pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
19 Haziran 2024 Çarşamba - 13:30

ÇANAKKALE'DEKİ ORMAN YANGINI SÜRÜYOR

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün çıkan yangın sürüyor. Alevler, tarım arazisinde ve ormanlık alanda etkili oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de 575 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.

ÇANAKKALE DEKİ ORMAN YANGINI SÜRÜYOR

Gelibolu Yarımadası'nda, ilçeye bağlı Kumköy yakınındaki Akbaş mevkisindeki ekili arazide henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının anız yakılmasıyla başlayarak ormana sıçradığını belirtti.

Alevler kısa sürede çevredeki ormanlık alana sıçradı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce, çevredeki birçok yerleşim yerinden dumanı görülebilen yangının çıktığı yere ekipler sevk edildi. 9 helikopter, 6 uçakla havadan müdahale edilen yangına havanın kararmasıyla birlikte bir gece görüşlü helikopter, 94 arazöz ve iş makinelerinden oluşan kara araçları ile 540 personel müdahale etti.

KONTROL ALTINA ALINDI MI?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’de 20'inci saatine yaklaşan yangın felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, yangın söndürme çalışmaları hakkında şunları kaydetti:

"Yangın tamamen kontrol altında diyemiyoruz. Karadan ve havadan arkadaşlarımızın hem kısmi müdahaleleri hem kontolleri devam ediyor. İlerleyen saatlerde kontrol altına alındı haberini vereceğimizi umuyoruz."

"GÜÇLERİMİZİ BÖLMEK ZORUNDA KALDIK"

Gece boyunca hiç uyumadan alevlerle mücadele eden bu alanlardaki bütün kurumlara ait ekiplere teşekkür eden Yumaklı, "Gece 2.30 civarında Gelibolu Değirmendüzü köyünden bir yangın haberi aldık. Oldukça ciddi bir alanda ve şiddetli bir rüzgarla başlayan bu yangın için güçlerimizi bölmek zorunda kaldık. Orada da çok yoğun bir müdahale ile yangın iki saat içerisinde kısmen kontrole alındı. An itibarı ile orada da herhangi bir sorun yok ve yangın kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.

TAHLİYE KARARI UYGULANMAYA DEVAM EDECEK

Bakan Yumaklı, şöyle devam etti:

"Tarihi yarımadanın ziyaretçi trafiğine açılması hakkında da değerlendirme yaptık. Özellikle yangının etkili olduğu Conkbayırı bölgesinin ziyaretçiye kapalı tutulması ama kısmen ziyaretçilere alan başkanlığını kontrolünde açılmasına karar verdik.

Boşaltılan iki köyle ilgili halihazırda geri dönüşe ilişkin herhangi bir karar vermedik. Tedbiren köyün tahliye edilmiş haline devam edilmesine karar verdik. Yangın kontrol altına alındığında sakinler evlerine dönebilecek" açıklamasında bulundu.

HASAT İÇİN SAAT SINIRLAMASI

Bakan Yumaklı yangın çıkma ihtimaline karşı ise, "Önümüzdeki beş gün boyunca özellikle Çanakkale bölgesinde fırtınaya varan derecede şiddetli bir rüzgar olacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin beş derece üzerinde olacağı tahmini sebebiyle hasat için çiftçilerimizin saat 11.00'e kadar işlemlerini yapmaları gerekiyor. Bu saatten sonrasına izin verilmeyecek. Amaç rüzgarın şiddetli olduğu saatlerde makine kullanımından kaynaklanabilecek en ufak bir kıvılcım ihtimalini önlemek. Saat 11.00'e kadar hasat işlemleri tamamlanacak. Önümüzdeki beş gün değerlendirilecek" diye konuştu.

BİR KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Valilikten yapılan açıklamada, yangın nedeniyle önlem amacıyla Eceabat ilçesine bağlı Büyükanafarta köyünün tahliye edildiği belirtildi. Ayrıca Kumköy ve Büyükanafarta köyleri arasındaki yol ulaşıma kapatıldı.

TARİHİ ALAN'IN GÜNEY HATTI ZİYARETE AÇILDI

Açıklamada, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nın güney hattının (Kilitbahir-Alçıtepe-Abide-Seddülbahir ve Kilye-Kabatepe-Alçıtepe-Abide-Seddülbahir hatları) yeniden ziyarete açıldığı belirtildi. Açıklamada, kuzey hattına (57. Alay, Conkbayırı, Bigalı köyü, Büyük Anafarta ve Küçük Anafarta köyü, Anzak Koyu) girişlerin ise ikinci bir duyuruya kadar kapalı olduğu ifade edildi.

GEMİ TRAFİĞİ TEK YÖNLÜ DURDURULDU

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ise Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiğinin orman yangınının devam etmesi nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındığını açıkladı.

 
ÇANAKKALE ASSOS'TA ORMAN YANGINI
 
MALEZYA UÇAĞININ İZİNE RASTLANDI!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇANAKKALE ASSOS'TA ORMAN YANGINI
Son dakika! Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kozlu bölgesinde orman ...
BAŞKANLIKTAN YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI UYARISI
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vatandaşların yurt dışına çıkış harcına ...
İSTANBUL HAVALİMANI’NA YENİ RESTORAN
İGA İstanbul Havalimanı’nda faaliyet gösteren TIRTIL YAYIN VE MAĞAZACILIK, ...
 
MEMUR SENDİKALARINDAN ORTAK TEPKİ
Memursen Konfederasyonu’na bağlı Ulaştırma Memursen ve Enerji Birsen, ...
ŞEHİT PİLOTLAR SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI
Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında şehit olan Hava Pilot Albay ...
ŞEHİT PİLOTLAR İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
Kayseri'de kaza kırıma uğrayan eğitim uçağında şehit olan hava pilot albaylar ...
 
CUMHURBAŞKANI AX-3 EKİBİNİ KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ...
CİCİŞ KARDEŞLERDEN CEYDA HOSTESE SALDIRDI
İstanbul'dan Antalya'ya giden, 'Ciciş Kardeşler' den Ceyda Ersoy, uçakta ...
GÜMRÜK MUHAFAZADAN REKOR!
Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin’de gerçekleştirilen operasyonda 1 milyar ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası