pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
UÇAKTAN YANARDAĞ MANZARASI
UÇAKTAN YANARDAĞ MANZARASI
BULGARİSTAN VE ROMANYA SCHENGEN’DE
BULGARİSTAN VE ROMANYA SCHENGEN’DE
THY’YE BİR FİNANSMAN ÖDÜLÜ DAHA
THY’YE BİR FİNANSMAN ÖDÜLÜ DAHA
THY HİZMET İHRACATINDA LİDER
THY HİZMET İHRACATINDA LİDER
18 Ocak 2020 Cumartesi - 10:08

SABİHA GÖKÇEN'DE MODERN UYKU KABİNLERİ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda hizmet vermeye başlayan modern uyku kabinleri vatandaşlardan ilgi görüyor

SABİHA GÖKÇEN DE MODERN UYKU KABİNLERİ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda modern uyku kabinleri bir hafta önce hizmet vermeye başladı. Havalimanında uçuşlarını bekleyen yolcuların konforu için tasarlanan alanda kadın ve erkek bölümleri ayrı 10 kadın, 18 erkek ve bir de aile kabini bulunuyor. Yolcuların yastık, battaniye, sınırsız internet ve sınırsız çay-kahve gibi ihtiyaçları da dahil saatlik 7 euro+kdv ücretiyle kiraladığı alanlara ise QR kodlarla giriş yapılıyor. Yolcuların valizlerini koyabilecekleri kendilerine özel dolapların da düşünüldüğü alanda uyku kabinlerinin içerisinde televizyondan yolculara tahsis edilmiş özel tabletlere kadar birçok şey bulunuyor. Sesten izole edilen alanda yolcuların rahat dinlenebilmeleri için kabin içerisinde ayrıca okyanus sesi bir hoparlör vasıtasıyla yolculara ulaştırılıyor.

İsteyen yolcu uçuş saatine yakın uyandırılıyor

İHA’nın haberine göre, kabinlerde dileyen yolcular, uçuş saatlerine yakın uyandırılıyor. Kısa süre sonra ise Kepler markası adlı altında hizmete sunulan uyku kabinlerini kullanan vatandaşlara bir robot da hizmet vermeye başlayacak. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ticari İşler Direktörü Yücel Ecer ve Kepler kurucusu Ömer Alaettinoğlu da havalimanında yeni hizmete giren uyku kabinleri hakkında bilgi verdi.

"Sabiha Gökçen'de başlayıp tüm dünyaya yayılacak"

Uyku kabinlerine yolcuların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade eden İSG Ticari İşler Direktörü Yücel Ecer, "Uzun zamandır çalıştığımız bir projeydi ama faaliyete geçmesi yaklaşık 1 haftayı buldu. Bu zaman dilimi içinde de yolcularımız oldukça yoğun bir şekilde uyku kabinlerimizi kullanmaktalar. Önümüzdeki dönemlerde de biz aslında bu artan talebi karşılamak için ilave alanları da bu kapsamda kullanmayı düşünüyoruz. Özellikle ilk hafta itibariyle çok olumlu tepkiler aldık. Zannediyorum çok kısa zaman içinde Sabiha Gökçen'de başlayıp tüm dünyaya yayılacak olan bu projeyi birçok havalimanında görme imkanımız olacak" dedi.

‘Los Angeles Havalimanı’nda 7 saat yerde uyuyunca bu fikir doğdu’

Mesleği nedeniyle yaptığı uzun yolculuklar sırasında havalimanında beklemek zorunda kaldığını ve uyku kabini fikrinin bu şekilde ortaya çıktığını ifade eden Kepler kurucusu Ömer Alaettinoğlu, "Çalışma saatlerimiz çok uzundu ve çok fazla seyahat etmemiz gerekiyordu dolayısıyla bir uçak kaçırma vakası sonucunda Los Angeles Havalimanı'nda 7 saat yerde uyumak zorunda kaldım. Bunun üzerine böyle bir fikir doğmuş oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı da sağ olsun böyle bir fikrin hayata geçirilmesi konusunda hem bize yer verdi, hem destek oldu. Yaklaşık bir hafta önce bunu hayata geçirmiş olduk. Bizim 28 kişilik kapasitemiz var. Bu kabinlerin yanında yan tarafta bir dolap hizmetimiz var. Hem erkek hem kadın tarafında 3 adet tuvaletimiz, 2 adet duş alanımız var. Bir lunch alanımız var. Orada da çay kahve hizmetimizi ücretsiz olarak sunuyoruz. Dinlenme ünitelerinde farklı özelliklerimiz var. Televizyon izleme imkanı, tablet bilgisayarımız var. Uçuş bilgilerimizi canlı olarak görebiliyoruz. Her misafirden sonra bütün yastık kılıflarımız, battaniyelerimiz temizleniyor. Daha bir hafta olmasına rağmen dünyadaki farklı havalimanlarından çok büyük ilgi gördük. Yastığınızın yanında bir hoparlör var ve biz buradan bir okyanus dalgası sesi veriyoruz aynı zamanda hem bir rahatlatıcı hem bir maskeleme tekniği olarak kullanıyoruz. Misafirlerimize soruyoruz "uyandırılmak ister misiniz" diye tercih eden misafirlerimizi uyandırıyoruz ve uçaklarını kaçırmadıklarından emin oluyoruz" diye konuştu.

 
TÜRK BİLİM İNSANI NASA EKİBİNE KABUL EDİLDİ
 
HAVALİMANLARINDA YARIYIL TATİLİ HAREKETLİLİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İLK KEZ BİR AIRBUS A380 İNMİŞ OLDU
Suvarnabhumi Bangkok-Frankfurt seferini yapan THAİ Havayolları'na ait ...
DİYARBAKIR’I AVRUPA’YA BAĞLAYACAK
Bu yıl havacılık ve turizmde 30. yılını kutlayan Türk Hava Yolları ve ...
CORENDON AİRLİNES’A YENİ E-TİCARET MÜDÜRÜ
Corendon Airlines’ın e-ticaret müdürlüğü görevine Melih Pazarlıoğlu atandı
 
İGA’DAN DEVLETE 22,4 MİLYON EURO EK ÖDEME
İlk işletme yılında yolcu hedefini aşan İstanbul Havalimanı’ndan DHMİ’ye ek ödeme
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA EK SEFER İZNİ YOK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ek sefer için ...
QATAR AIRWAYS TRABZON'A UÇACAK
Qatar Airways, Kuveyt Airshow’da 2020 yılı için sekiz yeni uçuş noktası ...
 
TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ VE MİLLİ MOTORU TESLİM EDİLDİ
Türkiye’nin ilk yerli ve milli motoru olan TEI-PD170'in seri üretim ilk ...
AIR FRANCE'DAN HEDİYE UÇAK BİLETİ FIRSATI
Dünyanın lider havayolu şirketlerinden Air France, İstanbul Boğazı’nın ...
ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ ÖZEL UÇUŞLARA YENİ UYGULAMA
Nissan eski CEO'su Carlos Ghosn'un Japonya'dan özel uçakla İstanbul üzerinden ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
İSTANBUL AIRSHOW VE TEKNOFEST
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası