Ağırlık, kalite, fiyat ve performans gibi kriterlerde en iyi çözümü sunan TCI ürünlerinin, önceki yıllarda da Hindistan pazarında tercih edilmesi, TCI’nın ürünlerinde uyguladığı tasarım anlayışının sektörde ciddi bir başarıya ulaştığının göstergesi olarak yorumlanıyor.
Türkiye’nin 2023 vizyonu havacılık hedefleri doğrultusunda, 2010 yılında, sektörün üç büyük şirketi olan TUSAŞ, Türk Hava Yolları A.O. ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’ ninortak girişimleri sonucu kurulan TCI, kuruluşundan bu yana mühendislik, kalite ve sertifikasyon alanında önemli kilometre taşlarını aşarak, 2014 yılında ilk Boeing ve Airbus Program teslimatlarını gerçekleştirdi ve 2015 yılı sonunda Boeing’in ‘’Global İmalatçı’’ listesine girdi.
Dünya havacılığında söz sahibi olan Boeing, Airbus, Stelia gibi şirketlerle yürüttüğü ortak projelerin yanı sıra TCI; Türk Hava Yolları, Sunexpress, Jet Airways, SpiceJet, Azerbaijan Airlines, Donghai Airlines, Lynx Air, BOC, CDB, ICBC gibi 9 farklı ülkeden 20 farklı havayolu şirketi ve leasing firmasının global tedarikçisi konumuna geldi.
TCI, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndaki MRO merkezinde bulunan tesisinde faaliyet gösteriyor. Galley, Monument, Lavatory, Overhead Bin, Windscreen gibi kabin içi ürünlerin tasarım, test, sertifikasyon ve üretimleri alanındaki uzmanlığını gün geçtikçe artıran TCI, yakın gelecekte Cargo Container, Cargo Pallet, Trolley gibi diğer sektörel ürünlerle ürün gamını genişletmeyi hedefliyor ve yerli alt yüklenicileriyle birlikte havacılık alanında önemli ihracat kalemleri oluşturmayı amaçlıyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |