pegasus
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
GÜSOD YÖNETİMİNDEN ANITKABİR ZİYARETİ
GÜSOD YÖNETİMİNDEN ANITKABİR ZİYARETİ
BOEING’İN 2024 RAPORUNDA ÖNE ÇIKANLAR
BOEING’İN 2024 RAPORUNDA ÖNE ÇIKANLAR
UÇUŞ SIRASINDA KANOPİ AÇILIRSA!
UÇUŞ SIRASINDA KANOPİ AÇILIRSA!
WORLD FINANCE’TAN THY’YE ÖDÜL
WORLD FINANCE’TAN THY’YE ÖDÜL
10 Şubat 2022 Perşembe - 17:16

THY KABİN MEMURU ALIM SÜRESİNİ UZATTI

Türk Hava Yolları, bin kadın kabin memuru işe alacağını duyurmuştu. İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Bu cuma sona erecek başvuruları pazartesi gününe kadar uzattık” dedi.

THY KABİN MEMURU ALIM SÜRESİNİ UZATTI

12 binin üzerinde kabin memurunun çalıştığı Türk Hava Yolları, istihdamı artırmak için yeni bir alım gerçekleştiriyor. Bin kadın kabin memurunun işe alınacağını açıklayan THY, iş ilanı yayımladı. Türk Hava Yolları’nın resmi insan kaynakları sitesi kariyer.thy.com üzerinden açılan ilana göre, 1 Ocak 1992 – 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadın adaylar başvuru yapabilecek. Adaylar değerlendirme süreci ve diğer koşullar hakkında detaylı bilgiye internet adresinden ulaşabilecekler. Kabul edilecek adaylar ülkelerin eşsiz özelliklerini keşfetmenin yanı sıra, özel sağlık sigortası ve hem kendileri hem ve aile üyelerine indirimli seyahat imkanına sahip olacak.

10 BİN TL’NİN ÜZERİNDE ÜCRET

İşe alımlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Malumunuz olduğu üzere pandemi dönemini en verimli şekilde geçiren hava yollarından biri Türk Hava Yolları oldu. Pandemi sonrasında da büyümeye hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde bin kadın kabin memuru alacağız. Adaylar kariyer.thy.com üzerinden açılan ilana başvurabilirler. Tabii ki belli standartta İngilizce arıyoruz. O bakımdan başvuran arkadaşların İngilizce sınavlarından geçmeleri gerekiyor. Eğitim süreçlerini tamamlayan arkadaşlar kısa zamanda uçuşa başlayacaklar. Başladıklarında aylık 10.000 TL'nin üzerinde ücret alacaklar. Bu kapsamda kadın arkadaşlarımızın başvurularını bekliyoruz. Başvuruyu üç gün daha uzattık. Normalde başvurularımız cuma günü bitiyordu ancak pazartesi gününe kadar uzatıyoruz” diye konuştu.

YAZ DÖNEMİ UÇUŞA BAŞLAYACAKLAR

Havacılığın belli standartlarının olduğunu söyleyen Çay, “Boy - kilo standartlarımız mevcut. Başvurudan sonra belli sınavlara tabi tutacağız arkadaşlarımızı. Genel yetenek ve İngilizce gibi mülakatlarımız olacak. Daha sonra bu süreçleri geçen arkadaşlarımız iki üç aylık yaklaşık bir eğitime tabi tutulacaklar ve önümüzdeki yaz döneminde uçuşa başlayacaklar. Türk Hava Yolları pandeminin ilk döneminde sendikayla da bir anlaşma yaparak hiçbir personel çıkartmayacağını beyan etmişti. Ancak bu dönemde bütün çalışanlarımız büyük fedakarlıklar gösterdi” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından işe başlayacak kabin memurları aldıkları eğitimlerle ilgili birkaç deneme gerçekleştirdiler.

 
TÜRKİYE UZAY AJANSI-SAHA İSTANBUL İŞ BİRLİĞİ
 
CORENDON UÇAĞI BİR KEZ DAHA SİMGE OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKİYE UZAY AJANSI-SAHA İSTANBUL İŞ BİRLİĞİ
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ve SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay ...
EMIRATES KAZABLANKA’YA GERİ DÖNDÜ
Emirates Havayolu, Afrika ağındaki 21 şehrin tamamına seferlerini yeniden başlatıyor
YOLCU SAYISI OCAKTA YÜZDE 77 ARTTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, salgın sonrasında daralan ...
 
THY’DE YENİ ATAMA KARARLARI
Türk Hava Yolları’nda yaşanan yönetim değişikliği sonrası başlayan atama ...
ATR-72 MOTOR KAPAKSIZ UÇTU
Hindistan’ın Mumbai Havalimanı’ndan havalanan ATR-72 tipi bir uçağın motorlarından ...
UÇAKTA TECAVÜZ İDDİASI
Bir kadın yolcu United Airlines uçuşunda business class'ta tecavüze uğradığını iddia etti
 
THY YENİDEN SUPER BOWL’DA
Türk Hava Yolları, son olarak 2020’de yer aldığı Dünyada en çok kişinin ...
THY’NİN AFRİKA AÇILIMI DEVAM EDİYOR
Türk Hava Yolları, Afrika kıtasındaki uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. ...
AIRBUS OCAK 2022 SİPARİŞLERİNİ AÇIKLADI
Avrupalı çak üreticisi Airbus, Ocak 2022 sipariş ve teslimat rakamlarını açıkladı
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası