pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
UÇAKTAN YANARDAĞ MANZARASI
UÇAKTAN YANARDAĞ MANZARASI
BULGARİSTAN VE ROMANYA SCHENGEN’DE
BULGARİSTAN VE ROMANYA SCHENGEN’DE
THY’YE BİR FİNANSMAN ÖDÜLÜ DAHA
THY’YE BİR FİNANSMAN ÖDÜLÜ DAHA
THY HİZMET İHRACATINDA LİDER
THY HİZMET İHRACATINDA LİDER
17 Ekim 2022 Pazartesi - 14:26

THY İLK A350-900’İN AĞIR BAKIMINI TAMAMLADI

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, THY'nin Airbus'tan 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplam 30 adet sipariş verdiği ve 2020 yılında filosuna katmaya etmeye başladığı Airbus A350-900 tipi uçaklardan ilkinin üs (ağır) bakımını başarıyla tamamladı

THY İLK A350-900’İN AĞIR BAKIMINI TAMAMLADI

BOLAT: BU UÇAKLARIN ORTA VADEDE SAYILARI 36'YA ÇIKACAK

THY Teknik AŞ'nin İstanbul Havalimanı'ndaki hangarında ilk Airbus A350-900 tipi uçağın bakımının tamamlanması ve uçağın hangardan çıkışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törende konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY Teknik AŞ'nin yeni bir başarısını kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi. Bolat, "Şu anda 11 adet A350 uçağımız uçmakta. Bunlar genellikle uzun mesafeli uçuşlarda, sahip oldukları motor teknolojisi ve gövde teknolojisi ile beraber ortaklığımızın 787'lerle beraber en efektif uçakları. Bu uçakların orta vadede sayıları 36'ya çıkacak. Daha fazla da almak için Airbus ile görüşmeler yapıyoruz." dedi.

Teknik AŞ'nin THY dışında farklı firmalara da hizmet verdiğini dile getiren Bolat, THY Teknik AŞ'nin hangar kapasitesinin 2006 yılından bugüne 3.5 kat arttığını, kapasiteyi daha da artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

"2005 YILINDA 83 UÇAĞIMIZ VARDI"

THY'nin kısa dönemde konsolide karlarının yarısına yakınını iştirak şirketlerinden elde etme yolunda hedeflerinin olduğunu anlatan Bolat, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Bu büyük bir hedef. Burada en önemli oyunculardan birisi Teknik AŞ. Bu açıdan biz Teknik AŞ ve çalışanlarına gerekli yatırımları ve ihtimamı göstereceğiz ve göstermeye başladık. 2003 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesi ile getirdiği yönetici kadroların bugüne kadar ne yaptığını görmek açısından bu önemli. 2005 yılında 83 uçağımız vardı. Bu 83 uçağın 12'si geniş gövdeydi. 2003 yılında 60'a yakın uçağımız vardı. O zamanlar 7 tane A340-300 uçağımız vardı, 5 tane A310 uçağımız vardı. Bugün ise 129 tane geniş gövde uçağımız var. Demek ki 10 kat büyümüş geniş gövde sadece.

THY'NİN STRATEJİK HEDEFİ O ZAMAN IBERIA'NIN SEVİYESİNE ULAŞMAKTI

O zamanlar Avrupa Hava Yolları Birliğinde 30 tane hava yolu şirketi vardı. Iberia 9. sıradaydı ve Türk Hava Yolları daha düşük sıradaydı. THY'nin stratejik hedefi o zaman Iberia'nın seviyesine ulaşmaktı. Bugün Iberia 128 uçakla Avrupa'da bir hava yolu. Avrupa'daki diğer 30 şirketten çoğu kapandı. 2003 yılındaki ilerleme ile devam etseydik, bugün bizim elimizde sadece 20 tane geniş gövde uçak olurdu. O zamanlar Boeing 787'ler, 777'ler filoya girmezdi. Geçmişe bakıp geleceğimizi ona göre planlamamız lazım. 7 tane A340'ın üstüne birkaç tane A340 koyalım diye 3 yıl Air Jamaica'nın peşinden koştum. 2020 yılından bugüne 11 tane A350'yı, 15 tane de Boeing 787'yi filomuza katmışız. Bu başarı hepimizin."

"İSTANBUL'DAKİ HER 200 KİŞİDEN BİRİ TÜRK HAVA YOLLARI ÇALIŞANI"

Bolat, THY'nin bugüne kadar karşılaştığı zorluklardan her zaman güçlenerek çıktığına işaret ederek, "89 yıllık bir başarı hikayesinden bahsediyoruz. Özellikle bu başarı hikayesinin benim de içinde olduğum son 17 yılından bahsediyoruz. Bu yıl Türkiye'ye 14 milyar dolar döviz getirmişiz. 75 bin çalışana iş sağlıyoruz. İstanbul'a baktığımızda şu anlama geliyor, İstanbul'daki her 200 kişiden biri Türk Hava Yolları çalışanı. Ya iştirak şirketinde ya taşeron firmasında çalışıyor." dedi.

"1 MİLYON AMERİKALIYI TÜRKİYE'YE TURİST OLARAK GETİRMİŞİZ BU YIL"

THY'nin önümüzdeki yıl 90'ıncı yılını kutlayacağını hatırlatan Bolat, buna çok önem verdiklerini dile getirdi. Bolat, 90. yıllarına daha da güçlenerek daha büyüyerek gireceklerine dikkati çekerek, "400'üncü uçağımız gelecek. 2023 yılında da 1 milyarıncı yolcumuzu taşıyacağız. 1 milyon Amerikalıyı Türkiye'ye turist olarak getirmişiz bu yıl. ABD'den buraya başka havayolu gelmiyor. Her zaman buna uğraşıyoruz. Yabancı havayolları gelsin, Türkiye'ye katkı sağlayacak, networkumuza katkı sağlayacak havayolları gelsin. Ucuz havayollarının, vur-kaç yaparak gelip bir ülkenin ekonomisini, havacılığını bozup gitmesi çok hoşumuza gitmiyor. O bakımdan gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Türk havacılığının daha ileri gitmesi için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

17 ÜLKEDEN 28 FARKLI FİRMAYA ÜS BAKIMI YAPILIYOR

THY Teknik AŞ Genel Müdürü Mikail Akbulut ise hizmet portföyleri için önemli bir kilometre taşı olan ilk Airbus A350-900'ün üs bakımını tamamlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul Havalimanı'ndaki hangarlarının 2 yıl önce faaliyete geçtiğini hatırlatan Akbulut, şöyle konuştu:

"2021 yılının başında pandeminin de biraz etkisiyle stratejik bir karar alarak içinde bulunduğumuz bu hangarı Airbus uçaklarının üs bakımlarını yapmak üzere planlamaya başladık. An itibarıyla THY'nin filosunda olup da üs bakımını yapmadığımız uçağı kalmadı. Yan taraftaki D hangarında da dar gövdeli uçakların bakımlarını yapmaya devam edeceğiz. Bu sene içinde 17 farklı ülkeden 28 farklı firmaya üs bakım hizmeti vermiş olduk. 2019. yılı pandemi öncesinde THY Teknik AŞ, hem uçak bakımı hem de elde edilen gelir bakımından en üst seviye yıldı. 2019 verilerini 2022 yılının haziran ayında itibaren geçmiş durumdayız."

 
'ŞİMŞEK' SÜPERSONİK UÇAĞA DÖNÜŞECEK
 
SALDIRGAN YOLCU THY UÇAĞINI KARIŞTIRDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIR ASTANA DOKUZUNCU A321LR UÇAĞINI ALDI
Air Astana'nın dokuzuncu Airbus A321LR’ı, 15 Ekim 2022'de Hamburg'dan ...
KERKÜK HAVALİMANI HİZMETE AÇILDI
Irak’ta Uluslararası Kerkük Havalimanı’nın açılışı gerçekleşti. Uzun bir ...
BARİYERLERE OK GİBİ SAPLANDI!
İstanbul Havalimanı yolunda içerisinde kabin memurlarının bulunduğu bir ...
 
2041’E KADAR HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN İHTİYACI
Ticari uçak hizmetleri pazarı 2041 yılına kadar değerini ikiye katlayacak. ...
THY KAPTAN PİLOTU HEDEF BÜYÜTTÜ
Türk Hava Yolları’nın kaptan pilotlarından Bahadır Tama, dünyanın en zor ...
THY'DEN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İNDİRİM
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) arasında ...
 
HAVAİST’TEN İKİ YENİ HİZMET: HAVALINES VE HAVALINES VIP
İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı ile şehir içi arasında ...
DHMİ'YE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından yürütülen inceleme sürecini ...
SKYTEAM ÜYELERİ VE ACENTELERİ BULUŞTU
2022 yılının Skyteam Geleneksel Acenta Gecesi düzenlendi. İstanbul Grand ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL AIRSHOW VE TEKNOFEST
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası