pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
23 Şubat 2022 Çarşamba - 17:33

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PUTİN’LE GÖRÜŞTÜ

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda bir görüşme yaptı. İşet görüşmenin detayları…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PUTİN’LE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna gerginliği ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, bölgesel meselelerde Rusya Devlet Başkanı Putin'le kurdukları yakın diyaloğa her zaman büyük önem verdiğini, bunun olumlu sonuçlarını gördüklerini ve bu anlayışı sürdürme kararlılığında olduğunu ifade etti.

Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne aykırı adımları tanımadıklarını, bunun ilkesel bir tutum olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Anlaşmaları zemininde bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Sorunun daha karmaşık hale gelmesinin, hele hele askeri bir çatışmanın kimseye yarar getirmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla diplomatik temasların ve görüşmelerin devam ettirilmesini önemsediklerini; dün olduğu gibi bugün de Türkiye'nin gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Bu meselenin diyalog yoluyla halledilmesi çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasiyi öne çıkarmakta fayda olduğunu, NATO içinde de yapıcı tutumu sürdürdüklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Eylül ayındaki Soçi ziyareti sırasında da mutabık kaldıkları üzere, Rusya Devlet Başkanı Putin'i Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi Toplantısı için en kısa sürede Türkiye'ye beklediğini ifade etti.

Afrika ziyareti dönüşü gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Rusya-Ukrayna gerilimi ile ilgili, ‘NATO tavrını belirlemeli, ne yapacaksa yapmalıdır.’ demişti.

‘Herkes sadece laf yapıyor, iş yapan yok’ eleştirisinde bulunan Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı;

'Ülkemizin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne verdiği önemi, telefonla görüştüğüm Sayın Zelenski’ye de ifade ettim. Minsk anlaşmalarını açıkça ihlal eden hiçbir girişimi kabul etmediğimizin, etmeyeceğimizin de altını çizdim.

Krizin daha fazla büyümeden diplomasi ve diyalog yoluyla çözülmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu söyledim. Karadeniz’in güvenlik ve istikrarını tehdit eden mevcut durumu önümüzdeki günlerde NATO müttefiklerimizle de istişare edeceğiz ki bugün NATO Liderler Zirvesi’ni video konferansla gerçekleştireceğiz. Temennimiz, Karadeniz’den komşumuz Rusya ve Ukrayna’nın bir an önce müzakere masasına dönmeleridir.'

 
SABİHA GÖKÇEN'DE KAHYA DEHŞETİ!
 
SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? ELENEN İSİM YUNUS EMRE ÖZDEN Mİ OLDU?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN'DE KAHYA DEHŞETİ!
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir taksi sürücüsü, yolcu aldığı sırada durak ...
ŞAMPUAN KUTULARINDA PIRLANTA YAKALANDI
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaçak olarak Türkiye'ye sokulmak ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YURDA DÖNDÜ
Afrika turu kapsamında Gine Bissau programını iptal eden Cumhurbaşkanı ...
 
BAKANLIK UYARDI: DOĞU BÖLGELERİNDEN AYRILIN
Son dakika! Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusunda bulunan Türk vatandaşlarına ...
TBMM BAŞKANINDAN RUSYA-UKRAYNA KRİZİ AÇIKLAMASI
Ukrayna-Rusya gerilimi ile ilgili konuşan TBMM Başkanı Şentop, “Bu hiçbir ...
‘YÜRÜYEN TELEFON BAYİ’ POLİSTEN KAÇAMADI
Dubai’den İstanbul’a gelen Cezayir uyruklu yolcunun üzerinden çıkan telefonlar ...
 
DÖNMEZ'DEN ELEKTRİKTE İNDİRİM AÇIKLAMASI
Son dakika! Elektrikte indirim mi geliyor? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ...
ARİF ŞENTÜRK KİMDİR?
Dün akşam saatlerinde hayatını kaybeden ünlü sanatçı Arif Şentürk’ün hayat ...
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ FETTANİ BATTAL KİMDİR?
AK Parti Milletvekili Fetani Battal öldü mü? Fetani Battal'ın sağlık durumu ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası