pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY’DEN DOĞU AVRUPA KAMPANYASI
THY’DEN DOĞU AVRUPA KAMPANYASI
THY UÇAĞI ŞİDDETLİ TÜRBÜLANSA GİRDİ
THY UÇAĞI ŞİDDETLİ TÜRBÜLANSA GİRDİ
THY SATILIYOR MU?  BAKAN CEVAP VERDİ…
THY SATILIYOR MU? BAKAN CEVAP VERDİ…
THY ŞİLİ’YE UÇACAK
THY ŞİLİ’YE UÇACAK
10 Temmuz 2024 Çarşamba - 12:47

STM’NİN BOYGASI İLK İHRACATINI YAPTI

Türkiye’nin Mühimmat Bırakan İHA’sı ‘BOYGA’ ilk ihracatına imza attı. Türk savunma sanayii firması STM tarafından milli imkanlarla geliştiren ve terörle mücadelede aktif rol oynayan, mühimmat bırakan İHA BOYGA, ilk ihracatını gerçekleştirdi.

STM’NİN BOYGASI İLK İHRACATINI YAPTI

Türk savunma sanayiinde milli ve yenilikçi sistemler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Türkiye’de öncüsü olduğu taktik mini İHA alanında, önemli bir ihracat başarısı daha yakaladı.

STM mühendisleri tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, Havan Mühimmatı Taşıyan Döner Kanatlı İnsansız Hava Aracı (İHA) BOYGA, ilk ihracat başarısına imza attı. BOYGA’nın Türkiye’den sonraki ilk uluslararası kullanıcısı, Afrika kıtasından bir ülke oldu. BOYGA’nın ilk ihracatına yönelik sözleşme imzalandı ve teslimatlar 2024 yılı içerisinde tamamlanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2022 yılında envanterine giren BOYGA, terörle mücadele, sınır ötesi operasyonlar ve uluslararası tatbikatlarda aktif olarak görev alıyor. BOYGA son olarak, EFES-2024 Tatbikatı’nda görev almış ve belirlenen hedefleri tam isabetle vurmuştu.

Güleryüz: İHA Ailemizin Tüm Üyeleri İhracat Başarısı Yakaladı

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Mehmetçiğin ihtiyacı için STM’nin ileri mühendislik kabiliyetleri ile geliştirdiği Taktik Mini İHA ailesinin uluslararası arenada da öncü olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Döner kanatlı milli vurucu İHA’mız KARGU’yu 2018’de TSK envanterine kattık ve bugüne kadar 10’dan fazla ülkeye ihraç ettik. Ardından ailemizin gözcü üyesi TOGAN’ı iki yıl önce Ordumuzun hizmetine sunduk akabinde, iki Afrika ülkesine ihracatını gerçekleştirdik. Son olarak sabit kanatlı vurucu İHA’mız ALPAGU’nun da 2023’te ilk ihracatına imza attık. Tüm bu başarılardan sonra, Ordumuzun envanterine kazandırdığımız BOYGA’nın da ilk uluslararası satışını bir Afrika ülkesine yapmış bulunuyoruz. Böylece geliştirdiğimiz, sahada kendini başarıyla kanıtlayan taktik mini İHA ailemizin tüm üyelerini ihraç ederek önemli bir başarı sağladık. Sahada sürpriz etki yaratan ve etkili olan İHA’larımızın yeni ihracatları için görüşmelerimiz de sürüyor. Ordumuz başta olmak üzere dost ve kardeş ülkelerin taleplerini de karşılamak için mini İHA alanındaki üretim kapasitemizi de artırdık.”

“BOYGA, Milli Yazılımı ve Özel Mühimmatı ile Sahada Avantaj Sağlıyor”

BOYGA’nın özelliklerine değinen Güleryüz, “Ukrayna-Rusya savaşı özellikle bu dronların ve mühimmat bırakabilen İHA’ların sahada ne kadar oyun değiştirici bir unsur olduğunu bir kez daha gösterdi. BOYGA, milli ve özgün yazılımı, özel olarak geliştirilmiş mühimmatı ve kestirim algoritması ile kullanıcılara sahada ciddi bir avantaj sağlıyor. Yüksek irtifalardan, hedefleri tam hassasiyetle vurabilen BOYGA, bu sayede düşman tarafından tespit edilmesi güç” ifadelerine yer verdi.

Gökyüzünde BOYGA Varsa, Düşmana Rahat Yok 

STM’nin taktik mini İHA ürün ailesinin üyesi BOYGA, üzerinde taşıdığı özelleştirilmiş 81 mm havan mühimmatını, geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde hedef üzerine tam isabetle bırakıyor. Terörle mücadele ve asimetrik savaş ortamında etkin bir şekilde kullanılabilecek BOYGA, havan mühimmatı ile 30 dakika havada kalma süresine sahip. 3000 metre (MSL) maksimum uçuş irtifasına erişebilen BOYGA platformu, 10 kilometre menzilde görev yapmasının yanı sıra 17 kg ağırlıkla tek bir er tarafından taşınabiliyor. Mühimmat sistemi entegrasyonu ise MKE iş birliğinde gerçekleştiriliyor.

 
THY HAZİRAN’DA 7,8 MİLYON YOLCU TAŞIDI
 
YILANLAR APRONA DÜŞTÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASELSAN ÜRETTİ! PUHU 3-LT SİSTEMLERİ HAZIR
ASELSAN Haberleşme Elektronik Destek ailesinin yeni ve en güçlü üyesi ...
TEI-TS1400 MOTORU 1740 BEYGİR GÜCE ULAŞTI
TEI-TS1400 Motoru 1740 Beygir rekor güç seviyesine ulaştı.
ASELSAN’IN TEKNOLOJİLERİ NATO TATBİKATINDA
ASELSAN, NATO bünyesinde gerçekleştirilen CWIX 2024 Tatbikatına oyun değiştirici ...
 
ASELSAN NATO TATBİKATINDA İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Romanya’da gerçekleşen NATO Tatbikatında, ASELSAN Hava Savunma Komuta ...
TOLUN TAM İSABETLE VURDU
F-16’dan atılan ve ASELSAN tarafından geliştirilen TOLUN Mühimmatı, yoğun ...
KOTİL’DEN VEDA SÖZLERİ
Dün yapılan 2023 Olağan Genel Kurul Toplantısı sonrasında görevini Dr. ...
 
TEMEL KOTİL’E HÜRJET’Lİ VEDA
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nde (TUSAŞ) Temel Kotil için veda töreni ...
TUSAŞ'TA GÖREV DEĞİŞİMİ:
2016 yılından bu yana TUSAŞ Genel Müdürü olarak görev yapan Temel Kotil'in ...
STM MALEZYA İÇİN 3 KORVET İNŞA EDECEK
Türk Savunma Sanayiinde önemli ihracat başarısı: STM, Malezya Donanması için 3 Korvet inşa edecek
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası