Venezuela'ya uçmakta olan birçok uluslararası hava yolu şirketi güvenlik açığı ve Caracas hükümetinin kendilerine ödeme yapmaması gerekçesiyle daha önce uçuşlarını durdurmuştu. Ulaştırma Bakanlığı'nın kararı sonrası ABD İç Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Venezuela'daki durum bu ülkeye giden mürettebat, yolcu ve teknik personelin güvenliğini tehdit ediyor" denildi.
Bazı Venezuelalılar ise uçuşların yasaklanmasına tepki göstererek birçok tıbbi malzeme, ilaç, gıda ürünü ve diğer maddelerin ülkeye kargo uçaklarıyla geldiğini ve kararın bir insanlık dramına yol açabileceğini söyledi.
Venezuela merkezli Laser Havayolları ve Avior Havayolları adlı şirketler ise uluslararası uçuşlarına devam edeceklerini açıkladı. İki şirket Dominik Cumhuriyeti üzerinden ABD'nin Miami şehrine uçuşlarını sürdürüyor.
Enflasyon oranının 2018 sonunda yüzde 1.7 milyona ulaştığı Venezuela'da halk, uzun yıllardır ekonomik ve siyasi krizin pençesinde yaşıyor. Nisan ayı sonunda ülkedeki muhalif lider Leopoldo Lopez, bir grup askerle Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek istemiş ve halkı sokağa çağırmıştı.
Başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülke Venezuela'nın mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu resmi olarak tanımadıklarını açıklamıştı.
Kerem Congar-euronews
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |