Malaysia Airports’un yüzde yüz hissesine sahip olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA Kodu: SAW), Kasım 2020'de dünyanın en büyük havalimanı duty free operatörü Dufry'e kapılarını açtı.
AVRUPA’NIN EN HIZLI BÜYÜYEN HAVALİMANI
İstanbul'un en yoğun ikinci havalimanı olan İSG, 2019'da 35,6 milyon yolcu ağırladı ve 2009-2015 yılları arasında peş peşe yedi yıl Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı seçildi. İSG, bu yıl dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen Avrupa'nın en fazla yolcu ağırlayan 10 havalimanı arasında yer almaya devam ediyor. İstanbul'un yükselen yıldızı ve şehir havalimanı olarak konumlandırılan İstanbul Sabiha Gökçen, Dufry’ye de perakende varlığını genişletmek için güçlü bir önerme sunuyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın seyahat perakendeciliği alanında dünya lideri Dufry’nin itibarından yararlanmayı hedeflediğini belirten Malaysia Airports Grup CEO'su Dato’ Mohd Shukrie Mohd Salleh şunları söyledi:
“Bu iş birliği her iki tarafa da kazanç sağlayacak. Dufry'nin aramıza katılmasıyla tanınmış uluslararası ve yerel markaların ürün çeşitliliği sayesinde havalimanında daha kapsamlı bir seçki sunabilecek, ileri teknolojili mükemmel bir alışveriş deneyimi yaşatabileceğiz. Dufry duty free mağazaları da dijital teknolojiyle bu deneyimi ileriye taşıyacak. Öte yandan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 22 milyonluk bir nüfusa hizmet verme potansiyeli ve hızla büyüyen bir şehir havalimanı olarak ünü de Dufry'ye güçlü bir müşteri tabanı kazanma ve Türkiye'deki konumunu sağlamlaştırma fırsatı sağlayacak.”
Dufry, sekiz mağazadan oluşan toplam 3.900 metrekarelik bir perakende alanına sahip olacak. Bu mağazalarda içki, tütün, parfüm ve kozmetik, ayrıca aksesuar ve şekerleme gibi temel duty free kategorilerinde cazip ürünler satışa sunulacak. Türkiye'nin kültürel mirasını ve spesiyalitelerini sergileyen bir ortam yaratacak yerel yiyecek ve hediyelik eşya markalarından oluşan rafine bir seçki de alışveriş deneyimini bütünleyecek ve geliştirecek.
Malaysia Airports
Malaysia Airports grubu, yolcu sayısı açısından dünyanın en büyük havalimanı operatörleri arasında yer almaktadır. Grup, Malezya'da 39 ve İstanbul, Türkiye'de bir uluslararası havalimanının operasyonlarını yönetmektedir. Malezya'daki 39 havalimanı; beş uluslararası havalimanı, 16 yerel havaalanı ve 18 kısa pistli havalimanından (STOLports) oluşmaktadır. Grup ayrıca amiral gemisi niteliğindeki Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı ve klia2 adlı ikinci terminaliyle ASEAN bölgesinin tercih edilen merkezi olmayı hedeflemektedir. Malaysia Airports grubu ve işlettiği havalimanları, bağlantı ve hizmet seviyelerini iyileştirme, paydaş katılımını geliştirme ve iyi yönetişim sağlama gibi çeşitli alanlardaki mükemmellik taahhüdüyle yıllardır pek çok ödüle layık bulunmuştur.
Malaysia Airports Holdings Berhad, Malezya Menkul Kıymetler Borsası (Bursa Malezya) Ana Panosunda işlem görmektedir.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |