pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
HULL CITY CORENDON’LA İSTANBUL’A GELİYOR
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
THY 4 BOEING 777 SİPARİŞ ETTİ
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
‘TÜM AVRUPA’NIN GÖZÜ ÜZERİNİZDE’
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
ANKARA’DAN DUBLİN’E DİREKT UÇUŞLAR
20 Şubat 2022 Pazar - 14:29

İŞ BULAMAYAN TÜRK PİLOT LİSANSINI YAKTI

Pilot Özgün Gönder, yabancı pilotlar çalıştırılırken Türk pilotların işsiz kalmasını protesto etmek için uçuş lisansını yaktı. 2 senedir çalışmadığını belirten Gönder, "Ben hem hava trafik kontrolörüyüm hem de pilotum ama iş yok. Buna dikkat çekmek için “'100 bin avroluk lisansı böyle yakarım” demek istedim" dedi.

İŞ BULAMAYAN TÜRK PİLOT LİSANSINI YAKTI

Türkiye’nin elinde lisanslı ve önemli bir kısmı büyük deneyime sahip 2 bine yakın pilot iş beklerken yabancı pilotlar Türk havayolu şirketlerinde çalışmaya devam ediyor. Havacılık sektöründe tüm ülkeler yerli pilotları için pozitif ayrım yaparken, işsizlikten yakınan Türk pilotlar Türkiye’nin tüm dünyadan farklı bir tutum sergilemesini anlayamadıklarını her fırsatta dile getiriyor.

İflas eden Atlasglobal Havayolları, uçuşlarını durduran Onur Air, pandemiyi bahane eden THY başta olmak üzere yüzlerce pilot iki yıldır işsiz. İşsiz pilotlar, yüzlerce Türk meslektaşın ücretsiz izine çıkarılarak evlerinde tutulduğunu ancak yabancı pilotların uçmaya devam ettiğini belirtiyor.

PİLOT LİSANSINI YAKTI

Eskiden hava trafik kontrolörü olarak görev yapan, daha sonra da pilotaj eğitimi alarak Atlasglobal Havayolları’nda uçmaya başlayan ancak 2 senedir işsiz olduğunu söyleyen pilot Özgün Gönder, ilginç bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Gönder, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında pilot lisansını yaktı. Gönder, lisansını yakarken, “Uçuş okuluna başlayacak arkadaşlar ya da uçuş okulunda olan arkadaşlar için söylüyorum… Bu benim uçuş lisansım. Ben buna zamanında 100 bin euro para ödedim. Hazır mıyız ? Neden yakıyorum biliyor musunuz? Türkiye bu şekilde yabancı pilot uçurmaya devam ettiği sürece, benim lisansımın hiçbir önemi yok. 100 bin Euro ödedim hiç önemli değil. Bu kadar basit bir şey yani… Siz devlet kuruluşları ya da diğerleri, siz yabancı pilot uçurmaya devam edin arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

“BRUNEİ BİLE KENDİ VATANDAŞLARINA ÖNCELİK VERİYOR”

SÖZCÜ Gazetesi’ne konuşan Gönder, şu ifadeleri kullandı:

“Ben hem hava trafik kontrolörüyüm, Türkiye’de 10 kişinin girdiği bir okula girdim, dünyada da sayıyla gösteriliyoruz hem de pilotum ama iş yok. Olay aslında buydu. Buna dikkat çekmek, ‘100 bin avroluk lisansı böyle yakarım’ demek istedim. Pandemiden beri 2 senedir uçmuyorum. Bizim yerimize yabancı pilotlara görev veriliyor. En son Brunei (Güneydoğu Asya’daki Borneo adasında yer alan sultanlık) diye bir ülkenin havayoluna başvuru yaptım. Küçücük bir ülke. Çoğu kişi haritada yerini bile gösteremez. ‘Öncelik kendi vatandaşlarımızda’ yanıtını aldım. Adını bile belki ilk defa duyduğumuz Brunei diye bir ülke kendi vatandaşı olan pilotlara öncelik veriyor ama Türkiye’de biz açıktayız, kimse bize öncelik tanımıyor.”

 
HELİKOPTER TIKA BASA DOLU SAHİLE DÜŞTÜ
 
İRAN'DA SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yavuz 26 Şubat 2022 Cumartesi 17:29

Ben bu yakma işine katılmıyorum. Pilotluk becerisi belirli insanların sahip olduğu, çok önemli bir beceridir. Buna sahip olup, iş yok diye bu kutsal lisansı yakan kişi bu mesleğin inceliğini anlamamış demektir. Eylemine katılmıyorum, üstüne bir de kınıyorum. Pilot oluncaya kadar gösterdiği özveri ne içinmiş anlamak zor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY YAZ SEZONUNDA TURİZMDEN UMUTLU
Türk Hava Yolları, gelecek yaz; Antalya, Dalaman, Bodrum-Milas ve İzmir’den ...
LUFTHANSA UÇUŞLARINI ASKIYA ALIYOR
Alman Lufthansa Hava Yolları 21 Şubat Pazartesi gününden itibaren Ukrayna’nın ...
AYCI AIR INDIA İÇİN CUMHURBAŞKANININ ONAYINI ALMIŞ
Ocak ayında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığından ...
 
MOLDOVALI PİLOTTAN ‘SAKİN OLUN’ ÇAĞRISI
Moldovalı bir pilot, artan Rusya-Ukrayna gerginliği karşısında gökyüzüne ...
THY 6’NCI A350-900 UÇAĞINA KAVUŞTU
Türk Hava Yolları (THY), Airbus'a sipariş ettiği 25'i kesin, 5'i opsiyonlu ...
EMIRATES-MALDIVIAN İŞ BİRLİĞİ
Emirates, bağlantı fırsatlarını değerlendirmek adına Maldivian ile bir ...
 
THY’DE YENİ ATAMALAR
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi’nin aldığı atama kararları sonucunda ...
İNGİLTERE VE AVRUPA’DA 'EUNICE' KABUSU
İngiltere başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerini Eunice Fırtınası ...
H. MURAT ERSOY TALPA BAŞKANLIĞINI BIRAKTI
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanlığına ikinci dönem için ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası