pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
NETANYAHU İÇİN YAKALAMA KARARI!
NETANYAHU İÇİN YAKALAMA KARARI!
TAV ŞİRKETLERİNE HİB’DEN ÖDÜL
TAV ŞİRKETLERİNE HİB’DEN ÖDÜL
EMNİYETTEN ALTIN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
EMNİYETTEN ALTIN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
OSMANLI’NIN ‘EŞSİZ’ HATIRASI İGA'DA
OSMANLI’NIN ‘EŞSİZ’ HATIRASI İGA'DA
11 Haziran 2024 Salı - 13:08

STM MALEZYA İÇİN 3 KORVET İNŞA EDECEK

Türk Savunma Sanayiinde önemli ihracat başarısı: STM, Malezya Donanması için 3 Korvet inşa edecek

STM MALEZYA İÇİN 3 KORVET İNŞA EDECEK

Türk savunma sanayiinin öncü şirketlerinden STM, “Littoral Mission Ship Batch-2 (LMSB2)” projesi kapsamında, Malezya Kraliyet Donanması için 3 adet korvet inşa edecek.

Türkiye’nin denizlerdeki mühendislik gücü STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Malezya Kraliyet Donanması (RMN) LMS Batch-2 programı kapsamında tedarik edeceği üç savaş gemisi için STM’yi seçti.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda, “Littoral Mission Ship Batch-2” Projesinin töreni 10 Haziran günü gerçekleştirildi. Törene Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, STM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İhsan Kaya, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Malezya Savunma Bakanlığı’nın temsilcileri ve Türk savunma sanayii şirketlerinin yöneticileri katıldı.

Görgün: LMS Batch-2 Sadece Bir Başlangıç

Törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün şunları söyledi:

“Türkiye ve Malezya arasında ‘Savunma Ürünleri Tedarikine İlişkin G2G Mutabakat Muhtırası İmza Töreni ve Kraliyet Malezya Donanması için tedarik edilecek ‘Kıyı Görev Gemisi (LMS) Batch 2 Projesi Kabul Mektubu (LoA) Teslim Töreni’ni gerçekleştirdik. Malezya ilk defa bir ülke ile savunma ürünleri tedarikine yönelik G2G Mutabakat Muhtırası imzalamış oldu.

Ana yüklenicisinin STM olduğu Kraliyet Malezya Donanması'nın gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanan üç gemi Türkiye'de inşa edilecek. Gemilerin özelleştirilmesi sırasında, HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN olmak üzere bir dizi Türk Savunma Sanayii firmasının ürünü kullanılacak. LMS Batch-2 Projesinin, iki ülke arasında deniz platformları üzerine uzun vadeli iş birliklerinin sadece başlangıcı olduğuna yürekten inanıyorum.”

Mohamed Khaled Nordin: STM’i Tebrik Ediyoruz

Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu Mutabakat Zaptı’nın imzalanmasının her iki ülkeye, özellikle Malezya’ya fayda sağlayacağına inanıyorum, çünkü Türkiye Cumhuriyeti bugün sofistike bir askeri güç, mükemmel savunma teknolojilerine sahip ve Batı Asya'nın en ileri askeri üretim ülkelerinden biri konumunda. Bugün, STM ile LMS Batch 2’nin Kabul Mektubu teslim törenine şahit oluyoruz. Mutabakat Zaptı'nı imzaladığımızda, LMS satın alımı için LOA vereceğiz. Bu da çok tarihi bir an, çünkü bugün Türkiye’de, STM tarafından üç LMS inşasına başlayacağımız anlamına geliyor. STM’yi tebrik ederim. “

Güleryüz: Tecrübemizi ve Teknolojimizi Dost Ülkelere Aktarıyoruz

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, STM olarak 30 yılı aşkın bir süredir, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını milli ve yenilikçi sistemlerle karşıladıklarını belirterek, “Ülkemiz savunması için çıktığımız yolda, bugün mühendislik tecrübelerimizi ve teknolojilerimizi, dost ve kardeş ülkelere de aktarıyoruz. Pakistan Donanması için inşa ettiğimiz su üstü platformları ve denizaltı modernizasyonlarının ardından, STM ana yükleniciliğinde Ukrayna için de iki adet korvet inşasına devam ediyoruz” dedi.

 “Gemilerin İnşasına Bu Yıl Başlanacak ve 3.5 Yılda Tamamlanacak”

Malezya Donanması’nın gücüne güç katacak bir anlaşmaya imza atmaktan gurur duyduklarını ifade eden Güleryüz şöyle devam etti: 

“Cumhurbaşkanlığımız ve Savunma Sanayii Başkanlığımız öncülüğünde, dost ve kardeş Malezya Kraliyet Donanması için, uluslararası sularda kendini başarıyla kanıtlamış Ada Sınıfını temel alan 3 gemi inşa edeceğiz. Gemilerin inşasına bu yıl başlanacak ve 3.5 yıl içinde üç gemiyi de Malezya Donanması’na teslim edeceğiz. Devletten devlete (G2G) şeklinde yapılacak anlaşma ile STM, tasarımdan performansa, inşadan gemilerin teslimine kadar projenin tüm aşamalarından sorumlu ana yüklenici olacaktır.

“Korvetler Modern Silah Sistemlerine Sahip Olacak”

Proje kapsamında, gemilerin inşası ve donatımı Türkiye'de, Türk Savunma Sanayii şirketlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilecektir. STM ana yükleniciliğinde inşa edilecek gemiler; ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN başta olmak üzere yaklaşık 50 yerli firmanın öncü sistemleri ile donatılacaktır. Modern silah sistemleri, sensörler ve komu kontrol sistemine sahip olacak Malezya Korvetleri, geniş görev yelpazesinde Malezya Donanması’na hizmet verecektir.”

STM LMS Batch-II Gemi Özellikleri

STM tarafından Malezya Kraliyet Donanması'nın gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmış ve özelleştirilmiş üç korvet, Sahil Görev Gemisi İkinci Seri (LMSB2) Projesi kapsamında Türkiye'de inşa edilecek. STM, tasarımdan performansa, inşadan gemilerin teslimine kadar projenin tüm aşamalarından sorumlu ana yüklenici olacak. STM, gemi tasarımı, proje yönetimi, inşaat yönetimi, malzeme/sistem tedariki, entegrasyon tasarımı ve montajı, testler ve Entegre Lojistik Destek (ILS) faaliyetleri ile projeye ilişkin tasarım ve ILS dokümanlarının hazırlanmasını üstlenecek.

Proje kapsamında, gemilerin inşası ve donatımı Türkiye'de, Türk Savunma Sanayii şirketlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilecek. STM ana yükleniciliğinde inşa edilecek gemilerde, ASELSAN tarafından geliştirilen, 30 mm MUHAFIZ (Smash) Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi, CENK 3D Arama Radarı, ARES 2D Su Üstü Radar ED sistemi, Akrep Atış Kontrol Radarı, Chaff Aldatma Sistemi, Dost-Düşman Tanıma Sistemi IFF ve diğer elektronik sensörler; ROKETSAN tarafından geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi, HAVELSAN tarafından geliştirilen Savaş Yönetim Sistemi (SYS) ve 76 mm top atış kontrol sistemi yer alacak.

99,56 metre boya, 2500 ton deplasmana sahip olacak gemiler, 26 knot maksimum hıza, helikopter iniş platformuna ve 111 kişilik personel kapasitesine sahip olacak.

Ana Boyutlar

Toplam Uzunluk: 99.56 m

Maks. Genişlik: 14.42 m

Su Çekimi : 3.94 m

Deplasman: ~2500 ton

Hız & Dayanıklılık

Maks. Hız: +26 knot

Seyir Hızı: 14 knot

Menzil: 14 knot'ta +4000 nm

Personel & Dayanıklılık

Personel: 111

Dayanıklılık: 14 gün

Silahlar

1 x 76 mm Ana Top

2 x 4 SSM

1 x 30 mm İkincil Top

2 x 2 SAM (16 füze)

2 x Aldatma Fırlatıcı Sistemi (DLS)

Gemi Sistemi & Ekipman Yapılandırması

Ana Tahrik / Güç Üretimi

4 x Dizel Motor (CODAD Tahrik Sistemi)

2 x İndirgeme Dişlisi

2 x Şaft

2 x CPP Pervane

4 x Dizel Jeneratör

1 x Acil Durum Jeneratörü

Fin Stabilizatörü

Sensörler

Muharebe Yönetim Sistemi (CMS)

3D Gözetleme Radarı

IFF Sistemi (3D radar ile entegre)

1 x Atış Kontrol Radarı

Atış Kontrol Sistemi

2 x Hedef Belirleme Görüşü (TDS)

C-ESM Sistemi

STM Hakkında

Savunma sanayiine mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarında 33 yıldır hizmet veren STM, bugün sahip olduğu temel kabiliyet ve teknolojilerini askeri deniz platformlarından taktik mini İHA sistemlerine, komuta kontrol çözümlerinden siber güvenliğe varan stratejik alanlarda kullanarak Türkiye'nin ve dost ülkelerin ihtiyacı olan kritik alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

 
THY GÖREVLENDİRMELERİ DUYURDU
 
THY DENVER SEFERLERİNE BAŞLADI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASELSAN’IN JEMUS’U GÜVEN VERİYOR
ASELSAN tarafından üretilip geliştirilen JEMUS projesi, deprem gibi doğal ...
GE’DEN İSTANBUL’A YENİ YERLEŞKE
GE Aerospace, İstanbul Kartal’da Türkiye Teknoloji Merkezi’nin yeni yerleşkesini ...
EN BÜYÜK 10 İHRACATÇI FİRMASINDAN BİRİ
Son 3 yılda savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, ...
 
ABD'DEN F-16 AÇIKLAMASI
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, “Türkiye, F-16 alımı için ...
BAYRAKTAR TB3 RAMPADAN HAVALANDI
Bayraktar TB3, TCG Anadolu’daki rampanın benzerinden havalandı. Baykar’ın ...
TÜRK HAVA KUVVETLERİ 113 YAŞINDA!
Türk Hava Kuvvetleri 113’ncü kuruluş yıldönümünü kutluyor.
 
BAYRAKTAR TB2'DEN DÜNYADA BİR İLK DAHA
Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan milli SİHA Bayraktar TB2, test ...
CANIK EFES 2024’TE TAM NOT ALDI
CANiK ve Grup şirketlerine EFES-2024’te “seçkin gözlemcilerden” tam not .
''TÜRKİYE TERÖRİSTANA İZİN VERMEYECEK''
Efes-2024 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın gündüz safhasını ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL AIRSHOW VE TEKNOFEST
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası