pegasus
Hitit
ANA SAYFA HAVACILIK HABERLERİ SAVUNMA TURİZM TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR
THY ŞİLİ SEFERLERİNİ DUYURDU
THY ŞİLİ SEFERLERİNİ DUYURDU
KARA LİSTEYE ALINDI
KARA LİSTEYE ALINDI
DİLAN TATLISES'TEN POLİSE: ''YERLER SENİ KOÇUM''
DİLAN TATLISES'TEN POLİSE: ''YERLER SENİ KOÇUM''
DİLAN TATLISES HOSTESE BÖYLE SALDIRDI
DİLAN TATLISES HOSTESE BÖYLE SALDIRDI
11 Ağustos 2024 Pazar - 20:50

10 YOLCU MUCİZE ESERİ KURTULDU

Brezilya’da Cuma günü düşen Voepass Havayolları’na ait ATR-72 tipi uçağın 10 yolcusu, terminalde yanlış kapıda bekleyince hayatta kaldı. Uçağın düştüğünü öğrendikten sonra uçağı kaçıran yolculardan biri, "Bacaklarım titriyor; nasıl hissettiğimi sadece Tanrı biliyor. Tanrıya şükür, o uçağa binmedik." dedi.

10 YOLCU MUCİZE ESERİ KURTULDU

Cuma günü Voepass Havayolları’na ait ATR-72 tipi uçak, Brezilya'nın en büyük şehri Sao Paulo'nun dış mahallelerinden biri olan Vinhedo'ya düştü. Uçaktan sağ kurtulan kimse olmadı. Önce 62 olarak açıklanan ölü sayısı daha sonra 61 olarak güncellendi.

Uçağın düşüş anı ve parçalanmış gövdesinin yerde alevler içinde kaldığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Kazayla ilgili inanılmaz bir ayrıntı ortaya çıktı. Uçağı havalimanında yanlış kapıda bekledikleri için kaçıran 10 kişi olduğu ortaya çıktı. Şirkete göre uçakta 57 yolcu ve dört mürettebat vardı. Havayolu yetkilileri, yolcuların tamamının Brezilya pasaportuna sahip olduğunu söyledi.

Uçağı kaçıran bir erkek yolcu, Brezilya haber ajansı Globo'ya en az 10 kişinin yanlış kapıda beklediğini ve uçağın kalkmasından önce uçağı kaçırdığını söyledi.

‘BACAKLARIM TİTRİYOR’

Yanlış kapıda olduklarını anladıklarında, havaalanı çalışanlarından uçağa binmelerine izin vermeleri için yolcuların görevlilere yalvardığı ancak yine de uçağa alınmadıkları bildirildi. Uçağın düştüğünü öğrendikten sonra uçağı kaçıran yolculardan biri, "Bacaklarım titriyor; nasıl hissettiğimi sadece Tanrı biliyor. Tanrıya şükür, o uçağa binmedik." dedi.

1 DAKİKADA 4 BİN 600 METRE DÜŞTÜ

Uçuş takip verileri, çift motorlu turboprop tip uçağın sadece bir dakika içinde yaklaşık 4 bin 600 metre düştüğünü gösteriyor. Uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor.

SAO PAULO'DAN GUARULHOS'A GİDİYORDU

Flightradar24 verilerine göre, Brezilya'nın Parana eyaletine bağlı Cascavel'den kalkan uçak, Sao Paulo eyaletine bağlı Guarulhos'a doğru yol alırken, yerel saatle 13:30'da uçaktan gelen sinyal kayboldu. Düşmeden bir buçuk dakika önce uçak irtifa kaybetmeye başladı.

HAVA OPERASYONLARINA İZİN VERİLMEMİŞ

Brezilya Havacılık Dairesi'nden alınan kayıt verilerine göre İtalyan ATR şirketi tarafından 2010 yılında üretilen düşen Voepass uçağı, şirket tarafından Eylül 2022'de satın alındı. CNN'deki haberde, tescil verilerine göre uçağın hava taksisi için operasyona izin verilmediği belirtiliyor. Hava taksisi kısa mesafeli ticari uçuşlar için kullanılan bir terim. Uçak da kısa mesafeli uçuşlar için tasarlanmış bir uçak. Ancak bu iznin neden verilmediği ile ilgili bilgi yer almıyor.

Uçağın üreticisi İtalyan ATR şirketi, bir kaza olduğunun farkında olduklarını ve soruşturmacılara destek olmak için çalıştıklarını açıkladı. Şirket, "Şu anda söyleyebileceğimiz şey, ATR'nin Brezilya'nın Sao Paulo kentinin Vinhedo banliyösünde bir ATR 72-500'ün karıştığı bir kaza meydana geldiğine dair bilgilendirildiğidir. İlk düşüncelerimiz bu olaydan etkilenen tüm bireylerle birliktedir. ATR uzmanları hem soruşturmayı hem de müşteriyi desteklemek için tam olarak çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Voepass CEO'su Eduardo Busch, düzenlediği basın toplantısında kazanın nedenine ilişkin henüz bir bilgi olmadığını söyledi. Busch, "Ekibin tamamı tecrübeliydi. Pilot ile kontrol kulesi arasındaki tüm iletişimlere erişim sağlanmasını bekliyoruz, olup biteni daha geniş bir şekilde anlamak istiyoruz" dedi.

Busch, uçağın uçuş verilerini depolayan ve kazalara dayanıklı iki kara kutuya sahip olduğunu ve bunları analiz etmek için iki adet yüksek nitelikli laboratuvar bulunduğunu söyledi. Busch, "Bir yandan kayıt cihazından veri almak mümkün ama diğer yandan kazanın şiddetinden dolayı kayıt cihazlarının hasar görmüş olma ihtimali var ve bu da kayıtlı verilere erişmeyi imkansız hale getiriyor" dedi.

Brezilya havacılık kazaları ajansı CENIPA'nın başındaki Tuğgeneral Marcelo Moreno, bir basın toplantısında uçak mürettebatının kazadan önce bir acil durum bildirmediğini söyledi. "Ön bilgi olarak, uçak hakkında hiçbir bilgi olmadığı, uçağın herhangi bir acil durumda olduğu bilgisine sahibiz," dedi bir basın toplantısında. Voepass CEO'su Busch, havayolunun kazayı soruşturmak için CENIPA ile yakın bir şekilde çalışacağını söyledi.

Sao Paulo eyalet hükümeti tarafından yapılan açıklamada, cesetlerin teşhis edilmesine yardımcı olmak için ailelerden, mağdurların radyolojik, tıbbi ve diş muayeneleri gibi belgelerini paylaşmaları istendi.

SOSYAL MEDYADA UÇAĞIN DÜŞÜŞ ANI

Kazaya ait sosyal medya videoları, kazanın yaşandığı mahalledeki insanların korkuyla bağırdığı sırada uçağın gökyüzünden dönerek yere çarptığını gösteriyor. Başka bir videoda uçağın enkazının yerde alevler içinde kaldığı görülüyor. Brezilyalı yetkililer uçağın düştüğü mahalleden kimsenin yaralanmadığını ifade etti.

LULA'DAN SAYGI DURUŞU

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, öğleden sonra katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmayı yarıda keserek uçaktaki yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiğini anmak için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi. Cumhurbaşkanı daha sonra kurbanlar için üç günlük yas ilan etti.

 
HAVAYOLU HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ EĞİLİMİ
 
GENÇ THY ÇALIŞANI KANSERE YENİK DÜŞTÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVAYOLU HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ EĞİLİMİ
Küresel yazılım sorunu etkisiyle geçen ay hava yolu şirketlerinin hisselerinde ...
ÇUKUROVA HAVALİMANI’NIN İLK YOLCULARI
Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay’ı kapsayan Çukurova Bölgesinin dünyaya ...
TGS TAŞINMA OPERASYONUNU TAMAMLADI
TGS Yer Hizmetleri, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
 
ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILMAYACAK
Çukurova Havalimanı’nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana Şakirpaşa ...
ÇUKUROVA HAVALİMANI HİZMETE AÇILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hizmet ve eser düşmanlığı yapan muhalefet ...
HİTİT SATIŞ GELİRLERİNİ ARTIRDI
Hitit, 2024’ün ikinci çeyreğinde satış gelirlerini yüzde 21 artırarak 15,2 milyon dolara ulaştırdı.
 
SABİHA GÖKÇEN’DE YENİ YOLCU REKORU
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda tüm zamanların günlük yolcu sayısı ...
THY ÇUKUROVA’YA KAÇ SEFER YAPACAK?
Türk Hava Yolları, Ajet ve Sunexpress Hava Yolları’nın bugün açılacak ...
ÇUKUROVA HAVALİMANI BUGÜN AÇILIYOR
Türkiye'nin 58'inci havalimanı olan Çukurova Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı ...
 
YAZARLAR
Süleyman Şen
SABİHA GÖKÇEN’DE ALP ER TUNGA ERSOY DÖNEMİ
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA HABER AIR
TWITTER'DA HABER AIR
ÇOK YORUMLANANLAR
Haber Air
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri Gizlilik PolitikasıGizlilik Politikası