pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
16 Şubat 2019 Cumartesi - 17:51

NİTELİKLİ PİLOT YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yeni tesislerine taşınan AYJET Uçuş Okulu Genel Müdürü Celal Cingöz, 40 öğrenci yetiştirme hedefiyle çıktıkları yolda bugün 72 dönemde 1000’in üzerinde pilot mezun ettiklerini söyledi

NİTELİKLİ PİLOT YETİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu AYJET, kurulduğu günden beri hizmet verdiği İstanbul Şirinevler’deki binasından taşındı. Okul, artık faaliyetlerini Yenibosna’daki Aşçıoğlu Selenium Retro Projesi’nde sürdürecek.

AYJET, yeni merkezine taşınmasını bugün havacılık sektöründen davetlilerin katıldığı kokteylle kutladı. Konuklarını kapıda karşılayan AYJET Genel Müdürü Celal Cingöz, Okul Müdürü Naci Uçar ile İdari ve Satın Alma Müdürü Cemal Ersoy, öğrencilerin eğitim görecekleri sınıfları ve yeni merkezi gezdirdi.

“HER ŞEY HAYALLE BAŞLADI”

Davetlilere kısa bir konuşma yapan Genel Müdür Celal Cingöz, her şeyin hayalle başladığını belirterek, “Bizim de hayalimiz kendi tesisimizde eğitim vermekti. Yaklaşık 1 yıldır yaptığımız çalışmalar sonucunda E-5 hattı üzerinde, ulaşımın kolay olduğu mevkide kendi tesisimizin olmasını istedik. Bunun sonucunda Aşçıoğlu Selenium Retro Projesi’nde bu şansı yakaladık ve el sıkıştık. Sürecin içerisinde Aşçıoğlu Ailesi’ne teşekkür etmek istiyorum “ dedi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür eden Cingöz şöyle konuştu:

“Özellikle SHGM’nin ruhsatlandırması ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınacak ruhsatlarla ilgili olarak her iki taraf da AYJET’e bakış açılarından dolayı bu süreci rahatlıkla atlattık. AYJET, 2005 yılından beri 72 dönem içiresinde yaklaşık 1000’in üzerinde mezun verdi ve şu anda 22 uçağı, 4 tane simülatörü ve 130 uzman personeli ile ülke sivil havacılığına hizmet vermeye devam ediyor. Başta Türk Hava Yolları, Sunexpress, Pegasus Havayolları ve Özyeğin Üniversitesi ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Uçuş eğitimindeki bu iş birlikleri, Türk Sivil Havacılığının gelişmesinde bize korkunç bir görev verdi. Görevi alırken hiçbir şeyden sakınmadık.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Ortaklarımızın bazı itirazları olmasına rağmen elimizi taşın altına koyduk ve bütün paralarımızı yatırımlara gömdük. Bu işin olmazsa olmazı bu. Çünkü bunu kurarken hayallerimizden bir tanesi Ahmet Ergene Kaptanım da bilir, biz bu kadar büyüyeceğimizi planlamamıştık. Butik bir okul olalım, kendimize vakit ayıralım, 40 tane öğrenci yetiştirelim dedik ama daha okulun açılışını deklare ettiğimizde 40 tane öğrenci yazıldı. Paramız da yoktu, o 40 tane öğrencinin babaları verdi ve biz okulu kurduk. Şu anda 300’ün üzerinde öğrencimiz var, şartlar müsait olsa bunu daha da artırma yönünde sektörün bizi ittirdiğini ben görüyorum. Bu uğraşı içerisinde özellikle SHGM Genel Müdürü Bahri Kesici Bey’in ismini telaffuz etmek zorundayım. Kendisi gerçekten çözüm odaklı bize her konuda destek oldu ve desteğini sürdürüyor. Bu arada protokolümüz ve iş ortaklığı yaptığımız başta THY, Sunexpress, Pegasus ve Özyeğin Üniversitesi’nin değerli yöneticilerine burada teşekkür etmek istiyorum. Söz veriyorum, bu gönül birlikteliğimiz ve ortak sinerjiyle Türk Sivil Havacılığının ihtiyacı olan nitelikli pilotları yetiştirmeye devam edeceğiz. “

Süleyman ŞEN-Haberair.com

 
A380’İN ÜRETİMİ DURDURULUYOR
 
TALPA YÖNETİMİNDEN THY YÖNETİMİNE ZİYARET
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A380’İN ÜRETİMİ DURDURULUYOR
Avrupalı havacılık devi Airbus, A380 superjumbo model jetlerin üretimini ...
THY O HABERLERİ YALANLADI
Türk Hava Yolları, bazı medya organlarında çıkan THY’nin İstanbul Havalimanı’na ...
UÇUŞ AĞINI EN FAZLA BÜYÜTEN ÜLKE OLDUK
Geçtiğimiz yıl 64, son 14 yılda ise 500’ün üzerinde gerçekleştirilen ikili ...
 
DÖRT BİN TON ÇİÇEK TAŞIDI
Turkish Cargo, Sevgililer Günü’ne özel olarak dört bin ton çiçek taşıdı
YENİ ROTA TACİKİSTAN’IN BAŞKENTİ DUŞANBE
Atlasglobal Havayolları, Somon Air ile code-share anlaşması imzaladı. ...
FUNDA OCAK EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel ...
 
TAV’DAN 2018’DE 255 MİLYON AVRO KR
TAV Havalimanları 2018 yılında net kârını yüzde 46 artırarak 255 milyon ...
72 YIL ÖNCE BUGÜN
Türk Hava Yolları bundan tam 72 yıl önce bugün ilk yurtdışı uçuşunu gerçekleştirdi
THY İYİ BAŞLADI
Türk Hava Yolları, 2019 yılının ilk trafik sonuçlarını açıkladı. Yıla ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası