DHMİ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, kurumun 87’nci yaşı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Keskin’in mesajı şöyle:
Kıymetli Mesai Arkadaşlarım,
Hayata geçirdiğimiz dev projeler, ülkemize kazandırdığımız modern havalimanlarıyla Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türk havacılığının parlayan yıldızı olmanın ötesinde tüm dünyada adından söz ettiren güçlü bir marka haline gelmiştir.
DHMİ'nin 87 yıllık köklü tarihinde elde ettiği başarılar her şeyden önce uluslararası standartlarda, kaliteli, güvenli, konforlu, insana ve çevreye duyarlı hizmet anlayışının ürünüdür. Özellikle son 18 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın eşsiz vizyonu, Bakanlığımızın destek ve teşvikleriyle Türk havacılığı çağ atlamıştır.
Kuruluşumuz bu yeni döneme hızlıca uyum sağlamış, yurdumuzun dört bir yanı havalimanlarıyla donatılmış, vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu havayolu seyahatinin rahatlığıyla tanışmıştır. Bahsedilen bu süre zarfında aktif havalimanı sayısı yüzde 115, havalimanları terminal kapasitesi yüzde 540, uçuş yolları uzunluğu yüzde 78 artış göstermiştir. Ayrıca söz konusu dönemde yine toplam yolcu trafiğimizde yüzde 518, toplam uçak trafiğimizde yüzde 282, hava seyrüsefer yardımcı cihazlarımızın sayısında ise yüzde 89 artış olmuştur.
Hayallerimizin gerçeğe dönüştüğü, inşa sürecinde görev almaktan her zaman gurur duyduğum Zafer Anıtımız İstanbul Havalimanı, kuruluşumuzun eriştiği eşsiz hizmet zirvesinin şaheseri olarak dünya havacılık tarihindeki saygın yerini almıştır.
En büyük hazinemiz ve şerefli mirasımız olarak kabul ettiğimiz geçmişteki başarılardan güç alarak, yeni ve daha büyük hedeflere kararlı ve emin adımlarla yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Yaklaşık 1 Milyon km2’lik Türk Hava Sahasını ve ülkemizi ağ gibi saran, her türlü ileri teknoloji ile donatılmış havalimanlarını dünyanın gıpta ettiği üstün bir başarıyla yönetiyoruz. Bu faaliyetleri uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden taviz vermeden yürüten kuruluşumuz, “Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Havacılık” ilkesi doğrultusundaki çevreye duyarlı projeleriyle de ön plana çıkıyor.
Yenilenebilir enerji kaynaklarının havalimanlarımıza entegrasyonları kesintisiz bir şekilde devam ederken 45 havalimanımızın Yeşil Kuruluş, 6 havalimanımızın ise Yeşil Havalimanı belgesi bulunuyor. İklim değişikliğinin önüne geçmek için bu yıl başlatılan “Karbonsuz Havalimanı Projesi”, “Follow Me aracı olarak yerli otomobilimizin kullanılacak olması” ve havalimanlarımıza bu yıl dikilen 100.00’den fazla ağaçla DHMİ geleceğe nefes oluyor!
“İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” şiarıyla yolcu dostu projelerimize kararlılıkla devam ediyoruz. Yolcuların uçağa kolaylıkla erişimleri göz önünde bulundurularak anons kirliliğinin azaltılması amacıyla gerekli görülen acil anonslar dışında duyurularımız Uçuş Bilgi Ekranları üzerinden görsel olarak yapılıyor. Türkiye’deki tüm havalimanlarımızda hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara ilaveten; bebekli, hamile ve daha hızlı erişim gereksinimi bulunan hasta yolculara uçuş önceliği sağlıyoruz.
Erişilebilirlik Belgesi alan havalimanı sayımızın 22’ye yükselmesi ve diğer havalimanlarımızda proje kapsamındaki çalışmaların birçoğunun tamamlanmasıyla birlikte havayolu ulaşımındaki engelleri birlikte aşmak için çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor.
Türkiye’nin dünya havacılığının çok önemli bir merkezi haline gelmesi için yoğun çaba sarf eden kuruluşumuz, göz kamaştırıcı başarılarını yerli ve millî faaliyetlere ev sahipliği ederek taçlandırıyor. 2019 yılında Etnospor Kültür Festivalinde (Etnofest) 170 ülkeden 960 sporcu ve yüzbinlerce misafirimize; Teknofest’te ise 122 ülkeden 17.373 takıma, yediden yetmişe 1.720.000 misafirimize ev sahipliği yaptık. Yerli ve milli AR-GE projelerimizin tanıtıldığı festivalde standımız, Çok Amaçlı Radar Ekranı, Elektronik Uçuş Stribi, Uçuş Bilgi Sistemi, FOD Radarı, Kuş Radarı ve Milli Gözetim Radarı projelerimizle ilginin odağındaydı. Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’e 2020 yılında da Gaziantep Havalimanımızda ev sahipliği yapmak için sabırsızlanıyoruz.
Havacılıkta istatiksel verilerle belgelenen başarılarımızı ise eğitim faaliyetlerimizle pekiştirdik. 2017 yılında yeni eğitim vizyonu ile yapılanan DHMİ Havacılık Akademisi, sektöründe ihtiyaç duyulan meslekler ve kurum içi eğitim faaliyetleri için eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Mayıs 2020 itibari ile kuruluşumuz personeli ve havacılık sektöründeki diğer paydaşlar ile birlikte toplam 106.191 kişiye eğitim verildi. Verilen eğitimlerden bugüne kadar 6.034.985 TL gelir elde edildi. Ayrıca daha önce dışarıdan temin edilen eğitim hizmetleri, oluşturulan eğitim programları ve yetkilendirilmiş eğitmenlerimizle verilerek büyük ölçüde tasarruf sağlandı.
Uluslararası boyutta başarılarımızın arka arkaya geldiği, havacılık otoriteleri tarafından en yoğun olarak ödüllendirildiğimiz dönemde havacılığımızı önemli ölçüde etkileyen Covid-19 Pandemisine karşı gösterdiğimiz hızlı reaksiyon ve havalimanlarımızda aldığımız önlemlerle devletimizin ve milletimizin virüse karşı kararlı mücadelesine katkıda bulunuyoruz. Covid-19 Free Airports projesi ile havalimanlarımızın fiziki koşullarını da sosyal mesafeye göre düzenliyoruz. Havacılığın baharının yaklaştığı bu günlerde çalışmalarımıza kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz.
Yeni Normal Düzene geçmeye hazırlanan ülkemizde havalimanlarımızdaki inşaat, tamirat ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz.
Bu kapsamda; Tokat Havalimanı ile Çukurova Havalimanı alt yapı inşaat çalışmaları devam ediyor. Gaziantep Havalimanı Terminal Binası ve Apron Yapımı, Sabiha Gökçen Havalimanı II. Pist ve Mütemmimleri I. Etap ve Sabiha Gökçen Havalimanı II. Pist ve Mütemmimleri II. Etap işleri hızla ilerliyor. Milas-Bodrum Havalimanı Pat Sahaları Onarım İkmal İşi, Esenboğa Havalimanı Pat Sahaları Yapım, Onarım ve Tevsii işi, Diyarbakır Havalimanı Paralel Taksiyolunun Emergency Piste Dönüştürülmesi işi, Erzurum Havalimanı Pist Tadilatı, Adıyaman Havalimanı Glide Path Altyapısı, Çevre Güvenlik Yolu işi, Gaziantep Havalimanı Paralel Taksiyolu Tadilatı işi, Trabzon Havalimanı Pist tadilatı devam eden işler arasında yer alıyor.
DHMİ ve TÜBİTAK-BİLGEM işbirliğiyle %100 yerli ve milli imkanlarla üretilen Gaziantep Havalimanındaki Türkiye'nin ilk sivil havacılık amaçlı havaalanı yaklaşım radar sistemi, uçak yangınları konusunda uluslararası düzeyde eğitimler verebileceğimiz Kahramanmaraş Havalimanı ARFF Yangın Söndürme Simülatör Tesisi ve İnovasyon Havalimanı olarak ilan ettiğimiz Bursa Yenişehir Havalimanı ile birlikte havalimanlarımız gelişmeye devam ediyor.
DHMİ olarak elde ettiğimiz uluslararası başarıları asla yeterli görmüyor; daha büyük işlere imza atmak, daha büyük projeler gerçekleştirmek, ay yıldızlı bayrağımızın dünya havacılığının devleri arasındaki yerini güçlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz.
Bu düşüncelerle, kıymetli mesai arkadaşlarımın ve ortak bir geçmişe sahip olduğumuz Türk Hava Yolları A.O. çalışanlarının 87. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Ömürlerini, gençliklerini seve seve kurumlarının başarısına fedakârca vakfeden muhterem emeklilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor, ebedi âleme göç eden kıymetli mensuplarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum.
Geleceğe yürüyüşümüzdeki tükenmez enerjimiz; mesai arkadaşlarımızın alın teri, emeği, liyakati, kurumsal sadakati ve başarı azmi olacaktır.
Başarı, eser ve hizmet dolu nice yıllara…
Hüseyin KESKİN
DHMİ Genel Müdürü ve
Yönetim Kurulu Başkanı”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |