pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY’DEN BRÜKSEL İPTALLERİ
THY’DEN BRÜKSEL İPTALLERİ
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
BEYRUT SEFERLERİ 6 EKİM’E KADAR İPTAL
BEYRUT SEFERLERİ 6 EKİM’E KADAR İPTAL
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
6 Mart 2019 Çarşamba - 12:19

"ATAK" LATİN AMERİKA'DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Türkiye'nin ilk taarruz helikopteri T129 Atak, Brezilya'da düzenlenecek savunma sanayi fuarında boy gösterecek

 ATAK  LATİN AMERİKA DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Latin Amerika pazarının önemli olduğunu belirten TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Büyük hizmet sağlayıcılardan daha iyi olacağız. Çünkü biz bir şey sattığımız zaman çok güçlü bir lojistik desteği de arkasından veriyoruz. Genel maksat helikopterimiz Gökbey’i de dünyaya çok satacağız" diye konuştu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 10 yıllık master planını açıkladı. Bu yıl 2,6 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefleyen TUSAŞ, 10 yıllık planda ciro hedefi ise 11 milyar doların üzerine çıkmak. Yalnızca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarını karşılayan değil, ihracat yapan bir şirket olma amacı güden TUSAŞ, dünyanın en büyük 100 savunma şirketi arasında 10 yılda 15'inci sırada olmayı planlıyor. TUSAŞ'ın bir diğer hedefi ise, genç mühendis kaynağı yaratmak. TUSAŞ başlattığı protokolle, üniversitelerdeki öğrencileri, TUSAŞ'ın mühendisleriyle birlikte çalıştırıyor.

"İHRACAT EKSENLİ BÜYÜME"

Türkiye’nin ilk yerli üretim taarruz helikopteri ATAK, ilk yerli genel maksat helikopteri GÖKBEY, ANKA, HÜRKUŞ ve Milli Muharip Uçak (MMU) gibi projelerle göz dolduran TUSAŞ'ın Genel Müdürü Kotil, çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. "Büyümemiz ihracat eksenli olmalı" diyen Kotil, "10 yıllık master planımızda hedefimiz 11 milyar dolar. Global bir oyuncu olmazsak bunu sürdüremeyiz. İhracat şart. Bizim gibi global bir şirketin Türkiye için bir liralık iş yapıyorsa, yurt dışına iki liralık iş yapması gerekir" ifadesini kullandı.

STAJYER MÜHENDİSLERE İŞ İMKANI

Stajyer mühendis programına değinen Kotil, şunları söyledi:

"1980’lerin başına kadar Türkiye, üniversite eğitiminde Alman sistemiyle yönetiliyordu. Alman sisteminin özü, öğrenci okurken sanayide çalışmasıdır. Sonra biz Anglosakson yönetimine geçtik. Öğrenci okurken yalnız okur mantığıyla hareket edildi. Bu stajyer mühendislik aslında, Alman, İngiliz ve Fransızların kullandığı bir sistemdir. Öğrenci okurken, sanayide çalışıyor. Biz bu projeyle yıllar önce olması gerekeni yapıyoruz. İstanbul Teknopark, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde TUSAŞ’ın yerleri var. Orada bizim mühendisleriz var. Öğrenciler bize başvuruyor. Belli kriterlerimiz var, onları sağlıyorsa biz onları kabul ediyoruz. Bu programda üniversiteler öğrencilerin SGK’larını da ödüyor. Biz de öğrencilere gün başına maaş veriyoruz. Aşağı yukarı 60’a yakın üniversitemizle protokolümüz var. Bin stajyerimiz var. KYK da bize 50 yatak verdi. Şehir dışında gelen öğrencileri burada kalabiliyor."

TEKNİSYENLER YETİŞİYOR

Sadece mühendis yetiştirmediklerini söyleyen Kotil, "Sadece 4 yıllık mezunlara değil, Gazi Üniversitesi’nin Kazan Meslek Yüksek Okulu var. 400 öğrenci bulunuyor. Onları da birinci sınıftan itibaren alarak, teknisyen olarak yetiştiriyoruz. Öğrencilerin yarısını pratik olarak işe alıyoruz. Öğrenciler bizde bir eğitimden geçtikleri için diğer firmalar da bu öğrencileri hemen işe alıyor. Bu şekilde katkı da bulunuyoruz. Türkiye’deki savunma sanayi firmaları bu tarz girişimler yapmalı" diye konuştu.

ATAK LATİN AMERİKA PAZARINDA

Türkiye'nin ilk taaruz helikopteri T129 Atak, Brezilya'da düzenlenecek savunma sanayi fuarında boy gösterecek. Hedef pazarlarını sıralayan Kotil, "Uzak Doğu, Asya Pasifik, Orta Doğu, Orta Asya, Afrika ve aynı zamanda Latin Amerika’da da varız. Tabii, ABD ve Rusya’nın kendi sistemleri var. O pazarlara dönük çok bir beklentimiz yok, ama özellikle saydığım bölgelere dönük olarak o büyük hizmet sağlayıcılardan daha iyi olacağız. Çünkü biz bir şey sattığımız zaman çok güçlü bir lojistik desteği de arkasından veriyoruz. Genel maksat helikopterimiz Gökbey’i de dünyaya çok satacağız. Son yaptığımız için akranlarından daha iyi olacak. ATAK'ın ağabeyi ağır sınıf taarruz helikopter de arkadan geliyor. Dünyada ABD ve Rusya’dan sonra bu ölçekte helikopter yapan üçüncü ülke oluyoruz" dedi.

Hürriyet.com.tr

 
ADANA KULE BACADAN ŞİKAYETÇİ
 
BİN 100 YÖNLENDİRİCİ PERSONEL DE THY’DEN
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHMİ 2019 ŞUBAT RAKAMLARINI AÇIKLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılının ...
THY ÇANAKKALE SEFERLERİNE BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları(THY), mart ayı ortasında İstanbul-Çanakkale seferlerini başlatıyor
THY 2018 YILINDA 4 MİLYAR TL NET KAR AÇIKLADI
Türk Hava Yolları(THY), 2018 yılında gelirlerini yüzde 58 artırarak 4 ...
 
PEGASUS 2018 YILINI 8,3 MİLYAR TL CİRO İLE KAPATTI
Pegasus Hava Yolları, 2018 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuyu ...
THY’NİN MOSKOVA UÇAĞI ODESSA’YA İNDİ
Türk Hava Yolları’nın(THY) İstanbul-Moskova seferini yapan uçağı hidrolik ...
2 BİN 406 SEFER 302 BİN 215 YOLCU
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı’ndan 29 ...
 
GÖZTEPE TAILWIND HAVAYOLLARI’NI SEÇTİ
Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Göztepe Spor Kulübü deplasman seyahatleri ...
THY O ANLAŞMAYI GENİŞLETTİ
Türk Hava Yolları ve Oman Air arasındaki Kod Paylaşımı Anlaşması genişletildi
SUNEXPRESS ITB BERLİN FUARI’NDA YERİNİ ALIYOR
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, her yıl ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası