“Endonezya’nın başkenti Cakarta ile birlikte “Türkiye’ye Bağlan” diyerek ülkemizin güzelliklerini ve zenginliklerini tanıttığımız Güneydoğu Asya etkinliklerimizi tamamladık. Etkinliğimiz, dünyanın en büyük Müslüman nüfusunun yaşadığı Endonezya’da da büyük bir ilgiyle karşılandı.” diyen Bolat, sosyal medya hesabından şunları yazdı:
“Gala öncesinde Cakarta Büyükelçili Birinci Müsteşarımız Ömer Orhun Çelikkol’la birlikte Endonezya Turizm Bakan Yardımcıları Nia Niscaya ve Ni Made Ayu Marthini’yle verimli bir görüşme gerçekleştirerek ülkelerimiz arasındaki kültürel, ticari ve turistik ilişkileri ve yapılabilecekleri konuştuk. Haftada 14 sefer ile Cakarta ve Bali şehirlerine uçtuğumuz Endonezya’daki varlığımızın artırılması noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Endonezya ofisimiz ve stratejik paydaşlarımız pandemi öncesinde 100 bin kişinin ülkemizi ziyaret ettiği bu ülkeden gelen turist sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürecekler.
TÜRKİYE’NİN GÜZELLİKLERİ TANITILDI
Gala etkinliğimizde ise bakanlık ve büyükelçilik yetkilileri, iş insanları, ülkenin önde gelen sanatçıları, basın temsilcileri, acenteler ve iş ortaklarımızla bir araya geldik. Türkiye’nin güzelliklerini tanıttığımız gecede, tüm İslam aleminin sabırsızlıkla beklediği Ramazan ayına özel hazırladığımız kampanyamızı anlattık, kendilerini Türkiye’ye davet ettik. Düzenlediğimiz çekilişlerle şanslı katılımcılara Turkish Airlines Euroleague ve Şampiyonlar Ligi finallerinin yanı sıra Konya’ya ve Kapadokya’ya seyahat biletleri verdik.
Yemek sırasında Bakan Yardımcısı Kapadokya’nın burada çok meşhur olduğunu anlattı. Bizim dizide geçen bir sahnede başroldeki kadın oyuncu isyan ediyormuş, kendisi yerine başkasının Kapadokya’ya götürülmesine; Herkesin dilinde “Kapadokya onun değil benim hayalimdi” repliği varmış. https://lnkd.in/d7tDjc76 HİB Kültür ve Eğlence Sektör üyelerimizin dizi ve filmleri burada Türkçemize olan ilgiyi de arttırmış. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Cemal Şahin bir dönemde 700 kişiye Türkçe ders verdiklerini anlattı.
Cuma namazını ise sadece Endonezya’nın değil Güneydoğu Asya’nın en büyük camisi olan ve Endonezya’nın bağımsızlığını kutlamak için inşa edilen ünlü İstiklal Camii’nde kıldık, dua ettik. Bayram namazlarında 200 bin kişinin namaz kıldığı cami 1971 yılından beri hizmetteymiş. Cuma’da eğitim faaliyetleri için gelen Haliç Üniversitemiz Mütevelli Heyet Bşk ve ekibiyle karşılaştık. Tüm HİB üyeleri ülkemiz için yollarda. Şimdi, havalimanında TK 57 sefer sayılı uçuşumuz ile yurdumuza dönmek için bekliyoruz.
Çok başarılı geçtiğini düşündüğüm ve bölgeden ülkemize gelen turist sayısına büyük katkı sunacağına inandığım bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve katılımcılara teşekkür ediyorum. Millî Bayrak Taşıyıcı havayolu markası olarak ülkemizi dünyanın her yerinde başarıyla temsil etmeye ve tanıtmaya devam edeceğiz.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |