pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
30 Mayıs 2024 Perşembe - 15:16

EFES-2024 TATBİKATI'NDA SEÇKİN GÖZLEMCİ GÜNÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük birleşik, müşterek tatbikatlarından Efes-2024 Tatbikatı'nın seçkin gözlemci günü başladı.

EFES-2024 TATBİKATI NDA SEÇKİN GÖZLEMCİ GÜNÜ

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da izlediği tatbikatın son günündeki faaliyetleri, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın beraberlerindeki dost ve müttefik ülkelerin savunma bakanı ve genelkurmay başkanları, TSK komuta kademesi takip ediyor.

 

45 ÜLKE TAKİP EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en büyük planlı tatbikatı olan Efes-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın gece safhası, dün gece saatlerinde başarıyla tamamlanmıştı. Bugün ise sabah saatlerinde gündüz safhası icra ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da takip ettiği İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey mevkiinde düzenlenen Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhasına 9 bin 139’u milli, 45 ülkeden bin 745 misafir olmak üzere, toplam 10 bin 884 personel takip ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) en büyük tatbikatı olan Efes-2024 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'nün gece safhasında senaryo gereği topçu atışları ile desteklenen amfibi harekatı icra edilerek, hedefler kara ateş destek vasıtaları, savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile etkisiz hale getirildi.

 

Birleşik ve müşterek harekatta, katılımcı ülke unsurları ile birlikte oluşturulan müşterek karargah ve birliklerin askeri imkan ve kabiliyetlerinin, verilecek vazifelerin tamamını kapsayacak şekilde geliştirilmesi ve harbe hazırlık seviyesinin idame ettirilmesi amaçlanıyor.

Herhangi bir ülkenin hedef alınmadığı tatbikatta, Birleşmiş Milletlerin Barış Destekleme Harekatı jenerik senaryosundan istifade ediliyor.

Birçok ülke katılıyor

Tatbikatı Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Bosna Hersek Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Zukan Helez, Gine-Bissau Savunma Bakanı Nicalou Dos Santos, Kongo Savunma Bakanı Charles Richard Mondjo, Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, Tanzanya Savunma ve Ulusal Hizmet Bakanı Stergomena Lawrence Tax, Uganda Savunma ve Gazi İşleri Bakanı Jakob Marksons Oboth, Gambiya Savunma Bakanı Sering Modou Njie, Arnavutluk Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Arben Kingji, Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kerim Veliyev, Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Gojko Knezevic ve Birleşik Arap Emirlikleri Genelkurmay Başkanı Korgeneral İsa Seyf bin Eblan el-Mazrui de izliyor.

Tatbikat, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile Almanya, ABD, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya, Burkina Faso, Fransa, Gambiya, Gine, Gürcistan, İtalya, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Kongo, Kosova, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Letonya, Libya, Macaristan, Mali, Meksika, Moğolistan, Moldova, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Ruanda, Somali, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tunus Uganda, Zambiya ve Zimbabve'den olmak üzere 45 ülkeden askeri personel, birlik ve unsurların katılımıyla icra ediliyor.

 
EFES-2024’TE GECE AŞAMASI NEFES KESTİ
 
EHKET TAKTİK SAHADA KOMUTANIN GÖZÜ KULAĞI OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EFES-2024’TE GECE AŞAMASI NEFES KESTİ
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük müşterek tatbikatı olma özelliğini ...
ASELSAN’DAN TARİHİ BAKİYE SİPARİŞİ
ASELSAN’ın 2024 yılı ilk üç aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre ...
HÜRJET’İ KOMUTAN UÇURDU!
Son dakika... TUSAŞ tarafından üretilen HÜRJET’in kokpitine Hava Kuvvetleri ...
 
STM’NİN MİLLİ ÜRÜNLERİ EFES TATBİKATI’NDA
Türk savunma sanayiinin milli mühendislik gücü STM’nin geliştirdiği ve ...
ASKERİ TELSİZLER ARTIK CANLI YAYIN ARACI
Efes-2024 Birleşik, Müşterek Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve Fiilî ...
ASELSAN EFES-2024’TE GÖREV ALIYOR
ASELSAN, Avrupa’nın en büyük tatbikatlarından birisi olan EFES-2024 Tatbikatında ...
 
İRAN SİLAHLI AKINCI İSTEMEMİŞ
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ...
AKINCI HELİKOPTERİN ENKAZINI NASIL BULDU?
Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve Doğu Azerbaycan Valisini kaybetmenin ...
F-16 ÖZGÜR TAM İSABET ETTİRDİ
‘F-16 ÖZGÜR’ LGK-82 ve LGK-82 atışı gerçekleştirdi: Hedef tam isabetle vuruldu!
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası