pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY’DEN BRÜKSEL İPTALLERİ
THY’DEN BRÜKSEL İPTALLERİ
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
BEYRUT SEFERLERİ 6 EKİM’E KADAR İPTAL
BEYRUT SEFERLERİ 6 EKİM’E KADAR İPTAL
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
29 Eylül 2024 Pazar - 13:12

15 SIĞNAK BOMBASI İLE ÖLDÜRÜLMÜŞ

İsrail’in düzenlediği 'Nasrallah saldırısının' detayları ortaya çıkıyor: '8 uçak, her biri 900 kg olan 15 sığınak bombası attı'

15 SIĞNAK BOMBASI İLE ÖLDÜRÜLMÜŞ

İsrail ordusunun Hizbullah lideri Nasrallah'ı vurmak için 80'den fazla bombayla saldırı düzenlediği, bunlardan 15'in çok büyük güçte sığınak bombaları olduğu belirtildi.

İsrailli üst düzey iki savunma yetkilisi, New York Times'a (NYT) verdiği demeçte, cuma günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı ortadan kaldırmak için düzenlenen saldırıda birkaç dakika içinde 80'den fazla bomba kullanıldığını anlattı.

İsrailli yetkililer, saldırıda hangi tip bombaların kullanıldığına dair bilgi vermekten kaçındı.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin saldırıya ilişkin yayınladığı videoları analiz eden ABD ordusundan emekli patlayıcı imha uzmanı Trevor Ball, 8 savaş uçağının Nasrallah'ın bulunduğu hedefe her biri yaklaşık 2 bin pound (907 kg) ağırlığında 15 sığınak bombası attığını söyledi.

Ball, kullanılan bombalar arasında hassas kılavuz sistemiyle donatılmış ABD yapımı BLU-109 bombalarının da olduğunu belirtti. Bu bombalar, patlamadan önce yeraltına inme kabiliyetine sahip oldukları için genelde sığınaklara yönelik saldırılarda tercih ediliyor.

Ball, videoda uçakların bombaları attığı anlar gösterilmese de, Beyrut'un yoğun nüfuslu güney semtlerindeki patlamaları ve meydana gelen hasarı gösteren sekansların, videoda İsrail jetlerinin taşıdığı 2 bin pound'luk bombalarla örtüştüğünün altını çizdi.

ABD Hava Kuvvetleri'nden emekli hedef tespit Uzmanı Wes Bryant da, videoyu analiz ederek Ball'un yaptığı çıkarımları doğru bulduğunu kaydetti.

Bryant, İsrail'in Nasrallah'ı öldürmek için Hizbullah'ın yeraltı karargahına düzenlenen saldırıda 'tam da tahmin ettiği bombaların kullanıldığını' söyledi.

BLU-109 bombası nedir?

ABD'de geliştirilen BLU-109 bombaları, betonarme yapıları 2 m'ye kadar delme kapasitesine ve 250 kg'lık patlayıcı kütleye sahiptir. Bu bombalar ABD ve İsrail'in yanı sıra Avustralya, Belçika, Kanada, Almanya, Fransa ve diğer bazı ülkelerin ordularında kullanılıyor.

Mayıs ayında ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Gazze Şeridi'ndeki sivillerin güvenliğine ilişkin endişeler nedeniyle bu silahların İsrail'e tedarikini askıya almıştı.

Daha önce İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki Dahiya bölgesindeki binaların altında bulunan Lübnan Hizbullah hareketinin ana karargahına hedefli hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Saldırıda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'ın yanı sıra örgütün güney cephesi komutanı Ali Karki ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın da öldürüldüğü açıklanmıştı.

 
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
İsrail, Beyrut Havalimanı'nın kule frekanslarını hackleyerek İran'a ait ...
HUSİLER BEN GURİON HAVALİMANI’NI VURDU
Son dakika… Husiler, İsrail’in Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurdu.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN CAATSA AÇIKLAMASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CAATSA yaptırımlarının terk edilmesi gerekiyor. ...
 
LÜBNAN UÇUŞLARDA ÇAĞRI CİHAZINI YASAKLADI
İsrail'in Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazı ve telsizleri ...
UZAYDA YÜRÜYEN İLK SİVİL ASTRONOT
Amerikalı girişimci ve milyarder Jared Isaacman, dün uzayda yürüyen ilk ...
ALMANYA SCHENGEN’İ RAFA MI KALDIRDI?
Avrupa’da en fazla yasadışı göçmene ev sahipliği yapan Almanya, bir takım ...
 
İRAN: YAPTIRIMLARA KARŞILIK VERECEĞİZ
İran: İngiltere, Fransa ve Almanya'nın yaptırımlarına karşılık vereceğiz.
ABD’NİN LOJİSTİK MERKEZİNE SALDIRI
ABD’nin Irak Büyükelçiliği’nin Bağdat Havalimanında yer alan lojistik ...
UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
Endonezya'da Trigana Havayolları'na ait "ATR-42" tipi yolcu uçağı inişte ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası