TAV Havalimanları, Groupe ADP ağında yer alan 23 havalimanının çevrenin korunması ve toplumsal kalkınmaya destek konusundaki ortak hedeflerini içeren “Airports for Trust” bildirgesine imza attı. İmzacılar arasında TAV’ın yanı sıra Paris Aéroport, Airport International Group (AIG), Liège Airport, Ravinala Airports ve MZLZ bulunuyor
SANİ ŞENER: HIZLI BİR DEĞİŞİM DÖNEMİNDE YAŞIYORUZ
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Küreselleşme ve hızlı bir değişim döneminde yaşıyoruz. Gezegenimizi ve yaşamımızı tehdit eden sorunlar, bugüne kadar görülmemiş ölçekte iş birliği gerektiriyor. Doğru çözümleri bulabilmek için kamunun, özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının ve her düzeydeki paydaşların birlikte çalışmasına ihtiyacımız var. İşbirliğinin temelindeyse güven yatıyor. Dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformu Groupe ADP’nin bir parçası olarak, tüm paydaşlarımız için en yüksek faydayı yaratmak üzere çalışıyoruz. Bu bildirgeyle, çevrenin korunması ve yerel kalkınmaya destek konusundaki hedeflerimizi daha güçlü bir şekilde yeniliyoruz” dedi.
ROMANET: DÜNYANIN İLK SÜRDÜRÜLEBİLİR HAVALİMANI TOPLULUĞU OLMAYI HEDEFLİYORUZ
Groupe ADP Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Augustin de Romanet, “Bu bildirge havalimanı endüstrisinin geleceği için ortak bir vizyonu yansıtıyor. Küresel ısınmayla mücadele kapsamında, havacılık sektörü tarihinin en büyük meydan okumalarından biriyle karşı karşıyayken bu olanağı değerlendirerek iş modelini kapsamlı bir şekilde dönüştürebilir ve daha verimli, duyarlı süreçler geliştirebilir. Groupe ADP için bu durum karbon ayak izini küçültmek ve yerel paydaşlarla bağlarımızı güçlendirmek anlamına geliyor. Groupe ADP ve ortakları halen dünyanın lider havalimanı işletmeciliği ağını oluşturuyor ve bu bildirgeyle birlikte dünyanın ilk sürdürülebilir havalimanı topluluğu olmayı hedefliyoruz” dedi.
Bildirgede çevrenin korunması başlığı altında dört hedef bulunuyor. Birincisi, imzacılar 2030’a kadar karbon salınımlarını nötralize etmeyi amaçlıyor. TAV’ın portföyünde yer alan İzmir, Ankara ve Antalya havalimanları Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programı kapsamında bu hedefe ulaşmış durumda.
Çevrenin korunması için diğer hedefler sektörün dönüşüm çabalarına destek vermek ve yenilenebilir yakıtların kullanımı için çözümler üretmek, havalimanının yerel ekonomiye entegrasyonu ve havalimanı geliştirme projelerinin çevresel ayak izini küçültmekten oluşuyor.
Yerel topluluklar ve paydaşlarla gelişmek başlığı altında da dört hedef yer alıyor. Bu kapsamda imzacılar yerel toplulukların yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkı sunmayı, paydaşlarla uzun dönemli güvene dayalı ilişkiler kurmayı, havalimanı operasyonlarından yaratılan faydayı yerel topluluklarla paylaşmayı ve havacılık topluluğunu iş birliği içinde en yüksek faydayı yaratmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |