pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
AKOM UYARDI! KAR NE KADAR SÜRECEK?
AKOM UYARDI! KAR NE KADAR SÜRECEK?
TAV HAVALİMANLARI’NDAN 1,7 MİLYAR AVRO CİRO
TAV HAVALİMANLARI’NDAN 1,7 MİLYAR AVRO CİRO
TERS DÖNEN UÇAKTAN TAHLİYE ANLARI
TERS DÖNEN UÇAKTAN TAHLİYE ANLARI
THY’NİN ZAMANINDA KALKMA ORANI NE?
THY’NİN ZAMANINDA KALKMA ORANI NE?
15 Şubat 2025 Cumartesi - 11:07

PIAGGIO FABRİKASINA PİLOT KOLTUĞUNDA GİTTİ

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, satış ihalesini Baykar'ın kazandığı İtalyan havacılık devi Piaggio Aerospace'e, P180 uçağını kullanarak gitti.

PIAGGIO FABRİKASINA PİLOT KOLTUĞUNDA GİTTİ

Bayraktar, İtalya'daki uçuşta Piaggio P180'nin ikinci pilot koltuğunda yer aldı. Cenova Havalimanı'ndan kalkan uçakla Piaggio'nun fabrikasına geçen Bayraktar, Piaggio'nun bir pilotunun da yer aldığı uçuşta uçağı kumanda etti.

"PİAGGİO P180 UÇAĞIYLA İLK İNİŞİMİZ"

Uçuşa ilişkin videoyu X hesabından paylaşan Bayraktar, "Cenova'daki Piaggio Aerospace'in pistine Piaggio P180 uçağıyla ilk inişimiz." ifadesini kullandı.

Piaggio Aerospace'in satışı için düzenlenen ihalede en iyi teklifi veren, dünyanın en büyük silahlı insansız hava aracı şirketi Baykar olmuştu. Baykar, çekişmeli bir sürece sahne olan ihaleyi farklı ülkelerden teklif veren rakiplerini geride bırakarak kazanmıştı.

Geçen ay Baykar ve Piaggio Aerospace arasında İtalyan havacılık devinin iş komplekslerinin Baykar'a devri için ön sözleşme imzalanmıştı. Süreç kapsamında Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın katılımıyla Cenova'da bulunan Piaggio Aerospace tesislerinde bir toplantı gerçekleştirildi.

HALUK BAYRAKTAR'DAN PAYLAŞIM

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, konuya ilişkin X'teki paylaşımında, "Cenova'da bulunan Piaggio Aerospace tesislerinde, İşletmeler ve Made in Italy Bakanı Sayın Adolfo Urso ve Eyalet Başkanı Sayın Marco Bucci eşliğinde ulusal ve bölgesel sendikalarla bir araya geldik. Toplu iş sözleşmesini başarıyla imzalayarak işbirliğimizi güçlendirdik. Havacılık ve savunma sanayisinde ortak vizyonumuzla teknoloji ve üretimde yenilikçi adımlar atmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

 
HAVAİST MİSAFİRLERİNİ ÇİÇEKLERLE KARŞILADI
 
UÇAKTA DOĞDU İSMİ 'FANTA' OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASELSAN 50. YAŞINI KUTLUYOR
Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra askeri haberleşme çözümleri üretmek amacıyla ...
GÖKBEY İSVEÇ’TE SOĞUK HAVA TESTİNDEN GEÇTİ
Türk Havacılık Uzay Sanayi tarafından üretilen T625 GÖKBEY helikopterimiz, ...
ASELSAN-REPUBLIKORP İŞ BİRLİĞİ
ASELSAN ile Endonezyalı Republikorp şirketi arasında Askeri Haberleşme ...
 
‘METEOR’ FÜZELERİ TÜRKİYE’YE SATILACAK
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan’ın Türkiye’ye Meteor ...
BAYKAR’DAN DEPREM BÖLGESİNE 1012 KONUT
6 Şubat depremlerinin ardından depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ...
ASELSAN’IN UMMAN OFİSİ AÇILDI
Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki varlığını güçlendiren ASELSAN’ın Umman Ofisi açıldı.
 
TUSAŞ’TAN AIRBUS’A 200’NCÜ SEVKİYAT
Türk Havacılık Uzay Sanayi Tusaş, Airbus A320 Ailesi S18/19 birleştirilmiş ...
TEI 40.KURULUŞ YILINI KUTLUYOR
Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, kuruluşunun 40’ıncı ...
ÖZDEMİR BAYRAKTAR ÖDÜLLERİ'NİN SAHİPLERİ
Baykar’ın yıl boyunca yaptıkları çalışmalar ve başarılarıyla öne çıkan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
GAZETECİLİK MESLEĞİ VE SOSYAL MEDYA
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası