pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
PEGASUS’TAN İLK: YAPAY ZEKA İLE ANONS
PEGASUS’TAN İLK: YAPAY ZEKA İLE ANONS
GARUDA INDONESIA THY TEKNİK'E EMANET
GARUDA INDONESIA THY TEKNİK'E EMANET
THY O HABERLERİ YALANLADI
THY O HABERLERİ YALANLADI
28 Şubat 2022 Pazartesi - 13:01

CFM VE AIRBUS ANLAŞTI

GE ile Safran Aircraft Engines tarafından 50/50 oranında kurulmuş anonim şirket olan CFM International (CFM) ile Airbus, 2020'li yılların ortalarında gerçekleştirilecek hidrojen tanıtım programında iş birliği yapmak üzere anlaşma imzaladı.

CFM VE AIRBUS ANLAŞTI

Program, 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu bir uçağın hizmete sunulmasına hazırlık amacıyla, hidrojen ile çalışan doğrudan yanmalı bir motorun yerde ve uçuş sırasında test edilmesini amaçlıyor.

CFM, bir GE PassportTM turbo fanının yanma odasını, yakıt sistemini ve kontrol sistemini hidrojenle çalışacak şekilde değiştirecek. ABD'de montajı yapılan bu motor; fiziksel boyutu, gelişmiş turbo makineleri ve yakıt akış kapasitesi dolayısıyla seçildi. Motor, yoğunlaşma izleri dâhil olmak üzere motor emisyonlarının uçağı çalıştıran motorların emisyonlarından ayrı olarak izlenebilmesi için uçuş testi platformunun arka gövdesine monte edilecek. CFM, A380 uçuş test platformuyla yapılacak uçuş testi öncesinde kapsamlı bir zemin testi programı yürütecek.

Programda, Fransa ve Almanya'daki Airbus tesislerinde hazırlanan, sıvı hidrojen tankları ile donatılmış bir A380 uçuş testi platformu kullanılacak. Airbus, hidrojen tahrik sisteminin gereksinimlerini belirleyecek, uçuş testini denetleyecek ve hidrojen yanmalı motoru seyir esnasında test etmek için bir A380 platformu sağlayacak.

CFM Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Gaël Méheust, “Hidrojen yanma kabiliyeti, CFM RISE Programı'nın bir parçası olarak geliştirmekte ve olgunlaştırmakta olduğumuz temel teknolojilerden biridir. CFM, ana kuruluşlarımız ve Airbus'un kabiliyetlerinin ve deneyiminin bir araya gelmesiyle hidrojen tahrik sistemimizi başarıyla tanıtabilecek gerçekten harika bir ekibe sahibiz” dedi.

Airbus Baş Teknoloji Sorumlusu Sabine Klauke, “Bu, 2020 yılının Eylül ayında ZEROe konseptlerimizin ortaya koyulmasından beri hidrojenle çalışan uçaklarda yeni bir dönemi başlatmak için Airbus'ta atılan en önemli adım.” dedi ve şöyle devam etti:

“Hidrojen yanma teknolojisinde ilerleme kaydetmek için Amerika ve Avrupa'daki motor üreticilerinin deneyimlerinden faydalanan bu uluslararası ortaklık, endüstrimizin sıfır emisyonlu uçuşlar gerçekleştirmeye kendini adamış olduğuna dair net bir mesaj veriyor.”

CFM, Airbus'un 2021 yılının Ekim ayında Hava Taşımacılığı Eylem Grubu'nun (ATAG) 2050 yılına kadar havacılık endüstrisinde net sıfır karbon emisyonu elde etmeye yönelik hedefini, belirlenen iddialı zaman dilimi içerisinde gereken teknolojiyi geliştirerek ve test ederek sıfır emisyonlu uçağı gerçeğe dönüştürmek için vermiş olduğu sözü yerine getirme azmini paylaşıyor.

CFM, GE ve Safran Aircraft Engines, birlikte Airbus ile köklü bir ilişki sürdürüyor ve bu ortaklar havayolu müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan yüksek performanslı ürünler temin etme konusunda mükemmel bir başarı geçmişi ortaya koyuyor.

 
DASSAULT SYSTEMES’DA ÜST DÜZEY ATAMALAR
 
RUSYA VE UKRAYNA HEYETLERİ BELARUS’TA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASSAULT SYSTEMES’DA ÜST DÜZEY ATAMALAR
Dassault Systèmes, stratejik liderlik hamleleriyle SOLIDWORKS kullanıcı ...
AB HAVA SAHASINI RUS UÇAKLARINA KAPATIYOR
Son dakika gelişmesi... Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der ...
THY'DEN ROMANYA'YA EK TAHLİYE SEFERİ
Türk Hava Yolları, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere Romanya'ya ek sefer koydu
 
MRIYA RUS BOMBARDIMANINDA YANDI MI?
Savaş bir tarihi yok etti! Dünyanın en büyük kargo uçağı olan Antonov ...
FRANSA DA KAPATTI
Son dakika! Hava sahasını Rus uçaklarına kapatan ülkeler arasına Fransa da dahil oldu
ÜÇ ÜLKE DAHA HAVA SAHALARINI KAPATTI
Son dakika! İtalya, Hollanda ve İzlanda da Rus havayolu şirketlerine hava ...
 
HAVADA BÜYÜK RESTLEŞME
Ukrayna'ya savaş açan Rusya, hava ulaşımında büyük darbe yiyor. İngiltere'nin ...
ALMANYA HAVA SAHASINI RUSYA'YA KAPATIYOR
Almanya, Rus uçaklarına hava sahasını kapatmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği'nin ...
TÜRKİYE'YE DÖNECEK YOLCULARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Türk Hava Yolları, Moldova, Macaristan, Polonya, Bulgaristan ve Romanya'dan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası