pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY’DEN BRÜKSEL İPTALLERİ
THY’DEN BRÜKSEL İPTALLERİ
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
BEYRUT SEFERLERİ 6 EKİM’E KADAR İPTAL
BEYRUT SEFERLERİ 6 EKİM’E KADAR İPTAL
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
6 Mart 2019 Çarşamba - 14:13

BİN 100 YÖNLENDİRİCİ PERSONEL DE THY’DEN

İGA’nın yolcuları yönlendirmek için görevlendireceği gençlerden oluşan ‘Bana Sor’ ekibi kurmasının yanı sıra, Türk Hava Yolları da yolcuların sıkıntı yaşamaması için yönlendirme yapmak ve bilgi vermek için 1100 kişiyi işe aldı

BİN 100 YÖNLENDİRİCİ PERSONEL DE THY’DEN

Ekonomi gazetecileri ile bir araya gelen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şirketin 2018 finansal sonuçlarını açıkladı. Hem yolcu hem de kargo gelirlerini önemli ölçüde artırmayı başaran THY'nin kârlı büyüme performansına kesintisiz devam ettiğini söyleyen Aycı, "Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar-EBITDAR) 2018 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 3.3 milyar dolar seviyesine, FAVKOK marjı ise yüzde 26 seviyesinde gerçekleşti. THY bu sonuçlarla 2018 yılında yüksek kârlı havayolları arasındaki konumunu korudu" diye konuştu.

75 MİLYON YOLCU

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) tarafından yayınlanan istatistiklere göre 2018 yılında global havacılık sektöründe kapasitenin yüzde 6, talebin ise yüzde 6.5 oranında arttığına dikkat çeken Aycı, aynı donemde 75 milyon yolcu taşıyan THY'nin yolcu sayısının yüzde 10, kapasitesinin (arz edilen koltuk kilometre) yüzde 5, talebin ise (ücretli yolcu kilometre) yüzde 9 arttığını açıkladı. Aycı 2018 yılında toplam yolcu doluluk oranının ise 2.8 puanlık artış ile yüzde 81.9'a ulaştığını belirtti.

YENİ HAVALİMANINA 1100 YÖNLENDİRİCİ PERSONEL

2018 yılını rekorlarla kapatan THY bir taraftan da hummalı şekilde İstanbul Havalimanı'na taşınmaya hazırlanıyor. İstanbul Havalimanının oldukça büyük olduğuna dikkat çeken Aycı, "Ben Atatürk Havalimanı'ndaki birimleri çok rahat geziyordum. Yeni havalimanında birimleri ziyaret etmem bir günümü alıyor. Böyle büyük bir havalimanında yolcuların sıkıntı yaşamaması için sadece yönlendirme ve bilgi vermesi için 1100 kişiyi işe aldık. Özel kıyafetlerle yolcuların hizmetinde olacaklar.

Turkish Cargo'nun İstanbul Havalimanı'ndaki inşaat bitene kadar çift havalimanından hizmet vereceğini açıklayan Aycı, "2 milyon metrekarelik ilk fazın bitiminin ardından 2 fazda kargo terminali 4 milyon metrekareye ulaşacak ve dünyanın en büyük kargo terminali olacak. İstanbul Havalimanı'ndaki uydu ikram ünitesi bitti. Ana ikram ünitesi bir süre daha Atatürk Havalimanı'nda olacak. Yeni Lounge'ta Türk çayı ve kahvesi için özel köşe olacak. THY Türk çayını da dünyaya tanıtmayı hedefliyor. İstanbul Modern ile anlaşma yapıldı, yeni havalimanında sanat eserleri de sergilenecek. Haziran-temmuzda yeni üniforma dönüşümü tamamlanacak. Binlerce eski üniformalarla ilgili bir geri dönüşüm projesi planlanıyor. İnternet hızımız bir önceki yıla göre yüzde 30-40 bandında daha hızlı hale geldi. 104 dar gövdeli uçağımız daha internete kavuşacak" diye konuştu.

Sefer LEVENT-Hürriyet

 
"ATAK" LATİN AMERİKA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
 
AYCI: İLK ÜÇ AY SIKINTI YAŞARIZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"ATAK" LATİN AMERİKA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
Türkiye'nin ilk taarruz helikopteri T129 Atak, Brezilya'da düzenlenecek ...
DHMİ 2019 ŞUBAT RAKAMLARINI AÇIKLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının ...
THY ÇANAKKALE SEFERLERİNE BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları(THY), mart ayı ortasında İstanbul-Çanakkale seferlerini başlatıyor
 
THY 2018 YILINDA 4 MİLYAR TL NET KAR AÇIKLADI
Türk Hava Yolları(THY), 2018 yılında gelirlerini yüzde 58 artırarak 4 ...
PEGASUS 2018 YILINI 8,3 MİLYAR TL CİRO İLE KAPATTI
Pegasus Hava Yolları, 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu ...
THY’NİN MOSKOVA UÇAĞI ODESSA’YA İNDİ
Türk Hava Yolları’nın(THY) İstanbul-Moskova seferini yapan uçağı hidrolik ...
 
2 BİN 406 SEFER 302 BİN 215 YOLCU
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı’ndan 29 ...
GÖZTEPE TAILWIND HAVAYOLLARI’NI SEÇTİ
Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Göztepe Spor Kulübü deplasman seyahatleri ...
THY O ANLAŞMAYI GENİŞLETTİ
Türk Hava Yolları ve Oman Air arasındaki Kod Paylaşımı Anlaşması genişletildi
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası