pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
1 Mart 2024 Cuma - 13:52

TOLUN’DAN DÖRT DÖRTLÜK ATIŞ

ASELSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen TOLUN Mühimmatı, Türkiye’de ilk kez, aynı anda yapılan dörtlü atışta hedeflerini tam isabetle vurdu.

TOLUN’DAN DÖRT DÖRTLÜK ATIŞ

Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN arasında imzalanan sözleşme kapsamında SADAK-4T Salanından dörtlü TOLUN Mühimmatı atış testi gerçekleştirildi.

Test kapsamında Eskişehir 401’nci Test Filo Komutanlığından havalanan F-16 ile Karapınar’da bulunan atış test sahasındaki hedeflere tek atış komutu ile dört adet TOLUN Mühimmatı atışı yapıldı.

Tek sortide sekiz hedefe nokta atış

35 bin feet irtifadan, 30 kilometre menzildeki dört farklı noktaya yapılan atışta hedefler, hassasiyetle ve tam isabetle vuruldu. Böylece tek sortide, sekiz farklı hedefe, aynı anda saldırıya imkan verebilecek, SADAK-4T Salanı ve TOLUN Mühimmatı sayesinde Türkiye’de ilk kez dörtlü atış testi başarıyla icra edildi.  

Akyol: Eşsiz bir kapasite sunuyoruz

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, başarıyla gerçekleşen test ile Türkiye’nin savunma sanayi alanında elde ettiği başarılara bir yenisini eklediğini belirtti. TOLUN’un Türk Silahlı Kuvvetlerine oyun değiştirici, etkin, caydırıcı yetenekler kazandırdığını belirten Akyol, şunları söyledi:  

“Dünyada çok az ülkede var olan oyun değiştirici bir yeteneği daha Ordumuza kazandırdık. Hava Kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü pekiştirecek ASELSAN TOLUN Güdümlü Mühimmatıyla tek uçakla bir sortide 8 farklı hedefe kadar hassas vuruş yetkinliği kazanılmış oldu.  TOLUN Güdümlü Mühimmatlarıyla uzun mesafeden yapılan çoklu atışta tüm hedefler farklı açılardan yüksek hassasiyet ile vuruldu.

Milli salan sistemimiz SADAK-4T ile kullanılan maliyet etkin ve hava savunma sistemlerine karşı saturasyon etkisi yüksek bir çözüm olan TOLUN, daha gelişmiş kabiliyetlerle de donatılacak. Bu atışla ileri teknolojide, sınırları zorladığımız bir kez daha kanıtladık. ASELSAN mühendislerimiz tarafından geliştirilen TOLUN Mühimmatı ile savaş uçaklarımıza eşsiz bir kapasite sunmanın gururunu yaşıyoruz. TOLUN ile, yüksek hassasiyetle stratejik hedeflerin imha edilmesinde güvenlik güçlerimize çok önemli bir taktik üstünlük kazandırıyoruz. TOLUN gibi milli sistemlerimizi geliştirmeye, ülkemizin bekası için her alanda cansiperane çalışmaya devam edeceğiz.”

Kritik bir caydırıcılık sağlıyor

ASELSAN’ın özgün mühendislik ürünü olan TOLUN, hava platformlarından SADAK-4T Salanı aracılığıyla atılabiliyor. Maliyet etkin çözümler sunan TOLUN, hareketli ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabiliyor. Beş metrenin altında isabet yeteneğine sahip olan TOLUN, olası tehditlere karşı kritik bir caydırıcılık sağlıyor.

 
‘ÇAKIR’ İLK ATIŞ TESTİNİ GEÇTİ
 
DOĞU EKSPRESİNE İKİ ALTERNATİF
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘ÇAKIR’ İLK ATIŞ TESTİNİ GEÇTİ
BAYKAR tarafından geliştirilen Taarruzi İnsansız Hava Aracı AKINCI, Milli ...
ASELSAN TOLUN’LA TEK SORTİDE 8 HEDEFE ATIŞ
ASELSAN’ın geliştirdiği TOLUN Güdümlü Mühimmatıyla tek uçakla bir sortide ...
HÜRJET 43 BAŞARILI UÇUŞ YAPTI
Türk savunma sanayii ürünü jet eğitim uçağı HÜRJET, gökyüzüyle buluşmasının ...
 
'BAYRAKTAR AKINCI C' İLK UÇUŞ TESTİNİ GEÇTİ
Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Taarruzi İnsansız ...
TÜRKLERİN YAPTIĞI EN KOMPLEKS MÜHENDİSLİK CİHAZI
Türkiye'nin milli savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşunu yapmasıyla Türkiye kendi ...
KAAN’IN YENİ İLK UÇUŞ VİDEOSU
TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN’ın gökyüzü ile buluşmasıyla ilgili ...
 
TARİHİ UÇUŞTAN SONRA YAŞANANLAR
Son dakika. Milli muharip uçak KAAN bugün ilk uçuşunu yaptı. Tarihi uçuştan ...
İŞTE MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN’IN İNİŞ ANI
Son dakika! TUSAŞ tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, ilk uçuşunu ...
VE KAAN UÇTU!
Son dakika! TUSAŞ tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, ilk uçuşunu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası