TUM öncülüğünde; sese ve kalabalığa duyarlı bireyler için izole yemek alanı, işaret dili hizmeti veren dijital danışma kiosku, hissedilebilir haritası ve erişilebilir masa ve sandalyeleri ile farklı engel gruplarının özel ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan Cafe Yanımda’nın gelirleri, erişilebilirlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ile paylaşılmaya devam ediyor.
TUM şimdi de; Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Antakya Büyükdalyan’da yer alan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimi’nde, özel gereksinimli çocuklar ve engelli olma riski taşıyan bebeklerin tedavileri için yürütülecek çalışmalara 3 aylık hizmet sponsoru oluyor. Bu destekle, 3 aylık süreçte 50’den fazla bebek ve çocuğa, 100’den fazla seans hizmet sunulması hedefleniyor. Her çocuk için belirlenen özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetleriyle, depremin yaratmış olduğu fiziksel problemlerin aşılması ve psikolojik yaraların da onarılması hedefleniyor.
TUM İş Geliştirme ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Zekeriya Yelci; “Dünyada eşi benzeri olmayan ‘Cafe Yanımda’ ile özel bireylere destek veriyor, onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bu kardeşlerimize istihdam sağlarken daha güvenli bir geleceği adım atmalarına da vesile oluyoruz. Sadece İstanbul Havalimanı’ndaki dezavantajlı bireyleri değil, deprem bölgesindeki bebek ve çocukları da destekliyoruz. Bu çerçevede; Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’yla da bir iş birliğine gittik ve vakfın, 6 Şubat depreminden en çok etkilenen yerlerden biri olan Antakya’daki özel gereksinimli çocuklar için yürüttüğü rehabilitasyon çalışmalarına destek verdik. Yüzü gülen her çocuğumuz adına çok mutluyuz. Cafe Yanımda ile daha fazla çocuğa erişmeyi ve farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz’’ şeklinde konuştu.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin ise deprem bölgesinde 3 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Mobil Hizmet Aracı ile engelli çocuklara fizyoterapi, özel eğitim ve psikolojik danışmanlık desteği sağladıklarını belirtirken; ‘’Deprem bölgesindeki engelli bireylerin yaşam konforlarını artırmak amacıyla bölgede çok yönlü hizmetler sunuyoruz. Bu hizmetleri hayata geçirmek adına ihtiyaç duyduğumuz finansal destek için duyarlı kurumlarla iş birliği yapıyoruz. Deprem bölgesinde daha fazla engelli bireye ulaşabilmek için TUM ile çok güzel bir iş birliğine imza attık ve AFAD Büyükdalyan Geçici Barınma Alanı’ndaki birimimizde yürüttüğümüz çalışmalar için desteklerini aldık. Depremden etkilenmiş riskli bebek ve engelli çocuklar konusunda duyarlı davranarak hizmetlerimizin bir kısmını gerçekleştirmemize katkı sağladıkları için TUM ailesine gönülden teşekkür ederiz. Biz de Vakıf olarak deprem bölgesindeki engelli bireylerin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |