pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
14 Şubat 2022 Pazartesi - 13:20

MERKEZ BANKASI’NDAN YENİ FAST KARARI

Son dakika... Merkez Bankası yeni FAST kararını duyurdu. Karara göre, tek seferde 10 bin TL'ye kadar işlem yapılabilecek

MERKEZ BANKASI’NDAN YENİ FAST KARARI

Merkez Bankası`ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sisteminin, alışveriş işlemlerinde nakite ek olarak tamamlayıcı bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. FAST’a entegrasyonu tamamlanan `TR Karekod` kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde tek seferde 10.000 TL’ye kadar işlem yapılabilecektir" denildi. Bunun yanı sıra Merkez Bankası, FAST sisteminde normal işlemlerde de limitin yükseltildiğini açıkladı.

Merkez Bankası ödeme sistemlerinde yeni kararla ilgili şu açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ülkemiz ödemeler altyapısının yenilikçi iş yapış yöntemlerini destekleyecek çalışmalar kapsamında 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin kendi ulusal karekod standartlarını "TR Karekod" olarak isimlendirerek oluşturmuş ve 8 Ocak 2021 tarihinde yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST'ı devreye almıştır.

Ödemeler ekosisteminde liralaşma odaklı her türlü teknolojik yeniliklerin çok hızlı bir şekilde uyarlanmasına yönelik stratejik teknolojilerdeki tüm gelişmeler yakından takip edilmektedir. Orta ve uzun dönem amacı lira ile ödemelerin en pratik ve kolay, en ucuz ve en kapsayıcı ödeme aracı olmasını sağlamak ve sürdürmek olan TCMB'nin 15 Eylül 2021 tarihinde ilan ettiği "Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu" da bu yönde sürmekte olan bir diğer çalışmadır.

FAST Sisteminin, alışveriş işlemlerinde nakit ödeme yöntemine tamamlayıcı bir alternatif ödeme yöntemi olarak kullanılabilmesine yönelik çalışmalar TCMB ve Bankalararası Kart Merkezi tarafından sürdürülmektedir. "TR Karekod" kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde tek seferde 10.000 TL'ye kadar işlem yapılabilecektir. TR Karekod'un yaygınlaşarak hayatımıza girmesi ile birlikte vatandaşlarımız alışverişlerde iş yeri tarafından oluşturulan ödeme karekodunu mobil uygulamaları ile okutarak FAST sistemi altyapısı ile anlık ödeme gerçekleştirebileceklerdir.

7/24 anlık para transferine olanak sağlayan FAST Sistemi aracılığıyla günlük ortalama 3,5 milyon adet ödeme gerçekleştirilmekte olup, transferler müşteri hesapları arasında bir saniyeden daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Ezberlenmesi ve kullanılması zor olan IBAN numaraları yerine, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi ile kolay ve hızlı bir şekilde FAST ödemesi yapılabilmesine olanak sağlayan Kolay Adresleme Sistemine kayıt olan kullanıcı sayısı 15,5 milyona ulaşmıştır.

FAST Sistemine gösterilen yoğun ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak para transferlerinde 2.000 TL olan FAST işlem tutar limiti de 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5.000 TL'ye yükseltilecektir.

Bu gelişmelerin, dijitalleşme hedeflerimiz doğrultusunda ülke ekonomimize çok önemli katkılarda bulunacağı değerlendirilmektedir.”

 
OTOYOL GEÇİŞLERİNDE OGS KALDIRILDI
 
CORENDON’UN DANİMARKA PAZAR SORUMLUSU OLDU?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
OTOYOL GEÇİŞLERİNDE OGS KALDIRILDI
Son dakika! Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçişlerinde ...
İSTANBUL İÇİN KORKUTAN UYARI: DEPREM KAPIDA
İstanbul'da beklenen depremle ilgili yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi ...
BAKAN BİLGİN'DEN 3600 MÜJDESİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin memurların merakla beklediği ...
 
TÜRK VATANDAŞLARINA ÇOK ÖNEMLİ UKRAYNA ÇAĞRISI
Dünyanın kilitlendiği Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimle ilgili son ...
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN KDV MÜJDESİ
Son Dakika gelişmesi! Gıda fiyatlarında büyük KDV indirimi! KDV oranı ...
İSTANBUL HAVALİMANI'NDA ALTIN VE TAKI OPERASYONU
İstanbul Havalimanı emniyet birimlerinin yaptıkları operasyonda, Arnavutluk ...
 
PİLOTAJ ÖĞRENCİSİNİ ÖLDÜRMÜŞTÜ
İstanbul Zeytinburnu’nda meydana gelen trafik kazasında pilotaj öğrencisi ...
BİR ZAM DA BENZİNE GELDİ
Önceki gece yarısı motorine 80 kuruş zam yapılmasından sonra dün gece de benzine 71 kuruş zam geldi
MOTORİNE BÜYÜK ZAM!
Motorinin litre fiyatı dün gece yarısından itibaren 80 kuruş zamlandı. ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası