pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
2 Şubat 2022 Çarşamba - 10:45

THY’NİN İLK BİO YAKITLI UÇUŞU

Türk Hava Yolları bugün tarihindeki ilk bio yakıtlı uçuşu gerçekleştiriyor. Sefer, İstanbul Havalimanı'ndan Paris Charles De Gaulle Havalimanı'na yapılacak

THY’NİN İLK BİO YAKITLI UÇUŞU

TÜRK HAVA YOLLARI UÇUŞLARINDA ÇEVRECİ YAKIT KULLANMAYA BAŞLADI

Türkiye başta olmak üzere uçuş ağındaki 128 ülkede doğal zenginlikleri gelecek nesiller için korumaya odaklanan Türk Hava Yolları, uçuşlarında çevreci yakıt kullanmaya başladı. Sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen uçak yakıtı ilk kez bugün (2 Şubat 2022) gerçekleşen TK1823 sefer sayılı İstanbul Havalimanı – Paris Charles De Gaulle Havalimanı uçuşunda kullanıldı. İlgili rotada haftada bir gün kullanılacak çevreci yakıtın süreç içerisinde farklı uçuş rotalarında da değerlendirilmesi ve daha yaygın kullanımı planlanıyor.

Havacılık endüstrisinin iklim değişikliğine olan etkisinin farkında olan ve bu etkiyi azaltmak için projeler geliştiren bayrak taşıyıcı havayolu, çevreci yakıt kullanımı ile birlikte misafirlerinin karbon ayak izinin azaltılması noktasında önemli bir adım atmış oldu. Türk Hava Yolları’nın kullanacağı sürdürülebilir havacılık yakıtı aynı miktardaki geleneksel kerosen yakıta kıyasla yüzde 87’ye varan oranda sera gazı emisyon azaltımı sağlıyor.  

BOLAT: DÜNYAMIZI KORUMAYA ODAKLANDIĞIMIZ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Türk Hava Yolları’nda geçtiğimiz hafta göreve gelen yeni Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat da yeni görevinde ilk törene katıldı. Sürdürülebilir kaynaklar kullanılarak gerçekleştirilen ilk uçuşla ilgili Bolat şunları söyledi;

“Dünyada en çok ülkeye uçan havayoluyuz. Bunu söylerken aslında ‘misafirlerini dünyada en zengin biyoçeşitlilik ile buluşturan havayoluyuz’ da demiş oluyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımızı bu bilinç ve sorumluluk ile gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilir kaynaklar kullanılarak gerçekleştirdiğimiz ilk uçuşumuz da bu vizyonumuzun bir parçası. İnanıyoruz ki bugün olduğu gibi gelecek nesiller de dünyayı Türk Hava Yolları ile ve aynı güzelliğiyle keşfedecek. Dünyamızı korumaya odaklandığımız çalışmalarımız sürecek.”       

NASIL HAZIRLANIP UÇAKLARA YÜKLENİYOR  

Yakıtın uçaklara yüklenme süreci Türk Hava Yolları iştiraki olan TFS (Turkish Fuel Services) Akaryakıt Anonim şirketi tarafından gerçekleştiriliyor. Neste firmasından tedarik edilen çevreci ürün TFS’nin yakıt çiftliğinde depolanarak geleneksel jet yakıtı ile harmanlanıyor ve sonrasında uçaklara ikmal ediliyor. 

SONRAKİ ADIM KARBON-NEGATİF ENTEGRE BİYO RAFİNERİSİ

Bayrak taşıyıcının bir sonraki hedefi ise uçaklarda çevreci yakıt kullanmaktan çok daha fazlasını kapsıyor. Küresel marka Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte, TUBİTAK tarafından desteklenen, “Mikroalg Tabanlı Sürdürülebilir Biyo-Jet Yakıtı Projesini (MİKRO-JET) yürütüyor. Proje tamamlandığında Türkiye ve Avrupa'nın ilk karbon-negatif entegre biyo rafinerisi hayata geçecek.

Yüksek enerji içeriğine sahip çevreci yakıt temiz yanma sayesinde SOx ve NOx emisyonlarının zararlı partiküllerini de azaltmaya yardımcı oluyor. Sürdürülebilir ham maddelerden üretilen ve içeriğinde zararlı ağır metaller bulunmayan yakıt İstanbul –Paris uçuşlarında başlangıç aşamasında haftada bir kez kullanılacak.

ÖNEMLİ BR GERİ DÖNÜŞÜM BAŞARISI SERGİLİYORLAR

Türk Hava Yolları 2008 yılından bu yana, karbon ayak izini azaltmak için 100’den fazla operasyonel optimizasyon projesi başlattı ve bu projeleri başarıyla uyguladı. Seyahatin her aşamasında ve yer operasyonlarında hayata geçirilen uygulamalar sayesinde 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 15 bin 363 ton yakıt tasarrufu sağlanarak 48 bin 394 ton karbon emisyonunun atmosfere salımını önlendi. İlk üç çeyreklik dönemde ise toplam 85 bin 119 ton CO2 salımı önlendi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de, bio yakıtla yapılacak ilk uçuşla ilgili “Ülkemizi seviyoruz, çevremizi koruyoruz. Bugün İstanbul-Paris uçağımızda ilk defa bio yakıt kullanıyoruz. Çevreyi koruma faaliyetlerimiz her alanda devam edecektir.” dedi.

 
BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ
 
BEŞ AFRİKA ÜLKESİNE YENİDEN UÇUYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
QATAR AIRWAYS’TEN 50 BOEING 737-10 SİPARİŞİ
Qatar Airways 50 adet B777-8 siparişinin yanı sıra Boeing ile ayrıca 25 ...
BOEING 777-8 KARGO UÇAĞINI TANITTI
Boeing, kargo ve ileri çevre performansı için artan talebi karşılamak ...
CORENDON AIRLINES KAMPANYAYI UZATTI
Corendon Airlines, "Erken Rezervasyon Kampanyasını" yoğun talep üzerine ...
 
TERMİNALE GİRERKEN ARTIK BİLET SORULMAYACAK
İstanbul Havalimanı’na girişte mecburi bilet kontrolü uygulaması bugün itibarıyla kaldırıldı
SUNEXPRESS’TEN BALTIK ATAĞI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortak kuruluşu SunExpress, yaz programı ...
‘ELONJET’ HESABINI YÖNETEN GENÇ KONUŞTU
Elon Musk'ın teklifini reddeden 19 yaşındaki genç: O benim zıddıma gitti, ben niye gitmeyeyim?
 
PEGASUS'UN "YARINLARA UÇUYORUZ" PROJESİ
Pegasus Hava Yolları'nın gençlerin güçlenmesiyle ilgili fikirleri desteklemek ...
IATA TRAVEL PASS’I HAYATA GEÇİRDİ
Corendon Airlines, Avrupa'da “IATA Travel Pass” uygulamasını hayata geçiren ilk havayolu oldu
EMIRATES AMADEUS’LA YENİ SÖZLEŞME İMZALADI
Emirates seyahat acentelerine daha fazla esneklik, tercih ve geleceğe ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası