pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
SABİHA GÖKÇEN'DE TAKSİ TERÖRÜ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
MEHMETÇİK’TEN MİLLİ TAKIMA MESAJ
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
1 Haziran 2024 Cumartesi - 14:00

HAVALİMANLARINDA YENİ UYGULAMA GELİYOR

AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu yeni kanun teklifine göre, havalimanlarında elle arama şartı getiriliyor. Elle aramayı kabul etmeyen yolcu uçağa alınmayacak! Teklif neler getirecek? İşte teklifin detayları…

HAVALİMANLARINDA YENİ UYGULAMA GELİYOR

TBMM BAŞKANLIĞI’NA SUNULDU

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda yolcunun kendisinin ve eşyasının elle aranacağını söyledi.

AK Parti, üzerini elle aratmayan yolcuların uçağa alınmaması ve uçakta taşkınlık çıkaranlara para cezası verilmesini öngören ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler teklifle, ulaştırma, denizcilik, haberleşme, uzay ve bilgi teknolojileri alanlarında dengeli, erişilebilir, ekonomik ve güvenli hizmet anlayışıyla, toplumun hayat kalitesinin yükseltilmesini ve ülke kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Havalimanlarındaki güvenlik alanına ilişkin düzenlemelerle ilgili Güler, tüm yolcuların, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesiyle sınırlı olmak üzere, havaalanlarına ve hava araçlarına geçerken yanlarındaki eşyaları ile teknik cihazlarla ve gerektiğinde de el ile kontrol edilebileceğini ve aranabileceğini belirtti.

Teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda yolcunun kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyeceğini anlatan Güler, bu durumda Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümlerinin saklı olacağını belirtti.

Teklifte yer alan düzenlemelerde ilk olarak havalimanı girişinde tüm yolcular cihazla aranacak. Cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Ancak kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcu uçağa kabul edilmeyecek. Havacılık güvenliği ile sınırlı olmak üzere özel güvenlik personeli genel kolluk nezaretinde eşya, bagaj ve kargolarda arama yapabilecek.

Üst ceza limiti 500 bine kadar çıkarılacak

Uçuş sırasında tehlikeli ve zorunlu durumlar dışında insan hayatını riske atacak eylemlerin cezası artıyor. Bu çerçevede, uçakta izinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak, keyfi paraşütle atlamak gibi eylemlerin üst ceza limiti 500 bin liraya kadar çıkarılacak. Kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler, Bakanlıkça belirlenen şartları sağlayamamaları veya verilen süre içerisinde şartları yerine getirememeleri durumunda ilgili sahada hizmet veremeyecek. Aykırı hareket edenlere Bakanlık veya liman başkanlığı tarafından 2 milyon liraya kadar para cezası uygulanacak.

 
TAV ALMATI’DA YENİ TERMİNALİ AÇTI
 
TÜRK HAVA KUVVETLERİ 113 YAŞINDA!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV ALMATI’DA YENİ TERMİNALİ AÇTI
TAV Havalimanları’nın 200 milyon dolarlık yatırımla tamamladığı yeni dış ...
KARGO UÇAĞI SABİHA GÖKÇEN’E ACİL İNDİ
Lüksemburglu Cargolux'un Lüksemburg – Dammam(Suudi Arabistan) seferini ...
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda (İSG), Malezya Havalimanları ...
 
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NDA FLAŞ GELİŞME!
Sabiha Gökçen Havalimanı, Malezya Havalimanları ile IC Holding arasındaki ...
ÇELEBİ HAVACILIK ENDONEZYA’YA GENİŞLİYOR
Çelebi Havacılık, küresel operasyonlarını Endonezya'ya genişletiyor. Yer ...
THY-TOGG İŞ BİRLİĞİ MİL KAZANDIRACAK
T10X Kullanıcıları Miles&Smiles’tan Statü Mili Kazanıyor
 
NİJERYA SEFERLERİNE YENİDEN BAŞLIYOR
Dünyanın en büyük havayollarından biri olan Emirates, 1 Ekim 2024'ten ...
BİLAL EKŞİ’YE İKİ YENİ GÖREV
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu görevinin yanı sıra iki ...
TGS YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU
THY Genel Müdür (Operasyon) Yardımcısı olan Mehmet Akif Konar, bundan ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası