pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
PEGASUS’TAN İLK: YAPAY ZEKA İLE ANONS
PEGASUS’TAN İLK: YAPAY ZEKA İLE ANONS
GARUDA INDONESIA THY TEKNİK'E EMANET
GARUDA INDONESIA THY TEKNİK'E EMANET
THY O HABERLERİ YALANLADI
THY O HABERLERİ YALANLADI
24 Şubat 2022 Perşembe - 17:39

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI'NDA SONA YAKLAŞILDI

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nda üst yapı inşaatının yüzde 87'si tamamlandı.

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI NDA SONA  YAKLAŞILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 3 Nisan 2017'de temeli atılan, Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın üst yapı inşaatının yüzde 87'si tamamlandı.

Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesinde yapılan havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitede olacak. Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı için 100 milyon ton dolgu alanı Aralık 2021'de bitirildi.

Havalimanının 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 265 metreye 24 metre 3 taksi yolu, 300 metreye 120 metre, 120 metreye 120 metre 2 apron imalatları da tamamlandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın, yöresel mimariyi yansıtan en önemli görselleri olan çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki kulenin yapımı da sona erdi. Havalimanı içerisinde Türk çayının tanıtımı için büyük öneme sahip Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası çalışmaları ise devam ediyor.

Şerit saha düzeltmeleri süren havalimanında, ulaşımı sağlayacak çevre yolu imalatının yüzde 85'i, tel örgü imalatının yüzde 90'ı, genel elektrik işlerinin ise yüzde 75'i tamamlandı. Havalimanı için uluslararası izinler büyük oranda alınırken, seyrüsefer (VOR) istasyonu alt temel kurulumu ile VOR istasyonu yakınında olacak NDB (yön istasyonu) için gerekli altyapı çalışmasına başlandı.

Havalimanı içerisinde kurulacak meteoroloji birimi ile deniz dalga seviyesi, pist sıcaklığı, rüzgar hızı ve hava durumu sürekli takip edilerek raporlanacak istasyon kurulumu için gerekli çalışmalara önümüzdeki günlerde geçilecek.

BAKAN PAYLAŞTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, resmi twitter hesabından havalimanından fotoğraflar paylaşarak, ”Rize-Artvin Havalimanı'nda sona yaklaşıyoruz. Ülkemizde denize dolgu inşa edilen ikinci havalimanı olacak.” dedi.

ILS SİSTEMİ ÇALIŞMALARI

Bulut tavanının alçak, görüş faktörlerinin kötü olduğu hava koşullarında, uçağın piste güvenli yaklaşmasını ve piste elektronik cihazlarla emniyetli iniş yapmasını sağlayan ILS sistemi için firma yetkilileri havalimanına geldi, aplikasyon yapıldı. ILS verileri ana yüklenici firmaya gönderildikten sonra gerekli simülasyon çalışması tamamlanarak sistem kurulacak.

YÜZDE 87’Sİ BİTTİ

Pist, taksi yolları ve apronun aplikasyon çalışması ise tamamlandı. Kurtarma ve yangın istasyonu bitirilen havalimanında binaların ince temizliğinin ardından geçici kabul sürecine geçilecek. Rize-Artvin Havalimanı terminal binasında çalışmalar yüzde 80, bütün bina imalatları baz alındığında ise üst yapı imalatının yüzde 87'si bitti.

MİSAFİRLER ÇAY BAHÇESİ İLE KARŞILANACAK

Peyzaj çalışmaları devam eden, ağaçlandırma çalışmalarına başlanan havalimanında, 10 dönümlük alanda bölgenin önemli geçim kaynağı olan çay bahçesi oluşturulması planlanıyor. Bölgeye gelecek misafirler, yöresel mimari ve görsellerin yanında çay bahçesiyle karşılanacak.

Havalimanında deneme uçuşlarının da nisanda başlaması planlanıyor.

 
RUS GÜÇLERİ ANTONOV AN-26 DÜŞÜRDÜ
 
RUS KAMOV-52 HELİKOPTERİ BÖYLE DÜŞTÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AIRBUS HİDROJENLE UÇMAYA HAZIRLANIYOR
Avrupalı uçak üreticisi Airbus, önümüzdeki on yıl içinde hidrojenle uçmaya ...
TÜM UÇUŞLARINI DURDURDU
Ukrayna Uluslararası Havayolları tüm tarifeli ve tarifesiz uçuşlarını durdurdu
UKRAYNA HAVA SAHASININ SON HALİ
Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırı sonrasında Ukrayna hava sahası ...
 
PEGASUS UKRAYNA UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ
Pegasus Hava Yolları, Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebiyle tüm Ukrayna uçuşlarını iptal etti
THY UKRAYNA UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ
Son dakika! Ukrayna hava sahası kapandı. THY tüm uçuşları iptal etti…
ŞEKER EN BAŞARILI 50 CFO ARASINDA
Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker, Türkiye’nin en başarılı ...
 
İSTANBUL’DAN BAZI UKRAYNA UÇUŞLARI İPTAL
Son dakika! İstanbul Havalimanı’ndan Ukrayna’ya yapılması planlanan uçak ...
QATAR AIRWAYS’İN YENİ TÜRKİYE MÜDÜRÜ
Qatar Airways’in yeni Türkiye Ülke Müdürü belli oldu. Müdürlük koltuğuna kim oturdu?
İKONİK AIRBUS A380 PARÇA PARÇA SATILACAK
Avrupalı uçak üreticisi Airbus, 21. yüzyılın ilk yeni uçağı A380’in 500 ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası