pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY’DEN BRÜKSEL İPTALLERİ
THY’DEN BRÜKSEL İPTALLERİ
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
İSRAİL KULE FREKANSLARINI HACKLEDİ
BEYRUT SEFERLERİ 6 EKİM’E KADAR İPTAL
BEYRUT SEFERLERİ 6 EKİM’E KADAR İPTAL
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
1 Mart 2019 Cuma - 22:56

PEGASUS’UN MACAR PİLOTUNA VEDA

Pegasus Hava Yolları'nda görev yapan yabancı kaptan pilot Jozsef Janosi göklere veda etti. Janosi, Pegasus Hava Yolları'ndan emekli olan ilk yabancı kaptan pilot oldu

PEGASUS’UN MACAR PİLOTUNA VEDA

Pegasus Hava Yolları'nda art arda 13 yıl, toplamda ise 21 yıl çalışan Macaristan doğumlu kaptan pilot Jozsef Janosi göklere veda etti. Janosi, son seferini yapmak için Esenboğa Havalimanı'ndan havalanarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Macaristan doğumlu kaptan pilot Jozsef Janosi'yi uçağın kapısında Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, yöneticiler ve çalışanlar çiçeklerle karşıladı.

24 bin 838 uçuş saatine sahip olan Jozsef Janosi için ailesinin de katıldığı emeklilik töreni düzenlendi. Törende Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane tarafından kaptan pilot Jozsef Janosi'ye plaket takdim edildi. Törenin sonunda kaptan pilot Janosi, ailesi ile birlikte pasta kesti.

NANE: PEGASUS TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR MİLAT

Pegasus Hava Yolları'nda ilk kez yabancı bir pilotun emekli olmasının bir milat olduğunu belirten Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, 'Bugün Pegasus'un tarihinde önemli milatlardan bir tanesi. Çünkü ülkemizdeki pilot açığı nedeniyle dönem dönem yabancı pilotlar ile çalışma ihtiyacı duyuyoruz. Bugün emekliliği gelen Jozsef Janosi kaptanımız da, toplamda kesintili olarak 21 yıl, kesintisiz olarak 13 yıl Pegasus Hava Yolları'nda hizmet vererek 65 yaş sınırını doldurdu ve bugün emekli oldu. Kendisi bizim ilk emekli olan yabancı pilotumuzdur. O yüzden bugün kendi ailesi ve Pegasus ailesi olarak kendisine çok güzel bir veda yaptık. Kaptanımızı uçaktan karşıladık. Ankara- İstanbul uçuşu son uçuşuydu kendisini karşıladık ve çok güzel bir kutlama ile yeni hayatına uğurladık' dedi.

'BİZ ÇOK BÜYÜK BİR EKİBİZ'

Pegasus ailesinin çok büyük bir ekip olduğunu belirten Mehmet Nane, “Biz çok büyük bir aileyiz. Yola çıktığımız 1990 yılından bugüne kadar geldiğimizde, 2005 yılında Esas Holding tarafından satın alınıp tarifeli seferi geçişimizden itibaren, biz Pegasus ailesi olarak bugün itibariyle 5 bin 700 kişiye istihdam sağlayan bir aileyiz. Bu ailenin içerisinde ihtiyacımız gereği yabancı pilotlarımız da yer almakta. Bugün de o yabancı pilotlarımızdan ve bizde en eski çalışan yabancı kaptanlarımızdan bir tanesinin yeni doğum günü diyebiliriz. Çünkü bir hayatını bitiriyor, diğer hayatına başlıyor. Onu da yeni hayatına uğurlamak için buraya geldik. Bu değişen dünyada, hızlı gelişen ve havayolu trafiğinin arttığı bu dünyada kaptan pilotlar bir havayolu şirketi için çok önemli unsurlar. Biz de buna önem verdiğimiz için ben ve yönetim ekibimiz geldik ve kaptanımızı yeni hayatına uğurlamak için burada bulunduk” ifadelerini kullandı.

'DUYGUSAL BİR ŞOK YAŞADIM'

Pegasus Hava Yolları'nda emekli olan ilk yabancı kaptan pilot olan Jozsef Janosi ise duygularını şu sözlerle anlattı:

"Duygusal bir şok yaşadım. Çok mutlu oldum. Burada 20 yılım tam bir pilot olarak geçti. Çok güzel anılar biriktirdim. Bugün yapılan törenden çok keyif aldım. Emeklilik hayatımda biraz dinleneceğim. 20 yıldan beri yurt dışında çalışıyorum. Evimi çok özledim. Kaybettiğim 20 yılı telafi edeceğim. Evimde arkadaşlarım ile olup sosyal hayatıma geri döneceğim. Herkese Türkiye'de çalışmayı tavsiye ediyorum. Pegasus Hava Yolları'nın çok profesyonel buluyorum."

Anıl UÇAN (DHA)

 
IRAK'LI MASLAHATGÜZAR İSTANBUL'DA ÖLDÜ
 
OKTAY MÜJDEYİ VERDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TALPA’NIN FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞLADI
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nin(TALPA) fotoğraf yarışması başladı
THY 2 YIL ARADAN SONRA SİİRT’E UÇUYOR
Türk Hava Yolları’(THY) Siirt seferlerini başlatmaya hazırlanıyor. Nisan ...
GENÇLER YOLCULARA ''BANA SOR'' DİYECEK
İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA, tam kapasite ile açılış için ...
 
PEGASUS’TAN DÜNYADA BİR İLK
Türkiye’nin dijital hava yolu Pegasus, dünyada bir ilk olacak Yeni Çipli ...
BOEING KATARLI SUBAYLARI TÜRKİYE’DE EĞİTTİ
Boeing’in Katar Hava Kuvvetleri kadınlarına verdiği liderlik eğitimine Türkiye ev sahipliği yaptı
TEOMAN TOSUN HAVACILIK SEKTÖRÜNÜ ANLATTI
Onur Air Genel Müdürü ve TOBB Türkiye Sivil Havacılık Meclisi Başkanı ...
 
HÜRKUŞ-C MAT SİYAHA BOYANDI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi(TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türk Başlangıç ...
ROLLS-ROYCE BİR TESTİ DAHA TAMAMLADI
İngiltere'nin Derby şehrinde çalışan Rolls-Royce mühendisleri, UltraFan ...
BISCHOF: 5 BOEING 737 MAX’IN FİNANSMANI TAMAM
SunExpress'in CEO'su Jens Bischof, bu yıl filoya beş adet Boeing 737 MAX ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası