Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ICAO işbirliği ile düzenlediği Emniyet Yönetimi Kapasite Geliştirme Çalıştayı, 8-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında İstanbul’da Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde düzenlendi.
Açılışı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan tarafından gerçekleştirilen Çalıştayda, emniyet yönetiminin planlanması, veri toplama ve işleme süreçleri, emniyet riski değerlendirmesi ve azaltılması gibi konular masaya yatırıldı.
Türkiye Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı, Dünya Gıda Programı (WFP), Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen katılımcıların yanı sıra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personelinin katıldığı çalıştay, ICAO Emniyet Yönetimi Program Koordinatörü Elizabeth Gnehm ve Türk Sivil Havacılık Akademisi Müdürü Erdal Yeşilbaş tarafından yürütülen 12 ayrı oturumda gerçekleştirildi. Bir hafta boyunca devam eden çalıştayda, Emniyet Yönetimi Kapasite Planlama, Emniyet Yönetimi Arayüzleri, Devlet Emniyet Programı (SSP) Uygulama Planlaması, Emniyet Veri Toplama ve İşleme Sistemleri, Tehlike Tanımlama, Emniyet Risk Değerlendirmesi ve Azaltma, Emniyet Performans Yönetimi, Emniyet Riskine Dayalı Gözetim, Emniyet Teşviki ve Değişim Yönetimi konuları ele alındı.
Toplantının kapanış oturumuna katılan Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici yaptığı konuşmada, ülkemizin 3 saatte 41 ülkeyi, 4 saatte 53 ülkeyi ve 5 saat içinde 66 ülkeyi hava yoluyla bağlayabilmesi için son derece stratejik bir öneme sahip olduğunu ve bu çerçevede Türkiye’nin Atatürk Havalimanı'nın yerini almak üzere İstanbul Havaalanı adında yeni bir havaalanı inşa ederek kıtalar arasındaki köprü rolünü daha da güçlendirdiğini vurguladı.
Gelecek projeksiyonlarına göre, havacılık faaliyetlerinin önümüzdeki 15 yıl içinde küresel olarak iki katına çıkacağını ve bu büyümeyi emniyetli ve verimli bir şekilde yapabilmek için uyum ve işbirliğinin önemine dikkat çeken Kesici, emniyet yönetimi yaklaşımının havacılığın geleceği için temel öneme sahip olduğunu kaydetti. Türk Sivil Havacılığının güvenilirliğini ve sürdürülebilir kalkınmasını sağlama hedefi çerçevesinde SHGM olarak özellikle emniyet yönetimi ve havacılık personelinin eğitimlerini odak noktası kabul ettiklerini belirten Genel Müdür Vekili Bahri Kesici, Türk Sivil Havacılık Akademisi’nde her iki amaca birlikte hizmet eden bu çalıştayı düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu çalıştayın ICAO ile Türkiye arasındaki uzun vadeli işbirliğine katkı sağlayacağını belirterek ICAO temsilcilerine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Çalıştayın’ın sonunda katılımcılara Emniyet Yönetimi Kapasite Geliştirme Çalıştayı’na katılım sertifikası verilirken, ICAO Temsilcileri’ne de birer teşekkür plaketi verildi.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |