Türk Havacılık Uzay Sanayii Ar-Ge alanındaki iş birliklerini artırmaya devam ediyor. Daha önce ulusal ve uluslararası birçok köklü üniversite ile anlaşmalar yapan şirket, bu kapsamda Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi‘nde yer alacak Akış Dinamiği ve Benzetimi Laboratuvarı’nın kurulması için protokol imzaladı.
20 araştırmacının görev yapacağı laboratuvarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendislerinin geliştirdiği özgün platformlarda kullanılacak ileri Ar-Ge çözümlerinin akademisyen ve öğrencilerle birlikte geliştirilmesi sağlanacak. Protokol kapsamında aerodinamik ve uçak performans konsept tasarım aracı modellemesi ve açık kaynak kod yazılım geliştirilmesi gibi çok önemli projelere temel teşkil edecek çalışmalar yer alacak.
İmzalanan protokol, şirket için stratejik konularda çalışan lisansüstü öğrenci ve doktora sonrası araştırmacı yetiştirilmesi, lisans bitirme projelerinin geliştirilmesi ve öğrenciler için proje bursiyerliği imkânı sağlanmasını da kapsıyor. İlaveten bu laboratuvarda yapılacak ileri Ar-Ge çalışmaları için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin sahip olduğu toplam 70.000 çekirdekli bilgisayar sisteminden 5.000 çekirdek tahsis edilecek.
Akademik iş birliği hakkında görüşlerini paylaşan Türk Havacılık Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, “Köklü üniversitelerimiz ile birlikte akademik çalışmalar bünyesinde şirketimizde görev alan mühendislerimizin akademik olarak kuvvetlenmesini de sağlamış oluyoruz. Biz bugünden Türkiye Havacılık ekosistemine yön verecek projeleri bir bir hayata geçirirken, aynı zamanda mühendis yetiştirmenin de önemli olduğuna inanıyoruz.’’ dedi.
Türk Havacılık Uzay Sanayii Hakkında
Türk Havacılık Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 milyon metrekare açık, 710 bin metrekare kapalı alanda 13.000’i aşkın çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |