pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
HAVADA MİLLİ MAÇ KEYFİ
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
ASTRONOTLAR UZAYDA MAHSUR MU KALDI?
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
İSRAİL UÇAĞI MUAMMASI
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
ANTALYA HAVALİMANI REKOR KIRDI
12 Aralık 2022 Pazartesi - 13:28

TAV TECHNOLOGIES ORTA ASYA’DA BÜYÜYOR

TAV Technologies, Orta Asya’da Almatı ve Semerkant havalimanlarının ardından Kazakistan’ın Aktöbe Havalimanı’nda da hizmet vermeye başladı. Şirket tarafından geliştirilen ve havalimanı kaynaklarının verimli kullanımını en üst düzeye çıkaran “Common Use Passenger Processing System (CUPPS)” Aktöbe Havalimanı’nda kullanılacak.

TAV TECHNOLOGIES ORTA  ASYA’DA BÜYÜYOR

TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Technologies tarafından geliştirilen IATA sertifikalı “Common Use Passenger Processing System (CUPPS)” çözümü Batı Kazakistan’ın giriş kapısı Aktöbe Havalimanı’nda kullanılacak. Farklı havalimanı, havayolu ve yer hizmetleri teknik sistemlerinin ortak bir platformdan kullanımına olanak sağlayan CUPPS’den birbirinden farklı iş istasyonlarında faydalanılıyor. Sistemle, aynı zamanda, check-in ve uçağa biniş gibi yolcu işlemleri de sektör standardı teknolojilerle otomatize ediliyor.

TAV Technologies Genel Müdürü M. Kerem Öztürk, "Teknoloji uzmanlığımızı dünyanın dört bir yanındaki havalimanlarında geniş kitlelerle buluşturduğumuz için heyecanlıyız. İnovasyona olan tutkumuz bizi, dijitalleşmeye odaklanmaya, yeni müşterilere çözümler sunmaya ve yolcu memnuniyetini iyileştirmeye teşvik ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bu ortaklıkla Aktöbe Havalimanı’nda geliştirdiğimiz son teknoloji çözümlerini sunmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Aktöbe Uluslararası Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Dastan Maliyev, "CUPPS, tüm yolcu işlem noktalarında kritik yolcu akış verilerini gösteren son derece özelleştirilebilir bir çözüm. Sistem, yolculara daha iyi hizmet sunmak ve operasyonel kaliteyi yükseltmek için dijital altyapımızı güçlendirdi."dedi.

Asya ile Avrupa arasında önemli bağlantı noktalarından biri olan Aktöbe Uluslararası Havalimanı, büyük ölçekli petrol, gaz, madencilik gibi projelerle ülkenin batısındaki sanayi bölgesine hizmet veriyor. Tek hissedarı Aktöbe bölgesi Maliye Departmanı olan havalimanından halihazırda 15 destinasyona (Nur – Sultan, Almatı, Aktau, Atyrau, Türkistan, Uralsk, Tiflis, İstanbul, Antalya, Şarm El-Şeyh, Moskova, Kazan, Bakü, Phuket, Dubai) direkt uçuş bulunuyor.

CUPPS hakkında

TAV Technologies tarafından geliştirilen biyometrik entegrasyon özellikleriyle donatılmış IATA sertifikalı CUPPS sistemi, havalimanlarında havayolu fark etmeksizin check-in kontuarları ve teknik sistemlerin ortak kullanılmasına olanak sağlıyor. Sistem, hem personel hem de yolcular için verimlilik ve kullanım kolaylığı sunuyor.

Sistemle birlikte havalimanları, havayolları ve yer hizmetleri operatörleri yolcu uygulamalarına aynı platform üzerinden güvenli ve hızlı bir şekilde erişebiliyor. Platform, operatörlerin gerçek zamanlı durumu izlemesine ve tüm iş istasyonlarını tek bir konumdan yönetmesine olanak sağlıyor. Sistem sayesinde maliyetli donanım ekipmanları ve BT bakımına olan ihtiyacı azaltarak önemli operasyonel tasarruflar ediliyor, havalimanı tesisleri optimize ediliyor. Havayollarının günlük operasyonel görevlerini de kolaylaştıran CUPPS, modern web tabanlı bir arayüz sunuyor. Sistem aynı zamanda enerji tüketimini düşürerek havalimanının çevresel ayak izini azaltmaya da yardımcı oluyor.

 
EYT İÇİN GÖZLER BEŞTEPE’DE
 
THY KATOVİÇE’YE UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SEFA İNAN HAYATINI KAYBETTİ
Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) Onursal Başkanı ve Airlinehaber.com ...
KUVEYT’İN İLK KADIN KAPTAN PİLOTU TÜRK
Sayıları gün geçtikçe artan kadın pilotlarımız, Türk hava yolu şirketlerinde ...
GENÇLERİN EN ÇOK ÇALIŞMAK İSTEDİKLERİ YER THY
Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ...
 
ANADOLUJET 60’NCI UÇAĞI FİLOSUNA KATTI
Türk Hava Yolları'nın alt markası AnadoluJet, filosuna dahil ettiği 60’ncı ...
İŞLER AÇILDI A380 FİLOSUNU GÖRÜCÜYE ÇIKARDI
Birleşik Arap Emirlikleri'nin bayrak taşıyıcı ve ikinci büyük havayolu ...
LONDRA GATWICK’E A380’LE 3 SEFER
Emirates, Londra Gatwick’e düzenlediği günlük Airbus A380 sefer sayısını üçe çıkardı
 
BOEING 747 YOLUN SONUNA GELDİ
Uzun süre ‘Dünyanın en büyük uçağı’ ünvanını elinde bulunduran ABD’li ...
AVRUPA’NIN EN İYİ TASARIMI THY’DE
Türk Hava Yolları (THY), Avrupa’nın “En İyi Tasarıma Sahip Havayolu” Ödülüne layık görüldü
0 ÜLKE HAVALİMANLARINDA NOEL KRİZİ
İngiltere'de havalimanlarında görev yapan sınır güvenlik personeli, Noel ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası