pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
EN İYİ İŞVEREN ÖDÜLÜ KİME VERİLDİ?
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
TAV'DAN İLK ÇEYREKTE 17,1 MİLYON YOLCU
23 Mart 2024 Cumartesi - 14:33

HÜRJET HANGİ ŞEHRİMİZDE ÜRETİLECEK?

Kayserili sanayici ve iş adamlarıyla iftar programında bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "100 yılın ardından TOMTAŞ Kayseri'de vücut buluyor. İşte Türkiye'nin iftihar vesilelerinden Hürjet inşallah bu yıl sonundan itibaren Kayseri'de üretiliyor" dedi.

HÜRJET HANGİ ŞEHRİMİZDE ÜRETİLECEK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayserili iş adamları ve sanayicileriyle iftar programında bir araya geldi. Programda konuşan TOMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Türkiye'nin ilk uçak fabrikasının 100 yıl sonra yeniden Kayseri'de faaliyete geçtiğini açıklayarak, "Yaklaşık 1 yıl önce biliyorsunuz ki tarihte 1925 yılında cumhuriyetin ilk yıllarında havacılıkla ilgili çok önemli çalışmalar yapılmıştı. Kayseri'de ilk uçak fabrikamız TOMTAŞ 1925'te resmi işlemleri yapılıp 1926 yılında açılmıştı. Çok kısa bir süre sonra 1928 yılında bu fabrika kapatıldı. Bugün burada aslında Kayseri'nin içerisinde bir uhde kaldı. Bu havacılık serüveni hep konuşuldu, yazıldı. Ama burada çok değerli Kayserili iş adamlarımız ve TUSAŞ'ın çok değerli yöneticileri bir araya gelerek kaldığımız yerden tekrar başlama kararı aldık. Gururla şunu söylemek istiyorum; Türkiye'nin 100 yıllık hayalini gerçekleştirdi ekibimiz. KAAN'ı, Hürjet'i başarılı bir şekilde üretmiş bir ekibin başı olmaktan da mutluluk duyuyorum. TOMTAŞ ne iş yapacak? Bunu herkes merak ediyor. İlk başlangıç noktamız uçak parçaları üreterek serüvenimize başlamış bulunuyoruz. Bu çok önemli bir başlangıç. Çünkü ilk uçakla ilgili çalışmalar üretimle başlıyor. Yani Türkiye Yüzyılında TOMTAŞ'ta uçak parçaları üretilerek çalışmalar başladı. Önümüzdeki süreçte inşallah montaj faaliyetlerimiz tesislerimizde yapılacak. Bu ülkemiz için çok önemli bir başlangıç. Türkiye'nin geleceği Ar-Ge’den, teknolojiden geçiyor. Bu istikamette Kayseri sanayicilerimizin özverili katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu faaliyetin sadece Hürjet'le sınırlı kalmayacağını düşünüyorum. İnşallah gelecekte birçok platformun burada montajı yapılacak. Umut ediyorum ki bazı platformlar burada uçarak semalarımızda yer alacak" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise, TOMTAŞ'ın Kayseri'de vücut bulduğunu kaydederek Hürjet'in bu yıl sonundan itibaren Kayseri'de üretileceğini ifade etti. Kacır, "Kayseri gerçekten sıradan bir şehir değil. Kayseri sanayileşme kültüründe Anadolu'ya öncülük eden bir şehir. Kayseri'nin elde ettiği her başarı Anadolu'ya örnek oluyor. Bu açıdan son 22 yılda elde ettiğimiz kazanımları çok önemli görüyorum. Organize sanayi bölgelerimizi büyüttük. Sadece son pandemi döneminde bile 40 bin ilave istihdam oluşturduk. Yeni organize sanayi bölgeleri kuracağız, yeni endüstri merkezleri oluşturacağız ve Kayseri'yi hep birlikte Türkiye Yüzyılı'na daha güçlü şekilde hazırlayacağız. Kayseri, kanaatkar insanların şehri, inançlı, çalışkan insanların şehri. Biz sizin önünüzü açmaya, varsa önünüzde engelleri kaldırmaya gayret edeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde sanayicilerimizin öncülüğünde Kayseri'nin yatırım ve istihdamla, icatla ve ihracatla büyümesine katkı sunuyor olacağız. İşte 100 yılın ardından TOMTAŞ Kayseri'de vücut buluyor. İşte Türkiye'nin iftihar vesilelerinden Hürjet inşallah bu yıl sonundan itibaren Kayseri'de üretiliyor. Kayseri'de 10 sanayici bir araya geliyor KİM'i kuruyor, yüksek katma değer üretiyor. Kayseri'nin heyecanını, inancını bizler asla yalnız bırakmayacağız. Allah'ın izniyle bu inanç, bu coşku Türk gençliğinde olduğu müddetçe bu milleti hiç kimse tutamaz. Tarihin en şerefli milleti olan Türk Milleti'nin yeryüzünde adaleti hakim kılacağı günler Allah'ın izniyle yakındır" diye konuştu.

 
2024'ÜN İLK 2 AYINDA 4.3 MİLYON TURİST
 
THY'NİN LİBYA SEFERLERİ YENİDEN BAŞLIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEI MOTORLARI ESKİŞEHİR MEYDANI'NDA
Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, tasarladığı, geliştirdiği, ...
UNIROBOTICS’İN İDA’LARI TESTİ GEÇTİ
UNIROBOTICS’in deniz tipi kuleleri TRAKON LITE ile donatılan SALVO, testleri ...
KAAN’IN BOYAMA İŞLEMLERİ
Türk Havacılık Uzay Ssanayi TUSAŞ, milli muharip uçak KAAN’ın yeni boyama ...
 
DÜFAS: TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK UFUK ÖTESİ SONARI
Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanların anısına, Zaferin 109’uncu yıldönümünde ...
TEI UMMAN HAVA KUVVETLERİ’NİN F110 MOTORUNA BAKIM YAPTI
Türkiye’nin havacılık motorlarındaki lider şirketi TEI, tüm faaliyet alanlarındaki ...
TEI’DEN BİR ZEKA ATÖLYESİ DAHA
TEI, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla yürüttüğü ve ...
 
TEI’DEN MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
Türkiye’nin havacılık motorlarında lider şirketi TEI, her seviyede eğitimi ...
TEI'DE HAVACI KADINLAR HAFTASI COŞKUSU
Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında TEI’den “Havacılığın Güçlü Kadınları”, ...
DENİZLERİN DERİNGÖZ’LERİ GÖREVE HAZIR
ASELSAN’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk Otonom Sualtı Aracı DERİNGÖZ’ün ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL HAVALİMANI 120 MİLYONA ÇIKIYOR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası