Dünyanın gözü, Türkiye'nin yerli ve milli teknolojileriyle havacılık ve uzay sanayi alanında attığı adımlarda... Hayata geçirilen projeler büyük yankı uyandırıyor. Böylelikle dünyanın en büyük 100 havacılık şirketi arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, dünyada bir 'marka' olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Türk mühendislerin hummalı çalışmaları sonucu başarıyla otaya çıkan projeler adeta göğüs kabartıyor.
Havacılık ve uzay sanayiinden müjde
Bu kapsamda Türkiye'nin hava filosunu güçlendiren projelerden ihracat atağı da gelmeye devam ediyor. Yapılan projelere ilişkin fabrikada kaydedilen videoları sosyal medyada paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, yeni bir müjdeyi daha duyurdu.
Yeni hedef Yolcu Uçağı
Dev projelerin başında gelen Milli Muharip Uçak'ın ardından yeni hedef yolcu uçağı oldu. Kotil'in StoryBox'a konuk olarak heyecanla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 5 yıl içerisinde kendi yolcu uçağını da üreteceğini belirtti.
Uçağın parçalarını tanıtan Kotil, "Bir gün gidecekler de kendi yerli uçağımızı yapacaklar. 5 yıl sonra başlıyoruz. KAAN'I teslim etmemiz lazım. Çok büyütmek istiyoruz. Bu işten yarım milyar dolar alıyorduk ya, hedefimiz 2 milyar dolar almak." ifadelerini kullandı.
"10 numara bir uçak"
Kotil, şöyle konuştu:
“Biz F-16'lar yaptık, F-35 orta gövde yaptık, HÜRKUŞ yaptık, GÖKBEY yaptık, teknisyenler 10 numara iş çıkardılar. Dolayısıyla bu 10 numara bir uçak. Türkler kendilerine güvensinler. Onun için bunun buraya gelmesi moraldir bize. KAAN, F-35'ten daha iyi bir uçak. Bin 500 mühendis geldi şu anda her gün artıyorlar. Teknisyen sayımız 10 numara kalitesinde. Aşağı yukarı 3 bin teknisyen de bu işte çalışacak. İki tane uçak aynı anda yapılacak. 1-2-3 çıkacak ortaya. Sonra 4-5 çıkacak. 14 tane böyle prototip yapacağız. Yalnızca test uçağı olarak uçurmak için, test etmek için. Dev bir operasyon yapıyoruz aslında.”
Devrim yapacak
Helikopter çalışmaları için de bilgiler veren Temel Kotil, sözlerine şöyle devam etti:
“11 tonluk helikopter. Tonun ne önemi var? Üzerine daha fazla patlayıcı koyuyorum. 1500 kilo patlayıcı taşıyor. Ağır abi olduğu için de üzerine elektronik savaş sistemleri, sensörler daha çok koyma yeteneğim var. Topu 30 milimetre, öbürü 20'ydi. 30 milimetrelik bir top mermisi zırhı delebiliyor. Bu helikopter 20 kilometreden angaje oluyor, uzaktan oluyor. Uzak olunca vurulma tehlikesi daha az oluyor. Dolayısıyla devrim yapacak bu.”
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |