği yoğunluğu açısından bir numarayız ve bu trend devam ederse çok yakında yolcu sayısında da lider olacağız.”

İGA İstanbul Havalimanı’nın 656,5 milyon euro yatırım yapmayı hedeflediğini ve bu nedenle 2024’ü “Yatırımlar yılı” ilan ettiğini vurgulayan City A.M. gazetesi, İstanbul Havalimanı’nın 2023’te 76 milyon olan yolcu sayısını, bu yıl yüzde 12 artırarak 85 milyona ulaştırmak için çalıştığını belirtti. Bu sayısının Heathrow’un 82 milyonluk yıllık yolcusu sayısını geride bırakacağını ifade eden City A.M. gazetesi, İGA İstanbul Havalimanı’nın daha fazla yolcuya hizmet verebilmek için ‘Avrupa’daki ilk üçlü paralel pist’ operasyonunu hayata geçireceğini ifade etti. Gazete, Selahattin Bilgen’in şu sözlerine yer verdi: “İstanbul Havalimanı’ndaki üçüncü pistimiz pik saatlerde daha fazla kapasite sağlıyor ve uçakların dönüş sürelerini azaltıyor. Bu da bizi operasyonel olarak Avrupa’daki en verimli havalimanlarından biri hâle getiriyor.”

Orta Doğu ve Uzak Doğu’nun artan seyahat talepleriyle birlikte hava trafiğinin ‘ağırlık merkezi’nin dünyanın doğusuna kaydığını belirten Bilgen şöyle konuştu:

“Geçmiş yıllarda hava trafiğinin ağırlık merkezi Londra’daydı ama şimdi İstanbul, Dubai ve Katar daha yakın merkezler hâline geldiler. İstanbul’un büyük bir coğrafi avantajı var, birçok destinasyona beş saatten kısa sürede ulaşabiliyorsunuz.”

 
‘TOMRİS’ PEGASUS AİLESİNE KATILDI
 
AJET’TE RÖTAR VE İPTAL PROTESTOLARI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘TOMRİS’ PEGASUS AİLESİNE KATILDI
Pegasus Hava Yolları ailesi yeni uçağı ‘Tomris’le biraz daha büyüdü. TC-RFC ...
İZMİR - BÜKREŞ UÇUŞLARI BAŞLADI
İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Wizz Air’in Bükreş’ten gerçekleştirdiği ...
İSTANBUL-GUANGZHOU UÇUŞLARI BAŞLADI
İGA İstanbul Havalimanı ile Çin’in Guangzhou şehri arasında uçuşlar başladı. ...
 
AJET’TEN İNDİRİMLİ BİLET PROTOKOLÜ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AJET Arasında İndirimli Bilet Protokolü ...
İGA DÜNYA HAVACILIĞINI BULUŞTURUYOR
İGA İstanbul Havalimanı, aralarında Londra Heathrow, Atina, VINCI Havalimanları, ...
SABİHA GÖKÇEN’DEN EDİNBURGH’A YENİ HAT
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan (İSG) İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a ...
 
HİTİT ROMANYA’DA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Havacılık ve seyahat teknolojilerinde dünyanın öncü markalarından Hitit, ...
BOEING’İN 2024 RAPORUNDA ÖNE ÇIKANLAR
Boeing 2024 Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki Raporunda insanlar ve gezegen ...
EMEKLİ ASKERİ ATC PLATFORMU KURULDU
Dünyanın en riskli ve stresli mesleklerinin başında gelen hava trafik ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası