GAP İdaresi Başkanlığı ve UNDP Türkiye Temsilciliği iş birliği ile uygulanan “Kadının Güçlenmesi ve Sosyal Uyumun Desteklenmesi” projesi kapsamında, pandemi sürecinden en çok etkilenen, bölge kadın, çocuk ve gençlerine psiko-sosyal destek vermek amacıyla “Geleceğe Dokunan Anneler” projesi ile iş birliği yapıldı. Bu kapsamda ÇATOM’lar (Çok Amaçlı Toplum Merkezleri), Gençlik Evleri ve Çocuk Gelişim Merkezleri bünyesinde görev alan sorumlu ve eğitmenlere yönelik online “Duygusal İyileştirme Sohbetleri” düzenlenecek. Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ile Madalyon Psikiyatri Merkezi uzmanları tarafından verilecek seminerlerin ilk aşaması 5 gün sürecek.
Türkiye’deki ev sahibi topluluklar ve Suriyeli kadınlar arasında sosyal uyumun desteklenmesi ve kadınların sosyo-ekonomik kapasitelerinin artırılmasını amaçlayan Kadının Güçlenmesi ve Sosyal Uyumun Desteklenmesi Projesi kapsamında, çocuklukta yaşanan duygusal ihmal konusuna dikkat çekmek amacıyla 2017 yılında kurulan ve bugüne kadar birçok anne ve eğitmenle birlikte sahada seminerler düzenleyen Geleceğe Dokunan Anneler Projesi’nin desteğiyle 23, 26, 29 Haziran, 1 ve 3 Temmuz 2020 tarihlerinde 5 farklı oturum ile ÇATOM’lar, Gençlik Evleri ve Çocuk Gelişim Merkezleri bünyesinde görev alan sorumlu ve eğitmenler için ‘Duygusal İyileştirme Sohbetleri’ gerçekleştirilecek.
Kadınlar Pandemi Sürecinde de Yalnız Kalmayacak
’Duygusal İyileştirme Sohbetleri’, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan kadınların sorunlarının farkına varmalarına, sorunların çözümü için inisiyatif kullanabilmelerine, kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda pandemi sürecinin etkileri ve sürecin getirdiği kaygı artışları dikkate alınarak, çocuk sağlığı, çocukların beslenmesi, çocukların sosyal ve duygusal gelişim süreçleri, anne ve çocuk iletişimi, pandemi sürecinde artan ihmal ve istismar, ebeveynler için iş ve ev yaşantısının dengelenmesi, ev içi iletişim ve kendine değer verme konu başlıkları ile ilgili katılımcılar bilgilendirilecek.
İlk aşamada, ÇATOM’lar, Gençlik Evleri ve Çocuk Gelişim Merkezleri bünyesinde görev alan sorumlu ve eğitmenlere online seminerler verilecek. Böylece sorumlu ve eğitmenler sahada birebir iletişimde oldukları kadın, çocuk ve gençlere “duygusal iyileşme ve iyileştirme” konusunda destek olup bu süreçte onları yalnız bırakmayacak.
25 Sorumlu ve 45 Eğitmen
Söz konusu seminerlerde, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Elif Nur Özmert, Hacettepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmihan Artan, Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülin Evinç, Madalyon Psikiyatri Merkezi Eğitim Psikolojisi Uzmanı Nil Ateşoğlu ve Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalar yapan sosyal girişim Awen For Us eğitmeni ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Sevgi Kesim Güven konuşmacı olarak yer alacak.
Online seminerlerin ikinci aşamasında söz konusu merkezlerdeki kadın, çocuk ve gençlerle; alanında uzman isimler bir araya gelerek “Duygusal İyileştirme Sohbetleri” gerçekleştirilecek.
GELECEĞE DOKUNAN ANNELER HAKKINDA
Aslı Özdemir tarafından 2017 yılında hayata geçirilen “Geleceğe Dokunan Anneler”, "Anne Eliyle" geleceğe dokunmak ve bu doğrultuda, duygusal ihmalin gelecekte yol açabileceği olumsuz davranış kalıplarını engellemek amacı ile oluşturulmuştur. “Kadın Doğulmaz, Kadın Olunur” sözü kadar “Kadın Çocuk Doğurmaz, Toplumu Doğurur” sözü ile çalışmalarına başlayan proje ekibi, öncelikli olarak 0-6 yaş grubu çocuğa sahip annelerde duygusal ihmal konusunda farkındalık geliştirerek, davranış değişikliği sağlayacak çalışmalar ile güçlü ve pozitif bir toplum yaratmayı amaçlıyor.
Projemiz Hayat’ın ilk çalışması olan Geleceğe Dokunan Anneler’in proje kaynağı ise sosyal girişim markası “Phoca” tarafından sağlanıyor. Tasarımdan üretime etik kurallar çerçevesinde hareket eden, %100 doğal malzemeler kullanan, organik çocuk giyimine yönelik sosyal girişim markası Phoca, satışından elde ettiği tüm kâr Geleceğe Dokunan Anneler’in projesine aktarıyor.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |