pegasus
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
GÜSOD YÖNETİMİNDEN ANITKABİR ZİYARETİ
GÜSOD YÖNETİMİNDEN ANITKABİR ZİYARETİ
BOEING’İN 2024 RAPORUNDA ÖNE ÇIKANLAR
BOEING’İN 2024 RAPORUNDA ÖNE ÇIKANLAR
UÇUŞ SIRASINDA KANOPİ AÇILIRSA!
UÇUŞ SIRASINDA KANOPİ AÇILIRSA!
WORLD FINANCE’TAN THY’YE ÖDÜL
WORLD FINANCE’TAN THY’YE ÖDÜL
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
24 Haziran 2024 Pazartesi

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda (İSG) Alp Er Tunga Ersoy, bugün (24 Haziran 2024) itibarıyla yeni CEO olarak göreve başlıyor.

Bilindiği gibi Sabiha Gökçen Havalimanı’nın terminal işletmecisi Malaysia Airports Holdings Berhad'ın (MAHB) ile IC Holding arasındaki iş birliği yaklaşık 6 ay gibi kısa bir sürede sona erdi. İş birliğinin sona ermesiyle CEO Serhat Soğukpınar’ın yerine yeni CEO atanana kadar, İSG Stratejik Planlama ve Hazine Yönetimi Direktörü Kerem Maybek vekaleten İSG CEO’su olarak göreve getirilmişti. ‘MAHB ile IC Holding arasındaki iş birliği neden 6 ay gibi bir sürede sona erdi‘ sorusunun cevabı tam olarak bilinmezken, Malezyalı patronlar yeni CEO’yu kısa sürüde buldu. 4-5 CEO adayı üzerinde yoğunlaşan Malezyalılar, CEO pozisyonu için TAV Havalimanları’nın işlettiği Kazakistan’ın Almatı Havalimanı’nın Genel Müdürü Alp Er Tunga Ersoy’a teklif götürdü. Ersoy, teklifi kabul etti ve İSG’nin yeni CEO’su oldu.

Alp Er Tunga Ersoy kimdir, nerelerde görev yaptı?

Ersoy, Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’ndan sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Avusturya Danube Üniversitesi - Profesyonel Havacılık MBA programından mezun oldu. Havacılık kariyerine 1999 yılında Terminal Nöbetçi Memuru olarak başlayan, daha sonra sırasıyla Terminal Nöbetçi Müdürü, Havalimanı Müdürü, Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak görevine devam eden Ersoy, hava trafik kule operasyonları hariç havalimanı işletmeciliğinin tüm operasyonel, finansal ve idari süreçlerinde fiilen görev aldı.

Son olarak TAV Havalimanları’nın işlettiği Almatı Havalimanı’nda yeni dış hat terminalinin devreye alınmasına öncülük eden Ersoy, havalimanı yönetimi konusunda uluslararası deneyim ve başarılara sahip. 24 yıllık havalimanı işletmecilik kariyerinin son 18 yılını yurt dışında (Gürcistan, Kuzey Makedonya ve Kazakistan) geçiren Ersoy; 2017’den bu yana sırasıyla Tbilisi, Batum, Üsküp, Ohrid ve Almatı havalimanlarında üst düzey yöneticilik görevlerini üstlendi.

Ersoy, kariyeri boyunca uluslararası havalimanlarının işletmelerinin devralınması, hükümet temsilcisi düzeyinde devlet yetkilileri ile ilişkilerin yürütülmesi, şirket politikalarının sahada hayata geçirilmesi, operasyonel süreçlerin iyileştirilmesi, müşteri memnuniyetinin artırılması, dijitalleşme, inşaat yapım süreçlerinin takibi ve ORAT (İşletmesel Hazırlık ve Havalimanı Transferi) konularında geniş tecrübeye sahip.

23 Ekim 2014 itibarıyla yüzde yüz Malezya Havalimanları tarafından işletilen Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu rakamlarında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanları arasında yer alıyor. 41 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanı, 52 ülkede 124 dış hat ve 40 iç hat olmak üzere toplam 164 destinasyona hizmet veriyor.

Ersoy’u neler bekliyor?

Alp Er Tunga Ersoy’u ikinci pistin açılmasıyla birlikte kapasitesi artan havalimanına yeni havayolları kazandırmak, yaz sezonu sona erdikten sonra eski pistin girmesi beklenilen bakım-onarım sürecinde operasyonun aksamadan yürümesini sağlamak gibi görevler bekliyor. Bu arada geçmiş dönemlerde özellikle terminalde temizlik işlerinde yaşanan aksaklıklar ve otopark sorunu da çözüm bekleyen konular arasında yer alıyor.

ÇELEBİ’DEN ÇOK ÖNEMLİ HAMLE

Ülkemizin en eski ve güzide yer hizmetleri şirketi Çelebi Havacılık, geçtiğimiz haftalarda küresel çapta çok stratejik bir anlaşmaya imza attı. Çelebi, Endonezya pazarına giriş yaptı! Bu stratejik hamle ile Endonezya'da 26 havalimanında faaliyet gösterecek.

Asya pazarında büyüyecek

Endonezya’da havalimanlarında yer hizmeti veren Prathita Titiannusantara (PTN) şirketini satın alan Çelebi Havacılık, Asya'nın gelişimi açısından kilit pazarlarından biri olan Endonezya'daki 26 havalimanında yer hizmetleri, genel havacılık ve diğer özel hizmetlerde faaliyet gösterecek.

Çelebi şu anda 3 kıtada, 6 ülkede ve 60'tan fazla istasyonda faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki ana merkezinin yanı sıra Hindistan, Macaristan, Almanya, Tanzanya ve Endonezya'da hizmet sunuyor.

Endonezya, 275 milyondan fazla nüfusu ile Dünya’da en kalabalık Müslüman ülke konumunda. Ülke, Güneydoğu Asya'nın en büyük havacılık pazarına sahip. Bu da bölgeyi hem yolcu hem de kargo operasyonları için önemli bir alan haline getiriyor. Endonezya’da havacılık sektörü sık sık yaşanan kazalarla gündeme gelirken, Çelebi’nin yer hizmetleri ve genel havacılık alanlarda çıtayı yükseltmesi bekleniyor.

Çelebi Havacılık Grup CEO'su Dave Dorner imza töreninde, “Bu yatırım, küresel genişleme stratejimizde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve Endonezya pazarının gelişimine olan inancımızın altını çiziyor” derken, Çelebi Havacılık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Canan Çelebioğlu, yeni yatırımdan duyduğu heyecanı şöyle dile getirdi: "Endonezya, stratejik konumu, hızla büyüyen ekonomisi ve zengin kültürel çeşitliliğiyle havacılık sektöründe önemli bir gelecek vaat ediyor. Endonezya hükümetinin vizyonuyla uyumlu bir şekilde, ülkenin havacılık ortamını şekillendirmede, ekonomik ilerlemesini desteklemede ve bu yolculukta güvenilir bir ortak olarak kendimizi kanıtlamaya istekliyiz."

Bir Türk havacılık şirketi olarak Çelebi Havacılık’ı bu stratejik küresel hamlesinden dolayı tebrik ederken, başarılı sonuçlar elde etmesini dileriz.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası