pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
TUSAS
THY UÇAĞI MOSKOVA’YA İNEMEDİ
THY UÇAĞI MOSKOVA’YA İNEMEDİ
TAV’IN DÖRT HAVALİMANINA KALİTE ÖDÜLÜ
TAV’IN DÖRT HAVALİMANINA KALİTE ÖDÜLÜ
THY ALMANYA UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ
THY ALMANYA UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ
HAVALİMANINDA REHİNE ŞOKU!
HAVALİMANINDA REHİNE ŞOKU!
28 Şubat 2025 Cuma - 17:31

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA RAMAZAN COŞKUSU

Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezlerinden biri olan İGA İstanbul Havalimanı, Ramazan ayının birlik, beraberlik, dayanışma ve hoşgörü ruhunu tüm dünyadan misafirleriyle paylaşmaya hazırlanıyor. Bu yıl da Ramazan Köyü’nden iftar sofralarına, çocuklar için hazırlanan atölyelerden, eğlenceli aktivitelere kadar pek çok etkinlik yolcuları bekliyor.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA RAMAZAN COŞKUSU

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca yolcuyu ağırlayan İGA İstanbul Havalimanı, Ramazan ayını her yıl olduğu gibi bu yıl da birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yansıtan etkinliklerle karşılıyor. İslâm dünyasının sabırsızlıkla beklediği bu manevî ayın atmosferini yolcularıyla paylaşmak ve Ramazan kültürünü tanıtmak amacıyla havalimanında rengârenk bir etkinlik programı hazırlandı.

Dış Hatlar bölgesinde kurulan Ramazan Köyü, yolculara geleneksel ve modern dokunuşların iç içe geçtiği benzersiz bir deneyim sunuyor. Geleneksel kostümler içindeki karakterlerin yolcuları karşıladığı bu alanda, Hacivat-Karagöz gösterilerinden ebru ve hat atölyelerine, dijital galaksi deneyiminden VR uzay yolculuğuna kadar geniş bir yelpazede etkinlikler düzenlenecek. Çocuklu aileler ayrıca, atlı karınca, dönme dolap, gondol ve trambolin gibi eğlenceli aktivitelerle Ramazan neşesini doyasıya yaşayabilecekler.

İftar sofrası her milletten misafiri buluşturacak

Ramazan ayının paylaşma ve ikram kültürünü yaşatmak adına, yolculara pamuk şeker, reyhan şerbeti ve Osmanlı macunu gibi geleneksel tatlar sunulacak. Ayrıca dış hatlar bölgesinde her gün kurulan iftar sofrasında da farklı kültürden misafirlerin buluşarak iftar yapmaları planlanıyor. Bu özel sofralar, ünlü şeflerin elinden çıkan lezzetli tatlar ve modern bir konsept ile misafirlerini karşılayacak.

Havalimanının iç hatlar bölümünde de birbirinden eğlenceli aktiviteler düzenlenecek. Çocuklar için boyama ve origami atölyelerinden müzik dinletilerine kadar birçok etkinlikle yolcular, uçuş öncesinde keyifli vakit geçirirken, geleneksel sanatlarla da tanışma fırsatı bulacak. Holografik Karagöz-Hacivat gösterileri, modern teknolojinin geleneksel anlatı sanatlarıyla nasıl buluştuğunu gözler önüne serecek.

İGA İstanbul Havalimanı, sadece yolcular için değil, havalimanı çalışanları ve aileleri için de Ramazan’ın ruhuna uygun pek çok etkinlik, atölye ve söyleşi düzenliyor. Sosyal sorumluluk projeleri, iftar yemekleri ve kültürel atölyeler, Ramazan’ın paylaşım geleneğini geniş bir çerçevede yaşatacak. Ay boyunca sürecek bu etkinlikler, İGA İstanbul Havalimanı’nı yolcular için yalnızca bir seyahat noktası olmaktan çıkarıp, farklı kültürlerin buluştuğu ve paylaşıldığı bir deneyim alanına dönüştürecek.

 
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI TÜRKİYE’NİN İLK 10 ‘SÜPER MARKASI’ ARASINDA
 
KUŞA ÇARPTI MOTORU ALEV ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI TÜRKİYE’NİN İLK 10 ‘SÜPER MARKASI’ ARASINDA
İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı, Superbrands Türkiye ...
İSG'DEN OYUNCAĞINI KAYBEDEN KÜÇÜK KIZA SÜRPRİZ
İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı terminalinde en sevdiği ...
THY İKİ BAKANI AĞIRLADI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı ...
 
İSTANBUL HAVALİMANI’NA EMIRATES LOUNGE
Dünyanın en önemli küresel aktarma merkezi İGA İstanbul Havalimanı, Emirates ...
YERLİ ÜRETİM BMC NEOPORT APRON OTOBÜSLERİ
Pegasus Hava Yolları, yerli üretim BMC NEOPORT apron otobüslerini kullanıma sundu.
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ BALOSU ÜCRETLİ OLDU
TALPA'nın geleneksel olarak düzenlediği 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü Balosu, ...
 
EMIRATES EKİBİNDEN HAVAİST'E ZİYARET
Emirates Türkiye ekibi, İstanbul Havalimanı ile şehir arasında yolcu taşımacılığı ...
THY ORAYA DA UÇACAK
Türk Hava Yolları, Kamboçya’nın başkenti Punom Pen’e uçuş başlatma kararı aldı.
MÜNİH’E UÇACAKLAR DİKKAT!
Türk Hava Yolları (THY), 27 Şubat Perşembe ve 28 Şubat Cuma günü, yer ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
TURİZMDE YÜKSEK ENFLASYON VE ‘MISIR’ ALARMI
Özlem Çapan Özeren
KADINLAR MESLEKLERİNİ SAVUNUYOR: YERDEN GÖĞE MÜCADELE
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası