pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
PEGASUS’TAN İLK: YAPAY ZEKA İLE ANONS
PEGASUS’TAN İLK: YAPAY ZEKA İLE ANONS
GARUDA INDONESIA THY TEKNİK'E EMANET
GARUDA INDONESIA THY TEKNİK'E EMANET
THY O HABERLERİ YALANLADI
THY O HABERLERİ YALANLADI
24 Şubat 2022 Perşembe - 15:52

AIRBUS HİDROJENLE UÇMAYA HAZIRLANIYOR

Avrupalı uçak üreticisi Airbus, önümüzdeki on yıl içinde hidrojenle uçmaya hazır olacak bir test uçağı için iş birliği yapmak üzere GE ve Safran Aircraft Engines’in ortak şirketi olan CFM International ile ortaklık anlaşması imzaladı.

AIRBUS HİDROJENLE UÇMAYA HAZIRLANIYOR

Programın amacı, 2035 yılına kadar sıfır emisyonlu (ZEROe) bir uçağın hizmete girişine hazırlanırken, hidrojenle çalışan doğrudan yanmalı bir motorun yer ve uçuş testlerini tamamlamak. Uçuş sırasında, Fransa ve Almanya’daki Airbus tesislerinde hazırlanan sıvı hidrojen tanklarıyla donatılmış bir A380 uçağı kullanılacak. Airbus, ayrıca hidrojen itiş sistemi ihtiyaçlarını tanımlayacak, uçuş testlerini denetleyecek ve uçuş sırasında hidrojen yanmalı motoru test etmek için A380 platformunu sağlayacak.

TEST UÇAĞININ ARKA GÖVDESİNE MONTE EDİLECEK

CFM International (CFM), bir GE Passport turbofanın yakıcısını, yakıt sistemini ve kontrol sistemini hidrojenle çalışacak şekilde değiştirecek. ABD’de monte edilen motor, fiziksel boyutu, gelişmiş turbo mekanizması ve yakıt akış kabiliyeti nedeniyle bu program için seçildi. Buhar izi da dahil olmak üzere motor emisyonlarının uçağa güç veren motorların emisyonlarından ayrı olarak izlenmesini mümkün kılmak için test uçağının arka gövdesine monte edilecek. CFM, A380 uçuş testinden önce kapsamlı bir yer test programına girecek.

Airbus Teknik Direktörü Sabine Klauke, “Bu, Eylül 2020’de ZEROe konseptlerimizin açıklanmasından bu yana hidrojenle uçuş çağını başlatma yolunda Airbus’ta atılan en önemli adımdır. Hidrojen yakma teknolojisinde ilerleme kaydetmek için Amerikalı ve Avrupalı motor üreticilerinin uzmanlığından yararlanarak gerçekleştirilen bu uluslararası ortaklık, endüstrimizin sıfır emisyonlu uçuşu gerçeğe dönüştürme yolundaki kararlılığına dair net bir mesajdır” dedi.

CFM Başkanı ve CEO’su Gaël Méheust de, “Hidrojen yakma kabiliyeti, CFM RISE Programının bir parçası olarak geliştirdiğimiz ve olgunlaştırdığımız temel teknolojilerden biridir. CFM’nin, ana şirketlerimizin ve Airbus’ın kolektif yeteneklerini ve deneyimlerini bir araya getirerek hidrojen tahrik sistemini başarılı bir şekilde test edecek harika bir ekibimiz var” dedi.

CFM, Ekim 2021’de imzaladığı Hava Taşımacılığı Eylem Grubu hedefi ile Airbus’ın, 2020 yılına kadar havacılık endüstrisini net sıfır (net-zero) karbon emisyonuna ulaştırma vaadini paylaşıyor.

Airbus, CFM ve ana şirketleri GE Aviation ve Safran Aircraft Engines ile uzun süredir devam eden bir ilişkiye sahip ve bu ortaklık, havayolu müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan yüksek performanslı ürünler sunma konusunda mükemmel bir sicile sahip.

 
RUSYA 5 UKRAYNA HAVALİMANINI VURDU
 
RUS GÜÇLERİ ANTONOV AN-26 DÜŞÜRDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜM UÇUŞLARINI DURDURDU
Ukrayna Uluslararası Havayolları tüm tarifeli ve tarifesiz uçuşlarını durdurdu
UKRAYNA HAVA SAHASININ SON HALİ
Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırı sonrasında Ukrayna hava sahası ...
PEGASUS UKRAYNA UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ
Pegasus Hava Yolları, Ukrayna hava sahasının kapatılması sebebiyle tüm Ukrayna uçuşlarını iptal etti
 
THY UKRAYNA UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ
Son dakika! Ukrayna hava sahası kapandı. THY tüm uçuşları iptal etti…
ŞEKER EN BAŞARILI 50 CFO ARASINDA
Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker, Türkiye’nin en başarılı ...
İSTANBUL’DAN BAZI UKRAYNA UÇUŞLARI İPTAL
Son dakika! İstanbul Havalimanı’ndan Ukrayna’ya yapılması planlanan uçak ...
 
QATAR AIRWAYS’İN YENİ TÜRKİYE MÜDÜRÜ
Qatar Airways’in yeni Türkiye Ülke Müdürü belli oldu. Müdürlük koltuğuna kim oturdu?
İKONİK AIRBUS A380 PARÇA PARÇA SATILACAK
Avrupalı uçak üreticisi Airbus, 21. yüzyılın ilk yeni uçağı A380’in 500 ...
BİRÇOK ŞİRKET DURDURDU UIA SEFER ARTIRDI
Ukrayna Uluslararası Havayolları (UIA), Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası